Pizza jako z pizzerie
Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je, že si pizzu můžete obložit vším, co máte rádi.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 9 617 kJ / 2 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 58,13 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 373,23 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 5. 2021 15:41
Pizza je moc dobrá , vložila jsem fotky..
15. 4. 2021 14:00
Tonja: Přesně tak. Někomu chutná tak, jinému jinak. Občas, když peču rohlíky, dám těsto tak na tři kusy stranou. Z něho pak na malý plech do troubičky vyválím těsto s mírně vyššími okraji a nechám ho cca 15 min. kynout. Zkušenost mě naučila, že po vykynutí je lepší na něj napřed položit plátky sýra a teprve pak ostatní ingredience. Ty jsou zpravidla mokré a brání tak těstu pod nimi dalšímu nakynutí při pečení a rovnoměrnému propečení. Sýr je oddělí a po rozpuštění při pečení pěkně vše spojí. Peču je v té malé troubičce a současně ve velké troubě rohlíky ze zbylého těsta. Po jejich vyndání dám do trouby malý plech aby se okraje opekly do růžova. A tak je při jednom pečení ze stejného těsta hotová i chutná večeře pro dva, ať si ji každý nazývá jak chce.
15. 4. 2021 11:52
Dovolím si ještě poznámku k tloušťce podkladového těsta:
1) různí lidé mají různé chutě a zvyky, někomu chutná konzistence křupavá, jinému to tak chutnat nemusí
2) tenké křupavé těsto je charakteristické pro tzv. "neapolskou pizzu", která se rozšířila téměř po celé Itálii a i v zahraničí je nejznámější
3) i v Itálii jsou oblasti, kde se pizza připravuje tak, že těsto není křupavé, ale typické je to pro Severní Ameriku, kde se často pizza připravuje silnější a nakynutější (viz pizza Hawai - prodává se i u nás mražená)
4) a jsou i v Itálii oblasti, kde těsto je opravdu vysoké jako kynutá buchta, nenazývají to pak ale pizza; doporučuji vyzkoušet "sfincione siciliana"
1) různí lidé mají různé chutě a zvyky, někomu chutná konzistence křupavá, jinému to tak chutnat nemusí
2) tenké křupavé těsto je charakteristické pro tzv. "neapolskou pizzu", která se rozšířila téměř po celé Itálii a i v zahraničí je nejznámější
3) i v Itálii jsou oblasti, kde se pizza připravuje tak, že těsto není křupavé, ale typické je to pro Severní Ameriku, kde se často pizza připravuje silnější a nakynutější (viz pizza Hawai - prodává se i u nás mražená)
4) a jsou i v Itálii oblasti, kde těsto je opravdu vysoké jako kynutá buchta, nenazývají to pak ale pizza; doporučuji vyzkoušet "sfincione siciliana"
15. 4. 2021 11:30
siky: ... např. tzv. americká pizza se dělá s těstem kynutým a to je vyšší a není křupavé (totálně vysušené). A v současnosti se v Americe dělá pizzy asi nejvíce na světě, tak netvrďte, že pizza, která nemá těsto úplně tenké, není pizza.
2. 4. 2021 18:59
Těsto je výborné, pizza nám moc chutnala
3. 8. 2020 22:24
Dělala jsem dnes prvně, moc dobrá
5. 1. 2020 09:58
Dnes dělám podruhé a je fakt výborné,jiné už dělat nebudu
5. 1. 2020 09:58
Dnes dělám podruhé a je fakt výborné,jiné už dělat nebudu
28. 11. 2019 20:40
výborná a jednoduchá
22. 7. 2018 19:22
Opravdu skvěle tenké těsto . Rodina se jen oblizovala díky
17. 5. 2018 20:24
Pizza byla výborná, manžel mel boule za ušima strašně moc bam chutnala. A jinou uz nebudeme delat...
22. 1. 2018 18:11
Supr recept ,určitě zopakuji
17. 12. 2017 14:38
manina: Tak dneska delam po stopade. :D Ja osobne nenechavam na plechu kynout, podle me by to pak bylo jak ta buchta. Rychle natahnu, naklepu ingredience a sup do trouby. Nevim jak autorka.
30. 8. 2017 21:03
Z takového těsta dělám rohlíky a byla jsem zvědavá jak by dopadla pizza. Jak je vidět dobře. Jen nevím, zda necháváte těsto na plechu ještě znovu kynout.
13. 8. 2017 13:53
Tohle testo je proste nejlepsi! Uz ho jdu delat alespon po desate. Pizza se vzdycky povede, s testem se krasne pracuje, po upeceni je pizza tenka. Proste super. Moc dekuji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 9 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 10 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 20 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno 28. 4. 2024 18:36
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 26 sekundami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 3 minutami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 1 hodinou
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 2 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 2 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 3 hodinami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 4 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 5 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pizza recept pizza těsto z pizzerie domácí pizza domaci pizza testo koření na pizzu recepty pizza domácí pekárna pizza pizza z domácí pekárny pizza domácí pekárna pizza z pekárny pica těsto pizza recepty pizza testo těsto na pizzu z pizzerie pizza v domácí pekárně jak se delá pizza těsto na pizzu z domácí pekárny testo na pizzu susene drozdi top recepty pizza těsto na pizzu v domácí pekárně
Suroviny: voda, sůl, cukr, olej olivový, mouka hladká, droždí sušené, zdobení
Pizza jako z pizzerie
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xz1
156 názorů