Katalánský krém (Crema Catalana)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 333 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 56,19 g |
Vláknina | 0,03 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 207,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
*30.7.2017 snížil jsem hmotnost cukru z původních 200 g.
*Bílá dužina která se nachází ihned pod kůrou by dodala krému nahořklou chuť.
*Udělají li se žmolky krém přelijeme přes jemný cedník nebo sítko.
Našlehaný katalánský krém, obdoba tradičního španělského dezertu, recept i fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2014 15:34
mivhal: To co popisuješ ty je francouzský Crème brûlée nebo španělský Flan de huevo (vaječný pudink) s tekutým karamelem.
Za 1. Crema catalana se nepeče v troubě a za 2. vždy obsahuje kukuřičný škrob, ve výjmečných případech hladkou mouku.
http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana
Za 1. Crema catalana se nepeče v troubě a za 2. vždy obsahuje kukuřičný škrob, ve výjmečných případech hladkou mouku.
http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana
9. 6. 2014 13:58
No tak toto je uplne falosny recept.crema catalana sa robi vrure pri teplote 100 az 105 st vo godnom kupeli.a este jedna vec crema catalana je bez maizeny
26. 2. 2012 18:39
Takže dneska jsem vyzkoušela Je to opravdu jednoduché a velice rychlé. Za 15 minut jsem to měla v miskách. dala jsem jen 170g cukru a příště dám ještě malinko míň. Kdo nemá rád hodně sladké, tak doporučuji cukr ubrat. Jinak dezert výborný. Takže dávám bodík.
8. 1. 2012 13:09
Tanicka: Když to všechno promícháš metličkou jak je uvedeno v receptu tak se ti nějaký ten bílek ztratí.
6. 1. 2012 20:14
Ještě k těm žloutkům - když je odděluji, tak samozřejmě vždycky u žloutku nějaký ten bílek zůstane. Vadí to něčemu? Nechtěla bych v tom mléku mít vařené bílky..
6. 1. 2012 19:38
buryna:Je to kukuřičný škrob,já ani jiný nekupuji,výrobky jsou pak jemnější ,než ze Solamylu(bramborový škrob) a chutnější..
6. 1. 2012 19:34
Jů to si dávám v mé oblíbené restauraci jako dezert Ale jsem natvrdlá a nevím, co je maizena. Teda vím, že jsem to slyšela, ale nějak to neumím zařadit
6. 1. 2012 11:01
Právě o tu flambovací pistoli mi šlo, ale už jsem dočetla. Takže ukládám, to u nás půjde
Jen asi budu muset kvůli dia změnit cukr aspoň na fruktozu, ale to by snad nemuselo být na závadu ne?Každopádně zkusím
Jen asi budu muset kvůli dia změnit cukr aspoň na fruktozu, ale to by snad nemuselo být na závadu ne?Každopádně zkusím
6. 1. 2012 10:56
Pajaska: Ano je to španělská obdoba francouzského krému brülé.
6. 1. 2012 09:39
Je to obdoba KRÉMU BRÜLÉ.Tento je rychlejší a jednodušší a určo moc chutný ,s citrusovým nádechem.
2. 1. 2012 22:18
Dělám to v kastrolu na přímém ohni.Ve vodní lázni to bude trvat delší dobu než to zhoustne
2. 1. 2012 18:56
Tak to je fajn a děláte to tedy normálně v hrnci nebo ve vodní lázni?
2. 1. 2012 18:35
Konkrétně to míchání na sporáku netrvá o nic déle než když se dělá pudink z prášku
1. 1. 2012 23:33
A jak dlouho ta příprava asi trvá? Myslím, než směs zhoustne. Nerada něco míchám na sporáku hodinu
1. 1. 2012 22:34
+ 1bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 6 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 7 minutami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 10 minutami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 1 hodinou
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 1 hodinou
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 1 hodinou
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 2 hodinami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 2 hodinami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Crema Catalana je smetanový krém s citrusy a s křupavou krustou na povrchu
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Hitem internetu se staly jednoduché bramborové muffiny: Jsou úplně bez mouky a chutnají jako skvělá pizza
Další recepty
Tématické fráze: krem brule flambovací pistole recepty krém z maizeny catalanský krem španělský dezert katalánský pudink crem brule recepty s flambovací pistoli spanelsky flan pudink katalánský španělské dezerty recepty recept dity p. na krém brulee creme catalunia krém brule recept co je to maizena krém brüle pistole dita p creme brule flambovací pistole - recepty recept krem brule flambovací pistole recept
Suroviny: mléko plnotučné, žloutek, cukr, škrob kukuřičný, skořice, cukr
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
18 názorů