Ribollita
Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Energie | 10 709 kJ / 2 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,55 g |
Tuky | 11,66 g |
Vláknina | 206,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 360,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
1) změklý skrojek parmazánu je zvláštní odměnou kuchaři ;-)
2) do polévky lze podle chuti přidat zbylé těstoviny, zelené fazolky, hrášek, vypečenou pancettu nebo vařené brambory.
3) Italové používají kapustu Cavolo nero:
http://www.flickr.com/photos/guess1958/4272719488/
Překlad názvu - "převařená" nebo "znovu vařená" symbolizuje tuto hustou, sytou, ale výbornou polévku. Dělám ji vždy pro partu kamarádů, pokud chcete menší množství, úměrně tomu přizpůsobte ingredience. Ale dá se ohřívat několik dní znovu a znovu ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2017 14:27
25. 1. 2013 21:40
25. 1. 2013 19:58
25. 1. 2013 19:49
24. 1. 2013 22:51
24. 1. 2013 22:32
24. 1. 2013 22:25
24. 1. 2013 22:03
24. 1. 2013 21:56
12. 1. 2012 17:47
12. 1. 2012 13:36
11. 1. 2012 22:00
11. 1. 2012 21:55
11. 1. 2012 21:34
11. 1. 2012 21:28
Těší mě váš zájem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinkové rolky
Přidáno před 1 hodinou
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno 17. 4. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkové koláčky
Danale uvařila před 14 minutami
Medovníková roláda
Saratice uvařila před 14 minutami
Rizoto z vepřové konzervy
Olgaflorianova uvařila před 17 minutami
Fazolová polévka z uzeného žebra
ctomala uvařila před 26 minutami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
Elivet uvařila před 32 minutami
Těstoviny s kapustou
Saratice uvařil před 1 hodinou
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 1 hodinou
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Toskánská chlebová polévka ribollita: Znáte tohle původní jídlo chudých a víte, proč se vaří dvakrát?
Co se starým pečivem? Udělejte falešný parmazán, kávu nebo chlebovou polévku
Další recepty
Tématické fráze: ribolita ribolita polevka recept polévka ribollita ribolita recept polévka rici pici polévka ribolita italská ribolita ribbolita ribolita toscana italská ribollita rybolita kadeřávek s mrkví recept černá kapusta cavolo nero pica italská polévka ribolita ribolelito vazole recept na polévku ribolita italská polévka recept ribbolita ribolata ribbolitta
Suroviny: fazole bílé, cibule, mrkev, celer, kapusta, česnek, rajče, petrželka, bazalka čerstvá, saturejka, sůl, parmazán, vývar zeleninový, chléb, olej olivový
Ribollita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XWy
21 názorů