Španělský ptáček
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,01 g |
Tuky | 79,43 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 1. 2012 00:19
tak to já zase masenko můžu a tohle je klasika našich maminek a babiček..a že uměly vařit
krásné obrázky
já teda s rýží..děkuji
krásné obrázky
já teda s rýží..děkuji
5. 1. 2012 23:28
Maso nemusím,i když na řezu vypadá moc hezkyMě vždycky dostane ta nádherně udělaná šťávičkato se opravdu můžu utlouct+5
5. 1. 2012 23:15
Chuťový masakr
5. 1. 2012 23:06
Díky. Já si občasným vařením podle této knihy připomínám kuchyni mojí babičky, která byla jednoduše skvělá, i když trochu "hospodská"...
5. 1. 2012 23:06
To nemá chybu!
5. 1. 2012 22:36
Eli, máš to nádherné a o chuti nepochybuji. Bože, já bych si tak dala Posílám třetí bodík...+1
5. 1. 2012 22:28
Posílám první bodík. Vařím zrovna tak, jen nedávám dovnitř ten okurek - teplý mi nechutná, i když tam správně patří.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 50 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 14 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Právě bylo uvařeno:
Ovesný koláč s jogurtem a ovocem
katka639 uvařila před 3 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 8 minutami
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 17 minutami
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 1 hodinou
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 4 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 8 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 11 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chyby při úpravě španělských ptáčků: Jak připravit výborný český pokrm
Vepřové španělské závitky: Ve šťavnatém mase se ukrývá lehce pikatní náplň a chutě se vzájemně propojí k nebeské dokonalosti
Španělské ptáčky z vepřové kýty jsou křehčí než klasické z hovězího masa a báječně šťavnaté. Hotové jsou za pouhou hodinu
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně
Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř mletý
Španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9L0D
67 názorů