Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pipi

4. 8. 2017 18:41

Luďka : Lečo se s cibulí nekazí. Dělala jsem ho loni a super chuť i konzistence. Letos se na něj chystám znova :-8

Janado

1. 8. 2017 11:40

Tohle lečo dělám už dlouho-líbí se mi,že se nemusí sterilovat....je suprový :yes: <3

maetina

5. 5. 2017 13:08

super lečo,,jina už nedělam a hořčice k tomu mnamka,nema chybu.jak řikam ja nebe v hubě<3:-)

Luďka

14. 9. 2016 22:15

Dobrý den všem, lečo se vám zkazí protože tam dáváte cibuli, která kvasí. Cibule je dostupná celoročně a za stejnou cenu, takže ji dodávám až při přípravě před konzumací. Já peču lečo v troubě: napřed papriky cca 10 minut, pak přidám rajčata cca 10 minut peču, sůl, chili papričky jak kdo má rád, cuketa atd... pak plním do sklenic širokým trychtýřem, který se používá do myčky na sypání soli / to z toho důvodu, aby se mi tak neumazaly okraje sklenic/. Zavařuji v myčce tak, že to klidně dám s nádobím i tabletou na stejný program. Lečo je při pečení čiré a chuťově lepší, není to taková glajda, jako když se dusí v hrnci.

Ilona Kynčlová

10. 9. 2016 15:17

Dělala jsem ho,ale už nebudu ta hořčice mi tam vadí.Možná kdyby jí bylo jen trochu pro chuť.

AgataSikora

30. 8. 2016 22:17

Taruska: Klidně přidejte cuketu, já to dělávám často, když je velká úroda, a pak můžu použít i ty větší přerostlé, a klidně přidejte i cele 1kg k základnímu poměru surovin, cuketa nanejvýš zjemní celkovou chuť, takže můžete eventuálně přisolit...
opravdu mám vyzkoušeno a ani odpůrci cuket ji v leču nerozpoznají...

Simona Skolakova Simona Skolakova

26. 8. 2016 08:34

Taruska: já jsem toto lečo dělala vloni a letos už též,je to super a myslím,že pokud dáváš i cuketu,že tím nic zkazit nemůžeš.;-)

Taruska Taruska

26. 8. 2016 07:05

Urcitě vyzkousim,ja do leča davam i cuketu...co myslíte mozno ji pridat i sem???
:-?:-)

pyreneje

23. 8. 2016 15:45

:yes: Výborné. Připomíná mi chuťově kupované znojemské lečo, na které vzpomíná nostalgicky nejeden pamětník.

Jura

22. 8. 2016 16:28

Ahojte, super recept, zvládnul jsem to s cerkou za 1/2 hodinky nakrájat a udělat, chutná dobře

tony

20. 8. 2016 03:18

Já do sklenice s lečem přidávám orestovaného tunáka nebo ho můžete udělat na páře poté sklenici vložím do horkovzdušné trouby na 180 s, a jakmile vydím ,že sklenice se začíná dostávat do varu stáhnu teplotu na 90 st, a dovařuji 20minut.
TOJE BAŠTA S TĚSTOVINAMI NEBO JEN TAK S PEČIVEM.;-)

Hana

11. 12. 2015 19:47

Tak tohle lečo jsem dělala letos poprvé - a bylo perfektní!!! Dala jsem ho pod maso, do guláše a všude bylo fantastické!!!! Nedělala jsem z těch dávek žádnou vědu - protože ta horčice je fakt dobrý konzervant. Za recept moc děkuji:-K:yes:

AvcaB AvcaB

6. 12. 2015 02:28

Uvařte v tom leču rýži, přidejte salám a trochu vody, vysušte jako rizoto, dejte na hoďku do deky. Vyzkoušeno - to nemá chybu.

Vitka

2. 12. 2015 14:37

Madla: toto lečo jsem ještě nezkoušela,ale to své používám dost často pod maso - je to u nás oblíbené.Plátky vepřového masa (takové jako když děláte řízky) osolí,opepřím a dám dělat do tlakáče. Po opečení zaleji lečem a podusím,až je maso měkké.Zkus:-)te,je to moc dobré.

Madla:

Simona Skolakova Simona Skolakova

7. 9. 2015 21:25

Děkuji moc za super receptík,taky jsem ho letos dělala a jsem na něj zvědavá,zatím mám sklenice v komoře,tak uvidíme,ale líbí se mi,že to nedá moc velkou práci,snad jen to pokrájení veškeré zeleniny:-D

Pavla M.:dusila jsem to tak jako když dělám lečo,mám to nachystané ve sklenici,že už jenom pak otevřít a ohřát,na pánvi si orestuji uzeninu,přidám vejceaby se usmažila a pak to dám do ohřáteho leča a je hotovo:-pSnad jsem trochu pomohla;-)

1 3 4 5 6 7 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB