Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový džem

Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou citronovou, cukrem a želírovací směsí a provoníme skořicí.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

14. 9. 2011 22:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z dávky vyjde 8-10 jogurtových skleniček

Nutriční hodnoty

Energie21 867 kJ / 5 227 kcal
Bílkoviny60,24 g
Tuky4,80 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy1 224,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Džem se dá dělat i v domácí pekárně, ale na kamnech se mi výsledek víc zamlouvá, co se týká konzistence džemu - je o něco tužší. Broskvový džem je chutí jedním z nejlepších.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

13. 9. 2013 15:24

Bibinka: Jani, ale podle obrázku nemáš všechny od jogurtu, máš i větší, jak je vidět, souhlas musí to vyjít na víc sklenic než uvádí katka (neregistrovaný/á). Z tohoto množství nemůže být jen 5 skleniček od jogurtu, to je jasné.

Bibinka Bibinka

13. 9. 2013 15:15

Martina:Martinko, nevím jak to Katka dělala, že jí toho vyšlo tak málo, asi měla méně broskví jinak to není možné. Já jich měla 8-10 malých jogurtových;-)

Martina

13. 9. 2013 12:52

katka: Nevím, jak dlouho jste to vařila, ale 5 malých jogurtových skleniček ze 3 kg surovin, je holý nesmysl. Zrovna jsem broskvový džem dodělala z tohoto množství mám 8 poměrně velkých sklenic, rozhodně mnohem větších než jsou jogurtové. Jinak tedy jsoem broskve vážila až nakrájené v míse, ne tak jak jsou koupené. A taky to moc nevařím, chici to řidší s kousky, aby to bylo vhodné do jogurtu, nedělala jsem džem na slepování cukroví. Tedy ne v této várce.

katka

15. 8. 2013 15:30

ty skleničky máte špatně vypočítané:no::-// vyšlo nám 5 těch menších(podobných jako na obrázku) :-// jinak dobrý no :-//:-p

Bibinka Bibinka

24. 9. 2012 14:05

Jana Sýkorová:tak Jani, dej ten gelfix tak po 15 minutách toho půlhodinového vaření broskví a dovař dalších 15 minut dohromady. Je to taková zlatá střední cesta, ale mělo by to být fajn;-)

Jana Sýkorová

24. 9. 2012 07:50

Co když chci broskve půl hodiny rozvařit,můžu dát gelfix potom do horkého,nebo je mám nechat vystydnout,nebo to vařit s gelfixem?Děkuji za radu.

Bibinka Bibinka

7. 8. 2012 14:10

malej: Jardo, ty kůže z broskví vám tam nevadí:-?mě teda nechutnají, jsou takový kožovitý, jsem zvyklá takto a jsem s tím spokojená a vy to ani nevaříte:-?Jinak já tam ty kusy také mám je to vidět na fotce;-)
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly:-(

malej

7. 8. 2012 13:56

Já broskve pouze vypeckuji a v hrnci je máčkám "štouchákem" na brambory. Do skleniček plním přes trychtýř a prošťouchávám držadlem vařečky. Zůstanou i drobné kousky, ale né moc veliké.
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 9. 2011 23:10

Kdyby tak jen šlo si sáhnout pro skleničku:-8;-)Meruňkový a broskvový máme nejraději,ale protože máme jen 4 stromky červeného rybízu,tak dělám marmošku rybízovou:-)Tady tiše závidím a alespoň bodíček posílám:-p+5:yes:

Bibinka Bibinka

15. 9. 2011 13:07

cathleen:Cathlen, díky za radu, už jsem na to také přišla;-), že to chce jen na chvilku......

cathleen cathleen (moderátorka)

15. 9. 2011 09:50

Jojo, brosvový džemík je fantastický:yes::yes:

Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku;-)

spagetka spagetka

15. 9. 2011 08:21

Mňam, já zas musím dávat želír pro diabetiky, ale je výborný :-p:yes::yes:

Severinka Severinka

15. 9. 2011 07:10

Bezva džemík, předloni jsem měla větší přísun broskví a tak jsem taky dělala.A ještě stále máme a je :yes::yes: V té pečce je to dobrý, ale bohužel jen na 500g, tak, že když je více ovoce, je to lepší v kastrole na sporáku, udělá se toho více najednou;-);-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 9. 2011 22:46

Bibi, krásný džemík. Jen nevím, po přidání Gelfixu se to vaří jen pár minut, ne? Je to v návodu.

klukodvody klukodvody

14. 9. 2011 22:30

Bibinko zdravím a máš pěkný broskvový džem.Není zase tak obvyklý,letos jsme jej dělali také,poprvé a vydařil se.S tou pltnou máš pravdu,je lepší,ale hlavně se ho dá udělat víc najedno.Jen jeden poznatek,začali jsme používat želírovací cukr,a je to paráda.Jednak je to v konečném výsledku levnější,a džemíčky nemají chybu.Dávám bodíček.:-D:-D:-D:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: džem z broskví domácí marmeláda z broskví broskve džem broskový džem broskvová marmeláda marmeláda z broskví co udělat z broskví džem broskve broskvová marmeláda speciál broskvovy dzem z domácí pekárny broskovový džem broskvový džem marmeláda džem z broskve recept na džem z broskví broskve recepty marmelády broskvový jam broskvové recepty brosvový džem džem s broskví marmeláda z broskví recept

Suroviny: broskve, kyselina citronová, cukr krupice, gelfix extra, skořice

TopRecepty.cz

Broskvový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QA3q