Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové pagáčky

Škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte, příště už budete péct rovnou dvě várky, protože se po nich jen zapráší.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

4. 8. 2008 07:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie17 199 kJ / 4 111 kcal
Bílkoviny108,96 g
Tuky233,82 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 747 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,70 g
Sacharidy384,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pozor na sůl. Někdo solí sádlo již při škvaření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Geryyy Geryyy

6. 11. 2021 17:35

Kvásek nakynul luxusně, těsto poté taky, ale po vykrojení už na plechu nenakynuly a v třoubě se také nezvedly. Takže za mě je to jen placka, na jiných receptech je to krásně nakynuté v trouě a tady jen sušší placka. Tak příště vyzkouším jinde, tady to mě neoslovilo8-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 12. 2020 11:28

Jak to dopadlo?:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 12. 2020 18:48

magdalenka: Ja to robím podľa teba, veľmi sa mi to pri kysnutom ceste osvedčilo! :yes:

magdalenka magdalenka

5. 12. 2020 16:06

Marija5: nevadí, upečené cesto bude mäkšie. A určite budú pagáče dobré. Ja obyčajne na každé kysnuté cesto (buchty, pagáče, koláče) miešam polohrubú múku s hladkou.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 12. 2020 15:05

Marija5:Ja bych nechala dele kynout, a zakryla folii aby neoschly. Prelozit zakryt, prelozit. zakryt a vykrajet a zakryt folii a nechat poradne nakynot. Mohlo by to fungovat!:yes:

Marija5

5. 12. 2020 14:54

Pomoooc...ted jsem zadelala....jsme a já zjistila,že tam.mam hladkou mouku...vadí to moc!???

Nelly7

26. 7. 2017 18:15

Moc dobré! :yes: s těstem se skvěle pracovalo, vůbec se nelepilo, dávám bodík :-):yes:

Katka B Katka B

18. 8. 2015 13:52

tak to jsou vážně boží placky!!! Právě jsem je dopekla. Zadělávala jsem je v ruce a musela jsem přidat trochu víc mléka a smetany, ale jinak fakt super. Dávám bodíka a ukládám ;-) díky

lopta40

3. 4. 2015 10:55

dnes jsem dělal poprvé a snad se povedly díky za recept:yes:

Majkaa Majkaa

28. 12. 2013 21:00

Pagáčiky si pamatuji z dětství, tak jsem je konečně upekla z domácích škvarků, jsou výborné:yes: Beru je zítra sebou na Silvestra, jen nevím, jestli vydrží:-p;-)

zuzka

15. 3. 2013 14:20

Dnes 15.3 jsem pekla pagáče na oslavu mého otce Lea který slaví své 66 narozeniny.Protože můj manžel pochází ze Slovenska a můj otec je má strašně rád tak jsem je pekla podle tohoto receptu a povedl se mi tak vám chci poděkovat protože to mému otci to moc chutnalo. Tak vám moc děkuju:-K

svesa

3. 3. 2013 08:43

To se mi líbí. Hned jdu na to.
A zítra maji hoste pečivo na snidani.
švehlíkova chatawww.sum.cz

Kuchtík

13. 10. 2012 10:24

milanek.krimsky

2. 9. 2012 12:15

já je sice dělávám z mletých škvarků, někdo přidává celé škvarky, ale pagáče na jakýkoliv způsob chutnají stejně, tento recept super,...:-K:-8

lubínek

20. 11. 2011 21:14

Pagáče jsou pořád pagáče i když je více receptů,já jich vyzkoušel několik a nějaký velký rozdíl v nich není,základ jsou škvarky a to je to podstatné.Hlavně,aby se povedly,když se rodina do nich pustí a nic nenechají,tak byly dobré a tak to má být a já jsem spokojený.:-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkové pagačiky recepty ze škvarků škvarkový pagáček skvarkove pagaciky slovenske škvarkové recepty pagáček škvarkové placky recept škvarkové skvarky recept škvarkový pagáček recept recepty se škvarkama škvarkové pečivo škvarkove placky top recepty recepty se škvarky škvarky recepty škvarkové placky jako od babičky recept pagáčiky recept bramborové pagáčky pagaciky slovenské pagáčíky

Suroviny: mouka polohrubá, smetana zakysaná, vejce, droždí, sůl, cukr, mléko, škvarky, vejce, sůl hrubá, kmín celý

TopRecepty.cz

Škvarkové pagáčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6yP