Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky měkké jak obláčky

Nazdobené medové perníčky provoněné klasickým perníkovým kořením k našim Vánocům neodmyslitelně patří. Perníčky podle tohoto receptu jsou navíc opravdu měkké a kromě krásného vzhledu vás potěší i skvělou chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2011 09:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 414 kJ / 2 967 kcal
Bílkoviny74,00 g
Tuky72,68 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 3,61 g
Sůl0,63 g
Sacharidy498,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to výborný recept od mé tchýně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Belmar

7. 4. 2023 18:23

Musela jsem přidat máslo. Nedrželo to pohromadě.

Peggyi

13. 12. 2020 14:46

Prosím Vás, kolik plechů zruba uděláte z této dávky? Děkuji :-)

Napalsko

17. 11. 2019 11:53

:yes::-):-K

SabinaK

10. 12. 2013 12:29

Ikdyž jsem recept trochu změnila dala jsem na půl obyčejnou hladkou mouku a půl celozrnné žitné a úplně jsem vynechala cukr ale o to víc jsem dala medu jsou perníčky výborný a snad i pro mého syna jsou o něco zdravější :-p:-p:-p:-p

carenzi

8. 12. 2013 11:05

SUPÉÉÉR :yes: konečně mám měkký perníčky :-) Děkuji za recept :)):-K

Lusssy

4. 12. 2013 17:11

teda fakt luxusní záležitost, letos KONEČNĚ zaručený recept na měkké perníčky, moc díky a :yes: nahoru :-p

talskym

11. 4. 2012 13:44

Ó děkuji :-) Jaksi mě nikdy nenapadne jídlo fotit když ho vařím :-)
Díky za palce :yes:

eva hubova eva hubova

10. 4. 2012 19:15

talskym: perníčky byly výborné:-p přidala jsem Ti foto a:yes:5

Taty

16. 12. 2011 14:54

Kde se sežene manžel, který napeče cukroví?

Jenny

16. 12. 2011 13:56

gabs:záleží na mouce,(T650) a taky všechny suroviny mít alespoň hodinu na jednom místě...máslo rozpouštím v mikro,ale nechám schladit,mouka se přesívá-je vzdušnější a klidně bych dala i 3 lžíce medu...chce to vychytat...:-K

gabs

16. 12. 2011 13:31

mě to prostě pohromadě nedrži ...

MrazovaJa MrazovaJa

16. 12. 2011 12:21

Opravdu? :-* Tak jo :-D

talskym

16. 12. 2011 11:42

Mno když vydržíš do pondělí tak bude i fotečka :-8

MrazovaJa MrazovaJa

16. 12. 2011 10:49

Už mám vše napečíno, aletohle mě fakt láká :-p Fotečka by nebyla? :-)

talskym

16. 12. 2011 10:19

Másla málo není, pekl jsem je minulý víkend a jsou stále měkké. Ani nemám obavy, že by ztvrdly.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky stále měkké zaručeně měkké perníčky pečení pernicku teplota stále měkké perníčky teplota při pečení perníčků perníčky teplota pečení teplota pečení perníčků zaručený recept na perníčky pernicky teplota jak na měkké perníčky teplota na peceni pernicku perníčky ze žitné mouky měkké buchta z mouky t650 perníčky recept teplota pečení perníku perníčky ihned měkké žitná zdravejsi pernicky pečení perníkú teplota teplota při pečení perníku recept na pernícky z obyčejne hladké mouky

Suroviny: mouka, cukr moučkový, máslo, vejce, med, koření do perníku, soda jedlá, vejce

TopRecepty.cz

Perníčky měkké jak obláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o64k