Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ribollita

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 1. 2012 20:10

Suroviny pro 15

15

Nutriční hodnoty

Energie10 709 kJ / 2 560 kcal
Bílkoviny154,55 g
Tuky11,66 g
Vláknina206,31 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,14 g
Sůl4,60 g
Sacharidy360,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

1) změklý skrojek parmazánu je zvláštní odměnou kuchaři ;-)

2) do polévky lze podle chuti přidat zbylé těstoviny, zelené fazolky, hrášek, vypečenou pancettu nebo vařené brambory.

3) Italové používají kapustu Cavolo nero:

http://www.flickr.com/photos/guess1958/4272719488/

Překlad názvu - "převařená" nebo "znovu vařená" symbolizuje tuto hustou, sytou, ale výbornou polévku. Dělám ji vždy pro partu kamarádů, pokud chcete menší množství, úměrně tomu přizpůsobte ingredience. Ale dá se ohřívat několik dní znovu a znovu ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

29. 1. 2017 14:27

Výborná, super polévka.<3 Dala jsem konzervu rajčat, kapusty jen velkou hrst a nezahušťovala jsem chlebem. Místo saturejky jsem dala čajovou lžičku tymiánu. Polévka byla tak lahodná, že jsem to neměla potřebu zahušťovat chlebem. Barvičku měla polévka krásně rajčatovou, tak jako na obrázku. Určitě uvařím znovu:-K

Jitkas

25. 1. 2013 21:40

zizala:Jasne, ze se nesmi. Jenom jsem chtela rici onomu "podvodnickovi", kdyz uz to dela, tak tomu musi rozumet. A ne, tak, jak to udelal on. Nebyla to jedina foto, kterou tzv. "zvoral".

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2013 19:58

Jitkas: Kopírovat fotky se zde nesmí, ani když jsou od pramene ;-)

Jitkas

25. 1. 2013 19:49

ricette.giallozafferano.it/Ribollita.html Kdyz uz nekdo kopiruje, tak alespon tam, kde by mel.Tohle je ribollita primo od pramene.

Iness Iness

24. 1. 2013 22:51

:-((:no::no::no::no::-((

Colombo65 Colombo65

24. 1. 2013 22:32

... krademe dále fotky:-//:-//:-//:-//

http://ellematovin.se/ribollita/

Jitkas

24. 1. 2013 22:25

Odkud je foto nevim, ale neni to rozhodne ribollita. Chybi tam ten suchy chleb, ktery to totalne musi zahustit a nevidim tam kapustu( cavolo nero). Jsou tam nejake dva kousky, coz je malo. Ta polevka musi byt skoro brcalove zelena.

chocolate chocolate

24. 1. 2013 22:03

magdalenka:tusim se to da zjistit na birdeye.com:-O

magdalenka magdalenka

24. 1. 2013 21:56

zaujímalo by ma, odkiaľ je táto fotka...:-O

tejaja tejaja

12. 1. 2012 17:47

Ďalší krásny recept, kde využijem mangold alebo kučeravý kel. Díky :yes:;-):-D + 6

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2012 13:36

:yes::yes::yes:

toscana

11. 1. 2012 22:00

magdalenka: Ano,tento recept jsem kdysi vyčetla v jedné knížce a zachutnala nám, tak od té doby vařím takto :-8 Budu ráda, pokud někdo přidá vlastní zkušenosti s touto polévkou :-K

magdalenka magdalenka

11. 1. 2012 21:55

Ďakujem za odpoveď. Práve som sa na nete dočítala, že v Toskásku milujú bielu fazuľu...našla som aj rôzne obmeny ribollity, ale je mi to jasné, ťažko určiť tú "pravú". Príprava je zákonite rôzna.

rebeka rebeka

11. 1. 2012 21:34

toscana: děkuji..moc se mi to líbí;-):yes:

toscana

11. 1. 2012 21:28

magdalenka: rozpadne se sám, Italové ho ani nekrájí, prostě do polévky nalámou kousky a nechají rozmočit.

Těší mě váš zájem :-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ribolita ribolita polevka recept polévka ribollita ribolita recept polévka rici pici polévka ribolita italská ribolita ribbolita ribolita toscana italská ribollita rybolita kadeřávek s mrkví recept černá kapusta cavolo nero pica italská polévka ribolita ribolelito vazole recept na polévku ribolita italská polévka recept ribbolita ribolata ribbolitta

Suroviny: fazole bílé, cibule, mrkev, celer, kapusta, česnek, rajče, petrželka, bazalka čerstvá, saturejka, sůl, parmazán, vývar zeleninový, chléb, olej olivový

TopRecepty.cz

Ribollita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0XWy