Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Péřová buchta

Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje ještě zakysaná smetana. Posypat můžete skořicí, nastrouhanou čokoládou nebo tyčinkou Margot.

Hodnocení receptu je 5,0 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 9. 2011 19:25

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie15 182 kJ / 3 629 kcal
Bílkoviny92,04 g
Tuky149,48 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 924 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy475,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Buchta od kamarádky Markétky Wozniakové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 3. 2017 16:09

Jana: tak super, snad bude chutnat :-)

Jana

25. 3. 2017 15:08

Tak a je upečeno.Až vyvhladne tak se do ní pustíme :-) jenom jsem dala místo skořicovýho cukru ( nemusíme skoř.cukr) nastrouhanou čokoládu. :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 3. 2017 19:01

Zdeňka: :-8

Zdeňka

22. 3. 2017 17:50

Buchta se peče přesně jak je napsáno. Peču jí léta , recept dával v rádiu p. Novotný. Je výborná .

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2016 16:35

Keilin: ale ano, je! Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.

Keilin

11. 11. 2016 15:04

Marie: ale tam není napsané, že by se puding ještě pekl:-?:-?:-?

Keilin

11. 11. 2016 15:03

<3 už je v troubě, jen jsem přidala do těsta citronovou a pomerančovou kůru a kokos..nedávno jsem pekla dort do kterého jsem to takhle přidala a prakticky to nebylo cítit například po kokosu, ale krásně to doplnilo chutě, tak jsem zvědavá na tohle a už se moc těším
:yes:

Jara

10. 11. 2016 13:35

Marie: taky bych to raději dělala takto :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 11. 2016 10:17

Marie: No, asi jsi měla plytší plech. Mi nic nevyteklo. Ale klidně to příště udělej, jak píšeš. Já to zkusila tak, jak jsem recept dostala.;-)

Marie

31. 10. 2016 22:38

Chutnala, ale nechápu, proč se pudink ještě peče. V troubě mě pudink vyběhl při pečení z plechu a pracně jsem čistila troubu. Nevím proč by neměl jít rozetřít na prochladlé. upečené těsto a pak zakysanky. Nezkoušel jste to někdo takto?

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 10. 2016 20:15

Loriš Jan: :-K tak doufám, že bude dobrá ;-)

Loriš Jan

29. 10. 2016 18:23

Jana Remkova: Právě jsem ji dodělal-jsem zvědavý jestli bude taky tak chutnat-dělal jsem to z lásky k žaludku:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 10. 2016 15:43

ludena: :-K

ludena

14. 10. 2016 15:06

Jana Remkova: děkuji dobrá vílo :-K

milan

14. 10. 2016 11:03

buchta je opravdu výborná :-Djá přidal ke smetaně šlehačku a všem moc chutnala:yes:

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: peřová buchta péřová buchta s pudinkem péřová buchta recept dobrá buchta na víkend buchta ze zakysanky recept péřová buchta buchta za studena buchta recept na perovou buchtu rychlá dobrá buchta na plech top recepty péřová buchta studená buchta buchta šup šup s pudinkem za studena buchta na sobotu dobrá buchta rychlá buchta ze zakysanky buchta ze zakysané smetany buchta bez mléka buchta recept péřovábuchta

Suroviny: olej, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, smetana zakysaná, cukr skořice, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Péřová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7Bp