Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný silvestrovský koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 12. 2011 15:04

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 125 kJ / 3 376 kcal
Bílkoviny140,25 g
Tuky103,83 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 586 mg
Sodík 9,42 g
Sůl23,33 g
Sacharidy460,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chutí vlažné aj studené, koláč je šťavnatý, žiadna dusivka, lístkuje.

Doporučujem klobásu krájať na veľmi drobno a použiť kvalitnú pikantnú údenú klobásu. Smotanovo bryndzovú zmes nie je potrebné prichucovať, bryndza je slaná, koreniny z klobásy zaistia ostatné.

Použila som klobásu, ale myslím, že by bola dobrá aj lovecká saláma, alebo niečo podobné, k čomu sa hodí chuť bryndze.

Inšpirovala som sa zahraničnými stránkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

20. 12. 2011 19:15

Hanulka, ja som to tiež kvôli Silvestru dnes skúšala...;-)

hanahcotton hanahcotton

20. 12. 2011 19:01

:-O:-O Madlenko toto mi nedělej:-//...teď už to nevyzkouším:-S......ale vidím to na silvestrovský stůl....:yes::yes::-K

magdalenka magdalenka

20. 12. 2011 18:47

;-)

maris maris

20. 12. 2011 17:28

Krásný koláč, takové já můžu;-):-p:yes:+

Iljusa Iljusa

20. 12. 2011 15:54

magdalenka: OK ;-)

magdalenka magdalenka

20. 12. 2011 15:50

Iljusa:oprava!!!!už si mi tam skočila , vyvaľkať na 2-3 mm!!!!!!!!!!
Ja som zjedla jeden a akosi viac nevládzem...

Iljusa Iljusa

20. 12. 2011 15:48

magdalenka: Děkuji ti drahá za velmi rychlou odpověď - koláček se mi VELMI líbí, jeho chuť si dovedu živě představit - láká mne k vyzkoušení. :-*

magdalenka magdalenka

20. 12. 2011 15:46

Iljusa:Robila som to prvýkrát, takže veľkosť placky ti nepoviem, nemám ju v očiach ale vyvaľkáš to na cca 2-3 cm. A koľko vrstiev? Koľko sa ti podarí, v podstate je to jedno, iba sa treba snažiť to preložiť, lebo takto získaš to lístkovanie. (masť-tuk medzi vrstvami cesta) Keď preložíš menej, o nič nejde. Cesto som mala mäkšie, nerobilo sa mi najľahšie. Niektoré veci robím automaticky, prekladám ako keď robím prekladané pagáče. Klobásu je treba úplne na drobno, aby nemala tendencie pretrhnúť cesto.
Výsledok je prudko jedlý a sýty. Pre chlapov. :-D

Iljusa Iljusa

20. 12. 2011 15:38

Magdalenko, takže jednou zleva doprava, pak zprava doleva a nakonec v středu = 6 vrstev - pochopila jsem to správně? Prosím, jak máš tu placku velkou na začátku :-8

pipre pipre

20. 12. 2011 15:19

Juj, to se mi líbí:-p:yes:+3

misza misza

20. 12. 2011 15:19

Musí to být výborné :yes:

zizala zizala (moderátorka)

20. 12. 2011 15:10

:-p:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: silvestrovské dobroty slany kolac silvestrovske pochoutky silvestrovský moučník slaný koláč na plech slané silvestrovské pečivo slaný koláč recept silvestrovské slané pečivo slané koláče recepty dobroty na silvestra silvestrovské slané pochoutky silvestrovsky zakusok slaný lososový koláč recepty slane kolace silvestrovský recept silvestrovské ve slaném recepty na slané koláče silvestrovské pochoutky recept slané pochoutky na silvestra silvestrovské pochoutky recepty

Suroviny: mouka hladká, mléko, droždí čerstvé, cukr, sůl, smetana kysaná, klobása uzená, brynza, máslo, vejce, semínka sezamová, mák

TopRecepty.cz

Slaný silvestrovský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0XZN