Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorový sirup

Zázvor se v posledních letech těší velké oblibě i v naší české kuchyni. Přidáváme ho do celé řady sladkých i slaných jídel, kterým dodává nezaměnitelnou štiplavou chuť. Připravte si zázvorový sirup, který má skvělé protizánětlivé účinky.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min + 24 hodin louhování

40 min (40 min příprava, + 24 hodin louhování)

19. 11. 2011 16:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie39 424 kJ / 9 423 kcal
Bílkoviny30,45 g
Tuky23,49 g
Vláknina52,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 246,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používám to místo slazení cukrem, do čaje dám 2 lžíce sirupu na 1 litr čaje nebo si dám 1 lžíci sirupu a zaliju vřelou vodou. Tento recept jsem dostala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Patricie

28. 1. 2017 15:13

Dělám pravidelně, s 1kg cukru bohatě stačí a musím odlévat i mamce. Piju ráno s vlažnou vodou na probuzení, i chlapi ho mají rádi a to je co říct:-p

Beruška

2. 2. 2016 21:52

Právě vařím po 2.,nemá fakt chybu!:-p I když cukr vynechávám téměř ze všeho,na čajik s tímto sirupem mám vždycky velkou chuť..:-)) mňamka

Salam

21. 12. 2015 14:42

Včera jsem okoštoval v práci od kamaráda a jelikož mám zázvor rád, jdu si jej také uvařit. Do čaje super věc. Jen pro nás nesladiče méně cukru.

pavel

13. 12. 2015 20:41

Vynikající věc....vaříme ho už dlouho. Každému, komu ho dáme ochutnat chutná. Přidávám si ještě skořici a hřebíček - krásně ovoní....Nedávno jsem v obchodu natrefil na odlomky kořenu zázvoru za 9,-kč kilo!!!! Vykoupil jsem vše :D :D :D a vařil a vařil a rozdával :-K:yes:

Patricie

13. 11. 2015 21:05

Luxus,dávám jen 1kg cukru,zásobují rodinu.Děti konečně nepijí éčkové a obarvené šťávy.

Zdenka +++ Zdenka +++

26. 7. 2015 11:33

jitka:

jitka:ano dá

jitka

26. 7. 2015 10:06

da se tento sirup pit jako stava -to myslim zalevat studenou vodou???dekuji

Petra Kleistnerová

24. 2. 2015 09:10

Ahoj já jsem to vyzkoušela, jsem spokojená, mohu doporučit, nejvíc užívám jako hřejivý nápoj při nachlazení a bolekrku, zalít samotný sirup horkou vodou jako grog, a vypít co nejteplejší. Dělala jsem to poprvé, budu dělat zase dvojtou dávku. Sirup je hustý, jako šťáva z obchodu, je to praktické, hned k použití, nemusí se nic krájet, je to hned po ruce, fakt dobré, pijeme celá rodina. Tak ahoj :-):yes:

Laďka

5. 12. 2014 19:04

Mirka:zázvor je především hřejivý, recept na čaj je ne spařit, ale vařit, takže si myslím že to co má v sirupu zstat to tam zstane..:-)

hana riedlova

5. 8. 2014 10:30

mam jiny receot ale vynikajici odzkouseny 2 kg cerstv.zazvoru,2 kg trtinov.cukru 2l ciste citr .stavy,0,5 kg medu 5 ks citronu a limetek,10 ks hrebicku,2ks cele skorice,2 ks badyanu,1 lzicka ml. skorice,2 lzicky kardamonu,pul muskat.orisku,2 vanilk.lusky,svazek cerstve maty.zazvor nastrouhat taky musk. orisek citron a limetku nakrajet na kolecka pridat vse ostatni dat do sklenene nebo smaltov.nadoby nechat dva dny ulezet pri pokoj.teplote.pote nalit do sklenic.budou asi 2l cisteho sirupu

Jitule

7. 4. 2013 22:34

Určitě vyskouším, je to moc lákavééé;-)

Zdeněk

31. 1. 2013 10:32

dostal jsem ochutnat takto dělany-30 dkg na struhadle nastrouhaného zázvoru,vařit v 1 litru vody 50 min.nastrouhat kůru ze dvou citronů/řádně omýt/po odstavení vmíchat 1/2 kg cukru, chladit a přídat šťávu z 1/2 kg citronů,scedit do láhví, užívat 3 x denně štamprli ev. do čaje či vody jako sirup:-))

majka

30. 10. 2012 23:49

spagetka:díky, chtěla jsem ho jako dárek, ale přiložím k tomu návod- před použitím protřepat ;-)pěkný den:-)

spagetka spagetka

30. 10. 2012 18:18

majka:kal na dně není na závadu, protřep, použij a je vše o.k.;-)

majka

30. 10. 2012 16:47

ahoj všem, zkusila jsem vyrobit tento sirup, je super, jen mám na dně nějakou usazeninu- kal. Udělala jsem nějakou chybu v postupu nebo je vrstva kalu na dně sklenky v pořádku? děkuji za rady:-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zázvor recepty výroba zázvorového sirupu zázvor s medem zázvorový sirup bez vaření recept na zázvor s medem sirup ze zázvoru a citronu zázvor s medem recept zazvorovy syrup domácí výroba zázvorového sirupu zazvorova stava zazvorovysirup zázvor recept zazvorovy rozvar zázvor citron med sirup recept zázvor s medem a citronem recepty zazvor sirup recept zázvorový likér vyroba zazvorovy recept zázvorový

Suroviny: zázvor, voda, citron, cukr

TopRecepty.cz

Zázvorový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOkW