Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou se k bramborové příloze, krajově zvané "slejšky" opravdu hodí.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 21 205 kJ / 5 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,24 g |
Tuky | 264,48 g |
Vláknina | 33,65 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 387,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept mám od Libora Luňáčka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2024 11:52
Šlejškami (šiškami) naše babička vykrmovala husy. 😁Ovšem v téhle podobě a s flákotou dobře propečeného masa bych to husám nenechala!👌😋
6. 6. 2022 16:14
Dnes jsme měli k obědu s raným zelím.. Foto jako důkaz
4. 12. 2011 19:16
Výborný receptAsi jsem tochu natvrdláproč je v surovinách u slejžků 800 ml studené vody a ještě 2000 ml vroucí vody
6. 10. 2011 12:22
Anna Kocikova:Naše prababi taky, dělaly je z uvařených brambor a šrotu.
6. 10. 2011 12:18
1974andrea:Prababička šlejškama ty husy opravdu krmila a já jsem jí je kradlamoc mi chutnaly
Recept je hezký,líbí se mi+5
Recept je hezký,líbí se mi+5
5. 10. 2011 19:20
pro zájemce o šlejšky http://kulinarskerecepty.blogspot.com/2006/10/prav...
5. 10. 2011 19:11
Honzo.mat., vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo
jinak recept je skvělý, ale polemizovala bych s tebou o tom, že "šlejšky" vymyslel Libor Luňáček já je znám a dělávala je moje babička a to je sakra dávno Škoda, že není foto, ale dávám ti 4.bod
jinak recept je skvělý, ale polemizovala bych s tebou o tom, že "šlejšky" vymyslel Libor Luňáček já je znám a dělávala je moje babička a to je sakra dávno Škoda, že není foto, ale dávám ti 4.bod
5. 10. 2011 19:10
Nevím, ale šlejšky jseou docela velké šišky (7x3 cm), je to podle šlejšek, kterými se vykrmovaly dříve husy. Teda, pokud mě paměť neklame
5. 10. 2011 18:34
toto bude ukrutně dobrééé
ještě, že tu není foto...už bych olizovala monitor
ještě, že tu není foto...už bych olizovala monitor
5. 10. 2011 18:19
Jana Remkova: jj, už jsem si našla, nočky aháá, už jsem zas chytřejší a dá se to prý dělat i přes cedník
5. 10. 2011 18:18
spagetka: spagi, jako nočky, nemáme to tady někde? Fakt nevím. Zkusíme zadat... Vlastně jsou to malé bramborové šištičky
5. 10. 2011 18:16
Jana Remkova: dobře, ale jaký to tedy má tvar? Jako knedlíky, noky?
5. 10. 2011 18:14
spagetka: nene, jsou to šlejšky, u nás se tomu tak říká Honzo, škoda, že není fotopostup, ale jinak vím, že je to skvělé jídlo
Vítej na Topreceptech
Vítej na Topreceptech
5. 10. 2011 18:10
Slejškami myslíš asi šišky? Jinak podobně dělám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 35 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Jak připravit pečené jedlé kaštany. Můžete je péct v troubě, na grilu i na pánvi
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: pečená vepřová plec recepty vepřove plecko se zelim pečená vepřová plec šlejšky pečená vepřová plec recept plecko pečené se zelím veprova se zelim pečené vepřové se zelím pečené plecko se zelím pečené vepřové plecko plecko se zelím vepřová plec slejšky pro husy vaříme z vepřové plece vepřová plec pečená recept na slejsky peceni vepřove plece teplota pecena vepr.plec vepřová plec s knedlikem vepřová plec bez kosti se zelím
Suroviny: plec vepřová, špek, olej, koření na vepřové maso, majoránka, kmín mletý, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, voda, zelí, petrželka
Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BGq
14 názorů