Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 4 569 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,41 g |
Tuky | 26,40 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 4,16 g |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 13,60 g |
Sacharidy | 29,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
*Podáváme s opečenou bagetkou, ovocnou omáčkou a bílým sladkým vínem typu ledové.
*V tomto receptu byla použita játra z kachen speciálně krmených za tímto účelem.
*Rozměry terinky, kterou jsem použil 18x13x9 cm.
*Je vhodné zkonzumovat terinku do 6 dní.
*Originální recept "Terrine de foie gras de canard au confit fondant" je z knihy "Mes 100 recettes de foie gras" od Jeana-Charlesa Karmanna.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2012 13:35
30. 12. 2011 15:14
29. 12. 2011 20:44
29. 12. 2011 15:22
vseumel:Já taky játra nemusím, ale kachní nebo kuřecí mám rád
29. 12. 2011 14:08
29. 12. 2011 13:57
29. 12. 2011 13:10
29. 12. 2011 10:54
Ale jednou za čas si člověk může dovolit menší luxus pro chuťové pohárkya když máme v kuchyni nějakého pomocníka tak to jde samo od ruky
Pajaska:Ve specializovaných obchodech se nechá sehnat konfit v konzervě http://www.francie-vino-delikatesy.cz/Potraviny-ce... ,nevím jak jsou na tom supermarkety
spagetka:Určitě tam může být i ten hrubý vícebarevný, nebo i obyčejný mletý, tím nic nezkazíš
28. 12. 2011 21:21
28. 12. 2011 21:16
Konfitované stehno jsem viděla v Intersparu, musím mrknout, ale skvělý nápad
28. 12. 2011 21:08
28. 12. 2011 21:08
28. 12. 2011 20:07
28. 12. 2011 19:42
28. 12. 2011 18:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 22 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 1 minutou
Čočková polévka s klobásou a bramborami
Ljenka uvařil před 4 minutami
Rychlý fazolový guláš s klobáskou
MilosCz uvařil před 5 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Barinkita uvařila před 6 minutami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
luema uvařil před 30 minutami
Domácí kmínový chleba
Kathy28 uvařila před 33 minutami
Tuňákovo-vajíčková pomazánka
Gabriela01 uvařila před 57 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Rebave uvařila před 1 hodinou
Klasické palačinky
linha_v uvařil před 1 hodinou
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
lun89 uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalou domácí vánočku? Máme pro vás rady a tipy od Josefa Maršálka
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Osvědčené tipy, jak ušetřit čas při vaření luštěnin: Zjednodušme si přípravu těchto zdravých potravin a konzumujme je častěji
Další recepty
Tématické fráze: terinka co je terinka terinka z foie gras terinka foie gras terinky konfitovana kachni jatra konfitovaná játra kachní konfit terinka z kachní foie gras - recept kachní sádlo terina z foie gras recept luxusní játra foie gras terina recept recepty foie gras konfitované maso konfiovaná kachní játra játrová terinka terinka z kachních foie gras terinka recept terina foie gras recept
Suroviny: játra kachní, stehno kachní, sádlo kachní, cibule šalotka, pepř, cukr, víno portské, sůl, pečící papír
Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5xA
16 názorů