Dobošův dort
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 24 655 kJ / 5 893 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,93 g |
Tuky | 349,53 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 3,33 g |
Sodík | 182 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 592,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept jsem objevil na apetitonline.cz a jen nepatrně jej obměnil. Tohoto pradědečka všech vrstvených máslových dortů s čokoládovou polevou vytvořil maďarský cukrář Jószef Dobos v roce 1885 pro císaře Franze Josefa II. a o jeho tajemství se s vídeňskými cukráři podělil až o dvacet let později. Pečou ho dodnes!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2020 19:47
19. 2. 2020 19:06
15. 7. 2013 11:22
7. 4. 2013 09:16
1. 11. 2012 15:02
29. 9. 2011 21:46
29. 9. 2011 16:22
29. 9. 2011 15:13
29. 9. 2011 14:04
29. 9. 2011 12:53
29. 9. 2011 12:52
29. 9. 2011 12:39
29. 9. 2011 11:16
Ano, původní dvě placky jsem rozkrojil, omlouvám se. Hned to opravím.
29. 9. 2011 10:53
29. 9. 2011 10:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 16 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 20 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 40 minutami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 1 hodinou
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 9 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 10 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 12 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Retro okénko: Antiperle stály 1,80 Kčs, původně se prodávaly v plechových krabičkách a skvěle osvěžovaly dech
Další recepty
Tématické fráze: dobošovy řezy dobšův dort dobešuv dort dort z placek řezy doboš dobošovi řezy dobšuv dort recept doboš řezy dobošovy dort dobosovi rezy recept zákusek doboš dobešuv dort recept madarsky dort dorty a jiné pečeníčko dorty a jiné pečeníčko dobošův karamel dobošuv zakusek dorty recepty bobošův dort dobošovy řezy - recept
Suroviny: žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, cukr krupice, ořechy lískové, olej, čokoláda na vaření, žloutek, cukr krupice, máslo
Dobošův dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5Z2
19 názorů