Začátečnický štrúdl s postupem
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou variantu z listového těsta, navíc s mandlemi.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 2 948 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,63 g |
Tuky | 11,91 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 122,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo nemá rád mandle, může dát ořechy a nebo vynechat. Potřít se může jen vodou a když se nepomaže ničím, taky to na dobrotě nic nezmění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2011 15:48
12. 12. 2011 17:34
12. 12. 2011 17:28
12. 12. 2011 16:36
12. 12. 2011 11:10
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
12. 12. 2011 11:04
12. 12. 2011 10:53
Nemůžu už ty teploty najít na diskuzi,ale bylo to poučné
Jinak štrůdlík super +1
12. 12. 2011 10:31
12. 12. 2011 08:17
12. 12. 2011 07:19
11. 12. 2011 22:39
11. 12. 2011 21:45
11. 12. 2011 21:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 7 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 9 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Desatero rad na téma štrúdl: Jablečný závin podávejte s vanilkovou omáčkou, šlehačkou nebo zmrzlinou
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho péct štrůdl cim potrit strudl jak dlouho se peče štrůdl pečení štrúdlu doba peceni strudlu štrůdl doba pečení teplota peceni strudlu jak dlouho péct štrůdl z listového těsta strudl teplota peceni štrúdl teplota delka peceni strudlu listové těsto teplota pečení jak pect strudl jak se pece strudl při jaké teplotě péct listové těsto peceme strudl štrůdl s kypřicím práškem teplota při pečení štrůdlu těsto na štrůdl s kypřícím práškem pri jake teplote pect strudl
Suroviny: těsto listové, jablko, cukr skořice, skořice, rozinky, mandle, strouhanka, vejce, olej
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
13 názorů