Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená plec na víně

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 11. 2011 21:50

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 405 kJ / 1 292 kcal
Bílkoviny129,80 g
Tuky56,10 g
Vláknina21,65 g
Cholesterol 416 mg
Sodík 5,52 g
Sůl12,74 g
Sacharidy41,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedná se o upravený recept podle knihy Co chutná v Evropě (italská kuchyně).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 11. 2011 13:24

Krásně prezentovaný recept:-K+14:yes:

Ivana79 Ivana79

11. 11. 2011 13:16

:-OBože,to je nádhera:-K:yes:Ja si na omáčku trúfnem a som na ňu moc zvedavá,tiež som ešte nejedla udené na víne.Knedlíky...bez komentára:-pUkladám a určite uvarím;-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2011 12:42

Nejsem si jistá, kdo ze slavných kuchařů to řekl, mám pocit, že to byl Pohlreich, že do jídla se má dávat takové víno, které byste si dali k pití. Pak je to dobré ;-)
Eli, uzené na víně neznám, ukládám a ty knedlíky jsou nádherný :yes::-O

spagetka spagetka

11. 11. 2011 08:22

Souhlas s Eliz, že pokud vařím něco s vínem, dávám kvalitní - ne zrovna nejdražší, ale taky ne tzv."krabičák". Navíc alkohol se vypaří a zůstane jen příjemná chuť a barva ;-):-p:yes:
Mně naopak uzené + víno sedí ;-);-)

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 11. 2011 07:38

....jako z časopisu:-8:yes:

Kanyla

11. 11. 2011 02:01

Vypadá to naprosto bombasticky :-8 A i když jsem dnes odpoledne měla vynikající svíčkovou, dala bych si tuhle dobrotu klidně ještě i teď! Knedlík vyzkouším určitě, na omáčku si snad taky někdy troufnu :-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 11. 2011 00:09

Eliza: tak až budeš mít chvilku, tak budeme rádi, za receptík na knedlik i dle Tvého postupu, ano, tak díky:-K:-K/omáček se dá udělat hodně, kombinací se dá moc, jsou dle každého a chutí každého,ale knedlíčky jsou, jak píše Otta na Expo:-K:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 11. 2011 00:03

Bibinka: děkuji za odkaz Janinko, ráda si ho vyzkouším, moc pěkná příloha, nemá chybku a je tady u něj zrovna tak málo bodíků , škoda, když je to taková dobrota, tak si rcp, ukládám a je to pěkné a jednoduché, :-Kjsi hodná:-K:-K

1974andrea 1974andrea

11. 11. 2011 00:02

Eliza:Eli, samozřejmě, že vše okolo postupu je mi jasné a opravdu ani já nejsem ve vaření s vínem laik. Jen jsem za SEBE chtěla říci, že chuť uzeného mám spojenou s něčím jiným, třeba zelím, kapustou, čočkou, fazolemi apod. Jen jsem se vyjádřila;-)

Eliza Eliza

10. 11. 2011 23:52

Andreo, je mi to trapné vysvětlovat, protože jsi jistě dobrá kuchařka...;-) Ale podle postupu můžeš vidět, že z vína zůstane pouze nádherná vůně a trochu té barvičky v omáčce. Do pokrmů se hodí jedině hodně dobré víno, žádný "ocet" z vinných hroznů. Spousta lidí si zkazí představu o fantastickém jídle jen proto, že do něj nacáká to, co přijde pod ruku a nebo je "v akci".

Eliza Eliza

10. 11. 2011 23:45

Bibinka: Jani, děkuju za odkaz na karlovarské knedlíky, možná je taky prubnu. Ten recept, podle kterého jsem je vařila já, používá stejné suroviny, ale ta hmota je o dost kompaktnější... Snad mi Kroupovka odpustí, recept přidám, protože se mi osvědčil.

1974andrea 1974andrea

10. 11. 2011 23:00

Jak jsem viděla v názvu "na víně" , tak jsem si říkala, že to bude Eliza;-). Nevím, ale ne vše mi chutná na víně. Uzené a víno mi moc k sobě nepasuje, ale možná se mýlím. Tohle uzené s tím parádním knedlíčkem, bych si asi radši dala se zelím. :-p

Bibinka Bibinka

10. 11. 2011 22:49

Karlovarský knedlík je tady-http://www.toprecepty.cz/recept/21036-srnci-na-sle...
Jinak Elizo, moc pěkný recept a já ho vyzkouším;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 11. 2011 22:34

Uzenou plec na víně už jsem dělala, je moc dobrá. Taky mne uchvátil ten knedlík:-p

eva hubova eva hubova

10. 11. 2011 22:31

Jako vždy krása a:-p:-p:yes:+4

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzena plec uzená plec recepty uzené plecko uzená plec recept uzená vepřová plec uzená rolovaná plec recepty uzené maso na víně uzene na vine uzené plecko recepty karlovarský knedlík recept pohlreich karlovarský knedlík recept prostřeno uzené plecko recept uzená plec se zelím recepty uzená plec recepty z uzené plece uzené plec hodi se na uzeni veprove plecko recept uzená plec jak uvarit uzenou plec uzená plec s knedlikem

Suroviny: plec uzená, cibule, mrkev, celer, nať petrželová, víno červené, vývar, bobkový list, mouka hladká, olej olivový, máslo, pepř černý, sůl

TopRecepty.cz

Uzená plec na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lML5