Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )

Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou badyánem a skořicí, posypte je drobenkou a pokapejte máslem a rumem.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 30 min

95 min (65 min příprava + 30 min tepelná úprava)

6. 11. 2011 19:01

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie14 294 kJ / 3 416 kcal
Bílkoviny72,74 g
Tuky128,35 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 954 mg
Sodík 513 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy485,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Andulicka 1

20. 2. 2022 10:26

<3:-K

Eja57 Eja57

13. 3. 2021 15:44

Michaela10041984: nevíš kde byla chyba? Asi vyhodit se obávám;-(

Michaela10041984

13. 3. 2021 14:55

Mám problém, ze mi těsto nevykynulo, ale vůbec. A teď nevim co s tím těstem ????????????

ZaSolanem ZaSolanem

15. 5. 2020 09:52

Dodělala jsem ráno, pokusná suchá placička z těsta dopadla celkem dobře, tak jsem to dotáhla do konce, těsto je jinak opravdu moc chutné, zkusím určitě znova. Díky za recept.

ZaSolanem ZaSolanem

14. 5. 2020 22:42

Sušené droždí nepoužívám, jednou jsem zkusila, špatné, čerstvé mě nezklamalo nikdy. Ale vím, že ostatní nemají problémy, bylo nutno použít sušené, co jsem v krizi pořídila do zásoby, že mu kdyžtak dám šanci :-).. a ono to těsto fakt nic nedělá. Těsto mám takové mastnější, tak jsem asi měla dát víc, než jen podle mouky, navíc čerstvého používám většinou míň, než je ve většině receptů, tak jsem po přepočtu sušeného dala asi málo. To je neštěstí... tak uvidíme.

Zdenullinka Zdenullinka

9. 2. 2017 19:51

triniti: Na každém sáčku sušeného droždí je napsáno, na jaké je množství mouky. Koukněte na návod. :)

triniti

9. 2. 2017 18:50

toho sušeného droždí je celý jeden sáček? Díky

Zdenullinka Zdenullinka

26. 8. 2015 21:23

Sarovka: To mě moc těší, že se povedly a hlavně že chutnaly.:yes:

Sarovka

26. 8. 2015 21:03

Zdenko, dnes jsem pekla frgály poprvé, ale rozhodně ne naposledy:-K Tři zmizely ještě vlažné:-)) S těstem se krásně pracovalo. Hruškový povidla provoněly byt.:yes: No, nemám co dodat, už ani fotku. Jedině prázdný tác s drobky:-D

casino casino

23. 11. 2014 01:34

Začínáme od píky:-D
Zaučuji vnúčence v kuchyni...
Mám po mamince jenom jeden velký kulatý plech, tak jsem dětem dal dna z rozkládacích dortových forem, že ať si, z na stéblo rozváleného těsta, podle nich vyříznou kruh, plát dají na to dno, napaplou náplní, atd.
Nejstarší prapotomek mě přeqapil: na desce trochu roztákl bochánek těsta, dal ho na to dýnko a přejel válečkem. Těsto se o zvýšené okraje ořízlo na přesný kruh a přitom mělo požadovanou tloušťku:yes::yes::yes:
Přidána fotečka. Když tak smáznu, protože s rcp má společné akorát těsto:-8 Hrušková povidla jsou ze kdoulí podle http://www.toprecepty.cz/recept/29397-kdoulovy-dze... ale někteří nevěřili, že ta povidla hrušky neviděla ani z rychlíku:-D

fb.lib fb.lib

8. 8. 2013 22:51

Janilka: Teoreticky to jde ale v tak malém množství je to velmi náročné.Ten recept je zhruba něco přes 1/2 kg těsta.to není tak moc.
Pokud chceš méně tak zadělej z poloviční dávky ,ale lepší by jsi měla udělat těsto podle rozpisu a pozvat kamarádku na kávičku nebo udělat sousedům radost. To je největší poklona když se ti něco povede a druhým to chutná.:-K

Janilka

8. 8. 2013 19:33

Ahoj, nejsem v pečení moc zběhlá, a tak bych se chtěla zeptat Vás, zkušenějších, jestli je možné, pokud budu chtít vyzkoušet upéct jen jeden frgál a nikoliv hned čtyři najednou, podělit veškeré ingredience čtyřmi. :-p:-?:-? Dá se to tak reálně udělat? Děkuji za případné reakce :-K

Zdenullinka Zdenullinka

12. 6. 2012 20:27

Markét: Jsem ráda že se povedly a chutnaly. ;-)

Markét

10. 6. 2012 11:31

Dnes jsem pekla frgály poprvé podle tohoto receptu. Dala jsem kromě hrušek borůvky a maliny a jsou fakt luxusní! Moc děkuji za recept a přidávám samozřejmě bodík:-p:-8:-D:yes::yes::yes:

senky senky

9. 11. 2011 08:11

:-*:-8 Hruščák je prostě hruščák:-8:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: valašsky frgal recept valašký frgál těsto na frgál recept na valašský frgál nejlepši frgal recept frgál na plech povidlový frgál frgál recept recept frgál recept moravský frgál recept na moravské frgále metýnka s povidly pravý valašský frgál recept recept na frgal koláč s hruškovými povidly hruščák koláč z hruškových povidel kynutá metynka hruškáče hruskovy frfal

Suroviny: mouka hladká, mouka hrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, máslo, sůl, kůra citronová, mléko, droždí sušené, povidla hrušková, badyán, skořice, rum, drobenka, máslo, rum

TopRecepty.cz

Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmGJ