Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny plněné rohlíčky

Foukané rohlíčky pekly už naše babičky, protože moc dobře věděly, že udělají na vánočním stole nemalou službu. Ořechové těsto, které se vám rozplyne na jazyku je doplněno jemným krémem. U jednoho kousku určitě nezůstanete.

Hodnocení receptu je 4,9 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

18. 12. 2011 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie19 696 kJ / 4 707 kcal
Bílkoviny66,68 g
Tuky272,58 g
Vláknina18,95 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 352 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy487,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Máslový krém:http://www.toprecepty.cz/recept/24249-maslovy-krem...

Zdroj: Mám téměř totožný recept po babičce pouze se do těsta dává méně tuku. Těsto bylo křehké, ale při vyklápění se rohlíčky často lámaly. Tento recept jsem před několika lety našla na stránkách

http://www.cukrovi.kvalitne.cz/

Je naprosto skvělý, rohlíčky se nelámou a krásně se vyklápí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

itulina

12. 12. 2022 21:44

bohužel se musím přidat s negativním komentářem, těsto je strašně křehké, vyklopit z formiček šlo lehce, ale strašně se lámalo, 1/4 se rozlámala při vyndavání a druhá 1/4 při přendavání do krabice, stačilo, že rozhlíček neležel úplně rovně a již se rozlomil. Bohužel větší polovina skončila u našich pejsků v bříšku .-)

Fikina

5. 12. 2022 18:38

Bahula: Děkuji za odpověď. Rohlíčky jsou velice chutné a tak nevím jestli bude co plnit. Mám z receptu radost. Nahradil dva jiné, které jsem vyřadila.

Bahula Bahula

4. 12. 2022 18:19

Fikina: Dobře jste vtlačila těsto do formiček a správně pekla :-K :-K

Fikina

4. 12. 2022 17:56

Bahula: Dobrý den, dnes jsem dělala váš recept na babiččiny rohlíčky. Je výborný a krásně jdou vyklepat. Jen jsem se chtěla zeptat jestli je to náhoda nebo je to těstem, že se udělá prohlubeň jako na krém. Byla jsem překvapená. Pekla jsem na HV na 160 stupňů. Děkuji za odpověď.

Koubkova Koubkova

8. 12. 2019 11:32

Já když jsem je pekla, přesně podle receptu ,tak jsem nechala formičky hodně vychladnout , měla jsem silikon

hosta hosta

8. 12. 2019 11:24

Jana Elisabeth: zkuste část - tak 1/10 - másla nahradit sádlem, mělo by jít vyklopit bez problémů a na chuti se nepozná:-)

Jana Elisabeth

8. 12. 2019 10:28

Chuťově vynikající<3, ale mám ten samý problém, který je zde již několikrát uveden - rohlíčky nešly vyklopit a lámaly se (mám vcelku cca polovinu dávky). Použila jsem máslo, vlašské ořechy a dávkování přesně dle receptu.;-(:-O. Zatím nemám odvahu zkusit je upéct znovu.:-(

Gabka

12. 12. 2017 12:49

dělala jsem letos na zkoušku, :-)chuťově vynikající, ale také problém dostat ven..:-((:-(( mám tak polovinu celých a polovinu polámaných.. :-p:-p

Johanka128 Johanka128

30. 12. 2016 13:50

Jsou vynikající:-) Plnila jsem je krémem z pudingu, másla a rumu a rozplývají se na jazyku. Přidala jsem fotečku - nemám je vyfocené samostatně, tak jsem přidala fotku rohlíčků na tácku s dalším cukrovím (oříznout to nešlo).

Arween

15. 12. 2016 19:52

Tyto rohlíčky jsem dělala na zkoušku před měsícem a měly úspěch, takže je budu zítra dělat znovu. :-)
Lenko, Verko-já jsem zvyklá formičky před pečením vysypat hl.moukou-na sucho bez vymazání- a super i bez toho se vyklápěly jedna radost. Posílám bodík k Vánocům. :yes:

Verka

15. 12. 2016 03:03

Lenka: zdravim,mela jsem ten samy problem. Rohlíčky vubec nesly vyklepnout z formicek. Jsou velmi krehke a temer vsechny se rozlamaly,takze j pouziju jako drobky do naplni. Jinak chutove jsou vyborne,tak nevim kde byla chyba:-((

Lenka

14. 12. 2016 21:04

Dělala jsem dnes poprvé, těsto bylo uleželé z předešlého dne. Ale ať jsem formičky vymazávala, či ne, prostě mi vůbec nešli z formiček;-(

reddy

9. 11. 2016 20:19

Já formičky normálně myju jarovou vodou. Před každým prvním pečení je nevytírám tukem, pouze vysypu hladkou moukou. Nikdy jsem neměla problém s vyklepnutím upečeného cukroví.

Bahula Bahula

6. 1. 2016 19:29

Když formičky po pečení umýváte v jarové vodě, musíte VŽDY při dalším pečení formičky lehce vytřít tukem (já vytírám troškou sádla), při další várce už stačí pouze papírovou utěrkou. Tuku opravdu trošku, protože jinak se po upečení rohlíčky drobí. Pokud po pečení formičky pouze vytíráte, tak vymazávat nemusíte.
Dále záleží z jakého tuku pečete. Letos jsem pekla ze Smetolu a naprosto bez problémů. Stává se mi, že Hera někdy zlobí, úplně nejlepší je máslo.

liliepnouci

6. 1. 2016 17:00

Dělám tyto rohlíčky z podobného těsta, ale peču je v silikonových formách z Tescomy a ty se opravdu nevymazávají. Peču i linecké košíčky v plechových formičkách a také je nikdy nevymazávám a jdou vyklopit bez problémů. Asi záleží na tom, zda jsou formičky tzv. "vypečené", z pevného plechu, v těstě zda je dostatek tuku a trouba pořádně rozehřátá.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vanocni rohlicky plnene kremem plnene rohlicky cukrovi vánoční cukroví plněné rohlíčky plněné rohlíčky rohlíčky plněné krémem vánoční plněné rohlíčky plněné ořechové rohlíčky rohlíčky do formiček plněné rohlíčky krémem plněné vánoční rohlíčky cukroví plněné rohlíčky vanoční cukroví rohlíčky s kremem ořechové rohlíčky plněné krémem vánoční rohlíčky s krémem plněné rohlíčky s krémem recept na plněné rohlíčky plněné rohlíčky recept plněné rohlíčky vánoční babičiny rohlíčky plněné čokoládové rohlíčky

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, ořechy nastrouhané, tuk, kůra citronová, koření do perníku, žloutek, krém máslový, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Babiččiny plněné rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmMg