Vepřová panenka ve slanině
Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené. Panenku servírujeme nejlépe se šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 458 kJ / 1 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,25 g |
Tuky | 145,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 345 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,50 g |
Sacharidy | 0,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: recept podle šéfkuchaře Petra Svitáka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 9. 2018 12:47
Děkuji za odpověď
25. 9. 2018 12:19
Koubkova:
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...
25. 9. 2018 10:31
Co kdybych panenku připravila jen na pánvi přikrytou poklicí, nechci použít troubu.
25. 9. 2018 10:27
Trošičku jsem si to poupravila a výtečný. Panenka šťavnatá . Dělala jsem s kaší.
Přiložila jsem foto.
Přiložila jsem foto.
8. 1. 2012 09:31
vyborne. vcera jsem to uvarila, bohuzel jsem nestihla vyfotit.
4. 1. 2012 17:12
+7
2. 1. 2012 22:04
vseumel: Omáčka je udělaná z vývaru, který jsem měla už připravený v mrazáku, přidala jsem ho do výpeku po panence, provařila jsem omajdu a potom zahustila. Pokud nemáte hotový vývar, tak ho lze udělat i z kostky.
2. 1. 2012 21:50
To by mi chutnalo a jak vznikla ta krásná omáčka?
2. 1. 2012 10:28
určitě dobrůtka
2. 1. 2012 05:48
1. 1. 2012 22:32
1. 1. 2012 21:58
Pěkný recept, s tou slaninkou to vyzkouším
1. 1. 2012 20:47
To je krásně šťavnatá panenka+1
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 4 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 24 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Vepřová panenka musí být upečená tak akorát. Naučte se to podle videonávodu
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Další recepty
Tématické fráze: vepřová panenka vepřová panenka recepty vepřová panenka ve slanině veprova panenka zabalena ve slanine veprova panenka recept panenka ve slanině vepřová panenka na slanině recept na vepřovou panenku recepty z veprove panenky veprova panenka top recepty vepřová panenka se slaninou pečená vepřová panenka na slanině šťavnatá vepřová panenka veprova panenka slanina recepty na vepřovou panenku pečená panenka ve slanině panenka zabalená ve slanině vepřová panenka se šťouchanými brambory recept panenka ve slanině recept veprova panenka
Suroviny: panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř drcený, olej
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
13 názorů