Pikantní bůček pečený nad brambory
Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami, který potěší každého mužského člena vaší rodiny. Velká výhoda dnešního receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a výborný oběd včetně přílohy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 056 kJ / 4 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,79 g |
Tuky | 304,62 g |
Vláknina | 29,74 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 209,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace ze starého vydání časopisu Albert (asi)
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2018 11:30
Palecek: To jsem ráda, že se recept osvědčil A díky za ostatní za radu s mřížkou, já teda žádnou v MW nemám, ale někdo třeba ano.
13. 3. 2018 19:37
receptík jsem už několikrát dělal a opravdu výborná záležitost.. Já používám mřížku z mikrovlné trouby a je postačující..
26. 2. 2018 20:49
Petra Benesova: Petruš, to je mřížka z nerez hlubokého pekáče. Používá se třeba pod kachnu
26. 2. 2018 15:59
To je překrásný jídlo. Tu mřížku máte originál k troubě nebo se dá někde koupit? Určitě bych využila
23. 8. 2017 15:37
Palecek: Super, mám radost. Díky za zprávu
23. 8. 2017 15:31
Opravdu vynikající moc jsem si pochutnal
26. 12. 2016 14:33
HRUSTICKA: Díky za vyzkoušení a zprávu. Já naopak rozmarýn miluji, hlavně k drůbeži
26. 12. 2016 13:21
MŇAAAAM Trochu jsem pochybovala než jsem vyzkoušela,ale výsledek předčil očekávání.
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn
29. 10. 2016 09:24
Neviem si predstaviť piecť zemiaky 3-hodiny.Ale vyzerá to veľmi dobre a lákavo.
17. 10. 2016 21:04
Je to chutné, taková klasika kde je asi 300 možností a každému to chutná trochu jinak...nic světoborného na zaplácnutí žaludku
14. 1. 2016 10:59
babi: nalim: nemyslím si že se chybička vloudila, správně bez kůže, ale nařezáno na straně kde byla kůže .... autorka má ode mě 1* je to super
15. 11. 2015 21:36
nalim: jasně tam patřilo bůček bez kostí = chybička se vloudila... (nebo teď se říká komunikační šum)
6. 11. 2015 19:05
Super jedlo. trocha som to ale upravil. Tymián mi nechutí, tak som ho tam nedal. Zemiačiky som nakrájal maličké v šupke na štvrtky, a bôčik som nakrájal na plátky (máme ho radi hodne vypečený) a každý som osolil, okorenil a natrel zmesou na potretie a položil na zemiaky. A po otočení plátkov som ich natrel aj z druhej strany. Vývaru som dal trocha menej. Pečie sa to kratší čas, asi za 1,5 hodiny to bolo hotové. Pridávam bodík.
3. 11. 2015 19:52
Tu vůni bych taky mohl cítit,ale ráději uvidím tu nařezanou kůžičku na kostičky a pěkne vypečenou na bůčku bez kůže...
3. 12. 2011 10:15
sliwowitz:Brambory vypadají tak, jak jsou vyfocené na obrázku. Při pečení pouze na 170C jsou po této době akorát. Nebojte se vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 21 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 5 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 8 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 8 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 9 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 9 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 9 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 10 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
Čím naplnit piknikový koš. Vše lze připravit předem a na místě jen naservírovat, abychom si pobyt venku co nejlépe užili
Další recepty
Tématické fráze: pečený bůček s bramborem pikantni peceny veprovy bucek pečený bůček na medu pečený bůček s brambory pomalu peceny bucek pečený bůček na bramborach bucek s bramborem bucek na bramborach pečeny buček pečený buček top recept bůček s brambory pečený bůček s králíkem buček na medu pikantní vepřový bůček vepřový bůček pečený pikantni peceny bucek nad brambory pikantní bůček studený pečený bůček bůček pečený s brambory bůček pečený
Suroviny: bůček, tymián čerstvý, rozmarýn čerstvý, pepř mletý, sůl, med, hořčice dijonská, omáčka sojová, chilli, brambory, cibule, česnek, bobkový list, tymián, rozmarýn, pepř mletý, sůl, vývar drůbeží
Pikantní bůček pečený nad brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkRk
45 názorů