Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné perníčky (nikdy neztvrdnou)

Péct na vánoční stůl se doporučuje v předstihu. Perníčky je dobré začít péct mezi prvními, aby se rozležela jejich chuť, popřípadě aby změkly. V tomto receptu na změknutí však čekat nemusíte, jsou měkké hned po upečení.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

3. 12. 2011 23:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie21 602 kJ / 5 163 kcal
Bílkoviny132,04 g
Tuky50,74 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 3,73 g
Sůl0,84 g
Sacharidy1 029,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perníčky jsou výborné a hlavně netvrdnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Navrmi Navrmi

9. 12. 2012 00:04

Děkuji :-) no té kůry taky tak nějak jen od oka... 1 kávová lžička bude stačit ;-)

Tereza

8. 12. 2012 13:35

Zdravím, máte nádherné perníčky, ale prosím vás kolik dáváte té citrónov kůry - jsem úplný začátečník. Děkuji +:yes:

Navrmi Navrmi

7. 12. 2012 13:10

Tak od oka, dávám většinou 2 kávové lžičky... :-)

BILKOVAI BILKOVAI

7. 12. 2012 11:49

Kolik toho perníkového koření? Recept se mi líbí;-)

Navrmi Navrmi

5. 12. 2011 22:41

Joo a ještě pokud budeš chtít barevný zdobící krém, stačí kápnout potravinářské barvivo ;-)

Navrmi Navrmi

4. 12. 2011 21:28

varilamyskakasicku: do misky si proseju moučkový cukr, to proto aby tam nebyly hrudky a nesekal se zdobící krém ve špičce zdobícího sáčku... do hrníčku si dám bílek, moučkový cukr a citronovou šťávu 5minut a více šlehám šlehačem s jednou metličkou a cukr přidávám dle potřeby, podle toho jak je krém hustý... nesmí být moc řídký, aby se ti při zdobení nespojoval a nestékal z perníčků ;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

4. 12. 2011 20:27

Jak děláš ten zdobící krém?Popiš mi prosím ,trošku, ja s ukládám receptík, ještě jsem perníčky nedělala, ale moc se mi to líbí jinak:-K:yes:

Navrmi Navrmi

4. 12. 2011 16:03

Jo jo, HERA celá ;-)a děkuju :-)

Bibinka Bibinka

4. 12. 2011 13:37

Navrmi, máš pěkné perníčky a dávám ti 4.boda:yes:

Jenny

4. 12. 2011 12:57

celá hera??perníčky máš hezký+:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krem na perníčky krém na zdobení perníčků perníčky které neztvrdnou krém do perníčků perníčky které netvrdnou bajecne pernicky recepty zdobící krém na perníčky bilkovy krem na pernicky perníčky,které neztvrdnou recept na krem na pernicky pernicky co netvrdnou perníčky, které neztvrdnou hera perníčky perničky ktere nestvrdnou vybone pernicky krém na zdobení perníků bílek na perníčky recepty na perníčky které nestvrdnou výborné perníky zdobící sáček na perníčky

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, soda jedlá, kakao, tuk hera, koření do perníku, kůra citronová, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Výborné perníčky (nikdy neztvrdnou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRG2