Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Suroviny
Porce: jedna zapékací miska nebo plný pekáček/remoska/
Nutriční hodnoty
Energie | 9 035 kJ / 2 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,96 g |
Tuky | 112,11 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 2,67 g |
Sůl | 6,44 g |
Sacharidy | 129,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to trochu zase jiná změna od klasicky připravené ryby, je to velmi křehoučké jídlo, takže ucelenější fotka moc nejde udělat, až druhý den, ale to nic nemění na výborné chuti všech uvedených ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2011 14:16
Nehledě na to, že když je tedy páj něco s bramborovou kaší, tak proč je tenhle recept "páj" a k tomu má ještě tu peřinu z bramborové kaše? Takže jednou kaše jako páj a jednou kaše jako peřinka? Nezlobte se, ale ten název, když už nemluvíme o tom jestli je nebo není správný, je taky trochu celý překombinovaný. Chápu že si to napíšou na jídelní lístek v hotelu, ikdyž bych se moc divila, že by ten jejich název zněl přesně takhle
2. 11. 2011 14:13
Tedy, ztraceno v překladu bude možná to jádro pudla, páj si představuji také jako něco slaného nebo sladkého s TĚSTEM a taky dělám v gastronomii. Vařilamyšička: opravdu je tak strašné se vyjádřit k tomu, že mám slovo páj spojeno s něčím jiným než Vy? Vaše nářky vyznívají spíš jako citové vydírání a že je Váš syn kuchař ještě nemusí znamenat, že je neomlyný. Pardon. Ale souhlas naprostý s Maris a Merylas.
2. 11. 2011 13:52
Vypadá to papatelně a to je hlavní!!!! Bodík letí!!!!!!
2. 11. 2011 13:35
varilamyskakasicku: IVČO, můj komentář byl smazán, tak se vyjadřuji znovu, dala jsem ti bodíka, už nevím kolikátého, jsem ráda, že jsi vrátila původní název, osobně si myslím ať už jde o páj(myslím, že ano), či nikoliv, bude to výborný a ty buýď v pohodě
2. 11. 2011 13:26
magdalenka: no nech sa zabáva já jim to prajem..ale načo inak polemizovať o názvu, keď je recept chutný, nie
2. 11. 2011 13:17
rebeka: väčšinou sme tu amatéri...a nestranný profesionál (ak sem náhodou zablúdi)sa môže o názvoch dobre zabaviť.
2. 11. 2011 13:07
rebeka:souhlas
2. 11. 2011 13:06
není to jedno, jak autor recept pojmenuje
názvy receptů jsou různé, tak jak jsou různí lidé..a o tom to je, ne
recept je hezký, tak proč pořád ty dohady
názvy receptů jsou různé, tak jak jsou různí lidé..a o tom to je, ne
recept je hezký, tak proč pořád ty dohady
2. 11. 2011 12:59
zizala: Žížalo, pak teda nechápu, proč byl smazán můj příspěvek, kde jsem hodnotila recept, dávala jsem boda a vyjadřovala se k názvu Občas se opravdu nestačím divit, co si tu kdo může dělat, už tomu přestávám rozumět, nebo, že by ti vadilo, že jsem Ivě psala, aby nebyla smutná prostě nechápu......
2. 11. 2011 12:52
Super recept, kasi miluju! Uz prosim prestante slovickarit...Kdyz nekdo nazve neco "pochoutka tety Bety", tak to taky nikdo tak nerozebírá. Já recept vyzkouším a ty Ivko si rejpaly nepripoustej!
2. 11. 2011 00:37
Zajímavě a hezky připravená rybka+8
1. 11. 2011 22:23
1974andrea: Tak je to možné a je mi líto, co se rozpoutalo. Jen bych byla ráda, kdyby nad tím Ivča mávla rukou, mám ji ráda a Maris se jen zeptala...Také bych se zeptala, být tu dřív. Mrzí mě, když se z diskuze stane nedorozumění s nějakým smutkem na jedné či druhé straně...Víš?
1. 11. 2011 22:18
Eliza:Eli, já ale souhlasím s Ivčou, podívej se na recept Sheperd´s pie, je to mleté jehněčí zapečené pod bramborovou kaší. A četla jsem, že slané a sladké "koláče - páje", začali dělat Američané až mnohem později.
1. 11. 2011 22:14
Osobně si také skromně myslím, že páj je označení pro sladký nebo slaný koláč, ne pokrm zapečený s bramborovou kaší. Tímto se chci zastat Maris, protože to jistě myslela pouze v tom smyslu, že bychom měli pokrmy nazývat správnými názvy, když jsme na stránkách věnovaných dobrému jídlu - s přívlastkem TOP.
Pokrm může být určitě dobrý. Ivčo, každý máme nějaké svoje starosti a ty Tvoje s Tebou rády sdílíme, ale tady mají místo komentáře receptu, neměla bys je brát osobně.
Pokrm může být určitě dobrý. Ivčo, každý máme nějaké svoje starosti a ty Tvoje s Tebou rády sdílíme, ale tady mají místo komentáře receptu, neměla bys je brát osobně.
1. 11. 2011 21:55
alena: úspěch neúspěch, navař něco sama, zrealizuj, vyfoť a pak kritizuj. To mám strašně ráda, jak někdo kydá hnůj na někoho a ví o vaření prd.
maris, tím jsem samozřejmě vůbec neměla na mysli tebe, ty jsi kuchařka s velkým K
maris, tím jsem samozřejmě vůbec neměla na mysli tebe, ty jsi kuchařka s velkým K
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 16 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 39 minutami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 54 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 59 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 2 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Ryby na grilu: Jak dlouho je grilovat a při jaké teplotě? Záleží na velikosti i na tloušťce masa
Další recepty
Tématické fráze: rybí páj teť vaří šéf teť vaří šéf recepty masový páj jehněčí páj ryba zapečená v bramborové kaši recept bramborový páj s masem zapečená ryba v bramborové kaši rybí filé zapečené v bramborové kaši koláč z bramborové kaše bramborovy paj rybí pie aljašská treska recept kolac s rybou a kasi páj rybi slaný koláč bramborová kaše bramborová kaše podle šéfkuchaře teť vaří šéf jablkovy kolac masový páj koláč recept rybí páj recept
Suroviny: brambory, pórek, sýr uzený, žampióny, rajče, máslo, mléko, treska aljašská, slanina anglická, olej olivový, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, citron, libeček
Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5LL
62 názorů