Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza podle mojí babičky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

28. 10. 2011 20:01

Suroviny

Porce: 4-5

Nutriční hodnoty

Energie9 024 kJ / 2 157 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky222,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,63 g
Sacharidy12,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tato Majolka® vyjde mnohem levněji než z obchodu a já osobně ji dělám už jenom domácí. Je výborná do salátu nebo i jako polotovar k přípravě domácí tatarské omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

29. 10. 2011 08:55

Já taky byla zvyklá jen na žloutky, ale zkusím tedy i z celých vajec, člověk su furt učí ;-):-p:yes:

Betyna

29. 10. 2011 08:50

+1 přidávám kladný bod. Myslím že každý si může dělat majonézu jak je zvyklý, proč zatracovat jiné způsoby výroby? Moje babička i maminka i já používáme způsob z celých vajec, a když jsem před lety dělávala technologa stravování pro teplou a studenou kuchyni i pro cukrářskou výrobu, také se tam používal způsob z celých vajec - majonéza se vyráběla pro lahůdkářskou výrobu, každý den z třiceti vajec a olej se tam lil přímo z litrovek. Je to sice už dávno, tehdy se ještě nemuselo vyrábět na páře...

tady také pěkně z celých vajec i s videem
http://conovehonakopci.cz/?p=1769
Myslím, že kdo chce si vyrobí ze žloutků a kdo chce, tak z celých vajec.

srettka

29. 10. 2011 07:12

Ája::-O ja tedy nevim, od Elizy jsem to pobrala jako info, nikoliv jako aroganci. Navic my jsme majonezu doma delavali a taky ze zloutku.

Reny2

29. 10. 2011 04:14

Ája: myslim ze jsi prilis vztahovacna/y...ja bych to napsala zrovna tak jako Eliza ...ktera mimochodem muze delat machra,vzhledem k tomu,jake jidlo dokaze uvarit....a neregistrovana/y stoural ji nemuze ani urazit,a nemuze ji sahat ani po kotniky...:-p:-)):no:

Ája

29. 10. 2011 00:00

Eliza: vyrábí se ze žloutků ale stačilo by to napsat míń arogantně, jestli si myslíte že všechno znáte a umíte ,tak to proto že na týhle stránce vaříte jedna z mála normálně,ale to je tak všechno a nic čím by se dalo machrovat

Eliza Eliza

28. 10. 2011 21:38

To podle mojí babičky se majonéza vyrábí pouze ze žloutků...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí majonéza tyčový mixer domácí majonéza podle polreicha vyroba domaci majonezy domácí tatarka podle polreicha majonéza z mléka výroba majonézy domácí majonéza video domácí majonéza tyčový mixér-bez vajec domaci majoneza z celých vajec jak vyrobit majonézu majonéza z mléka a oleje domácí majonéza z mléka výroba domácí majonézy tyčovým mixérem video majonéza z celých vajec domácí majonéza z mléka recept recept na majonézu od polreicha domácí majonéza recept video domácí majonéza z celého vejce domácí majonéza bez vajec recept majonéza

Suroviny: vejce, olej, hořčice, cukr, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Majonéza podle mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K59Y