Lemiešky se sýrem - Lemieszki z serem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 134 kJ / 2 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,00 g |
Tuky | 83,00 g |
Vláknina | 29,50 g |
Cholesterol | 185 mg |
Sodík | 3,37 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 360,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2022 18:11
Možná by šlo použít šťouchadlo, kdyby se mouka přidala před dovařením, jako u škubanků, jen by se brambory nerozšťouchaly na jemno, aby zůstaly pucíčky. Ale na velkých slzách to jde celkem rychle, ani nehet si neustrouhnu, tak vyzkouším originál.
5. 8. 2016 12:48
vosje: to je těžká otázka. Maminka (byla z chalupy r. 1906) brambory vždycky šťouchala, nebo se tloukly tloukem. U tatínka( r. 1907, byl ze statku) se brambory strouhaly na struhadle, A ze zápisků maminčine tety ( panská kuchařka na Strakově akademii pro mladé šlechtice r.1878) jsem vyčetl, že brambory mlela na masovém mlýnku. Ale nikdá ho nemyla, na to tam byla posluhovačka - to je pravda Tak si vyber
5. 8. 2016 08:18
AniCiz: Zdravím. Jo, to bych taky udělala, že bych to rozžduchala jako na škubánky (protože je mi líno to strouhat a zaprasit si struhadlo) a proto mám dotaz na autora, jestli to strouhání je nutné nebo to šťouchadlo je taky přípustné. Jinak se mi to moc líbí a asi to spáchám s chutí hodně brzy.
2. 8. 2016 14:05
hanka: Hanka, ak by mi niekto ponúkol klasické knedlíky plnené údeným a tieto lemiešky, tak lemiešky by jednoznačne vyhrali. Nielen preto, že šarišská kuchyňa má veľmi blízko k poľskej, ale už aj pre ten estetický zážitok na tanieri.
2. 8. 2016 01:51
hanka: No v české a slovenské kuchyni opravdU "INGREDIENCE" nemají co dělat. Máme suroviny, máme přísady, ale ingredience?!!!!Kde se tu vzalo odporné, tvrdé slovo. Skřípe mezi zuby. A jídlo, to má být pohoda - díkůvzdání a ne skřípění zubů. Na okraj. Lemieszki nejsou z české ani slovenské kuchyně, ale kuchyně polské. No a to, že se některým televizním hvězdám nelíbí zapečený sýr. No to ještě nemusí snad znamenat, že s vodou vylejeme i robátko a šmahem zapečený sýr začneme pokládat za společenské faux-pas . S vytrčenýmí malíčky ovšem....
2. 8. 2016 00:54
nic proti,ale z ingrediencí bych raději udělala klasický knedlíky plněný uzeným masem a na vrch dala smaženou cibulku.....co je to za nový zvyk do český i slovenský kuchyně cpát všude strouhaný sýr
31. 7. 2016 19:49
Martin Klimas: Nejhloupější příspěvek co znám.
28. 7. 2016 23:04
Nejhorší recept co znám !!!!!!
12. 7. 2016 11:11
Moc díky za recept, už jenom podle přečtení je to bašta a hned udělám
20. 7. 2013 11:09
Mňam - ukládám, až budou levnější brambory
1. 6. 2012 18:18
Dneska jsme měli k oběduBylo to vynikajícíUdělala jsem k tomu ještě zelí
28. 2. 2012 15:55
Vynikajúce pridávam foto + 10. bod
5. 1. 2012 18:01
5. 1. 2012 17:52
5. 1. 2012 17:14
to je takový škubánkový postup,že?
bych to notmálně šťuchadlem rozmělnila a jako u škubánků..
bych to notmálně šťuchadlem rozmělnila a jako u škubánků..
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 13 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 1 hodinou
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 9 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 10 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 10 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 11 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Další recepty
Tématické fráze: maminčine recepty polské kluski škubánky se syrem bramborový škubánkový knedlík
Suroviny: brambory, mouka hrubá, sýr tvrdý, slanina, sůl
Lemiešky se sýrem - Lemieszki z serem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V06X
22 názorů