Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční chlebíček

Vánoční chlebíček pro ty, kteří nemusí moc sladké. Je plný sušeného ovoce, které samo o sobě obsahuje cukru dost. Můžete péct ve formě válečků, a pak pokrájet na plátky, nebo ve formě na srnčí hřbet, a každý plátek pak na rozkojit na 4 trojúhelníčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

13. 12. 2011 19:33

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 217 kJ / 1 964 kcal
Bílkoviny38,67 g
Tuky61,82 g
Vláknina29,67 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 243 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy298,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

24. 11. 2020 21:13

Tohle je recept mojí maminky, ale pečeme ho ve formě na srnčí hřbet. Po upečení krájím 1 cm plátky a ty pak ještě překroiím na polovinu a vzniknou 4 trojúhelníčky.

Vendula

29. 11. 2015 09:41

dobrý den, prosím jen o informaci, jak dlouho asi péct ? vždy mám obavy ať je propečený, a asi ho vysuším, nezkoušela jsem ještě přesně tento recept, ale ráda bych ho vyzkoušela, tak ať ho zase neusuším :-D děkuji

Věra

1. 12. 2012 22:43

Děkuji za recept . Moje babička dělala podobný . Říkali jsme tomu sladký salámek .
Bílkový chlebíček , který se dá upéct ve formě srnčího hřbetu je jiný . Většinou se dělá nakonec , kdy máte nasbírané bílky . až z 12 bílků ušleháte sníh ,přidáte přiměřeně hrubou mouku hrnek ,moučku cukr ,půl hrnku ,čtvrtku rozehřátého másla , přiměřeně namletých ořechů , fíků, ,datlí ,kandované ovoce , kompotovaných 2 půlek hrušek na drobno pokrájených Vše promícháme a vylijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů do poloviny formy a pečeme na 160 stupňů do růžova . Zjistíme špejlí.

Luci.p

2. 1. 2012 08:52

Děkuji moc za odpověď :-K, nechala jsem chlebíček nějaký den odležet a byl velmi výborný. Měla jsem z toho strach, když jsem chlebíček vytáhla z trouby, ale byl super a nebyl ani tak sladký. Velmi doporučuji. Dala jsem bodík. :yes:

Bahula Bahula

29. 12. 2011 21:25

Lucie: Skladuji s ostatním cukrovím v chladnu, zabalený do folie, aby neztvrdnul, nikdy se nezkazí, protože patří mezi cukroví, které je první snězeno :-K

Lucie

27. 12. 2011 12:11

Ahoj, prosím chtěla bych se prosím zeptat, chlebíček jsem upekla,zabalila do alobalu - v jaký teplotě se má nechat uležet a jak dlouho? Moc děkuji za odpověď.Přeji příjemný den.

hanahcotton hanahcotton

17. 12. 2011 14:29

:yes::yes::yes:takový dělala bývalá tchýně a byl opravdu výborný :yes::yes::yes:

Marcy

17. 12. 2011 14:16

No jo, je jasn=, že chlebíček bude takový hutnější... A kdyby byl dělaný v té formě, bylo by asi horší ho pokrájet:-D Ale já na něco přijdu, jako vždy:-D

Bahula Bahula

16. 12. 2011 21:15

Marcy:Nezkoušela jsem, ale těsto je velmi tuhé, protože je v něm pouze jedno vejce, ingr. se musí hodně stlačit k sobě a potřít bílkem, aby držely při sobě.

Hella Hella (moderátorka)

16. 12. 2011 20:57

Marcy: bohužel jsem ho letos nedělala, mám hodně podobný recept ale s jiným váhovým poměrem. A já ho peču ve formě na srnčí hřbet. Pak ho pokrájím na plátky asi 1 cm široké, ty přepůlím a každou půlku znovu překrojím, takže z jednoho plátku mám 4 trojúhelníčky.

Marcy

16. 12. 2011 20:21

Nádherný chlebíček:-p:-)... Myslíte, že by jej šlo upéct v klasické formě na srnčí hřbet?? Nebo by se dostatečně nepropekl..?:-?

mariana.

15. 12. 2011 21:26

Tak to je výzva,abych se dala do díla:-)Móóc pěkný recept.:yes:

Bahula Bahula

15. 12. 2011 21:06

Děkuji všem :-K

mysulka mysulka

15. 12. 2011 20:21

:-p:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 12. 2011 13:11

Cukroví tady většinou nehodnotím,bývá ho tady před vánocena strašně moc,tak abych někoho neošidila o bodík;-):-)Ale u některých kousků opravdu nelze odolat a okomentovat musím:-8:-)):-K+12:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vanocni cukrovi chlebicek vánoční chlebíčky cukrovi z fiku vánoční cukroví z fíků maminčiny recepty bílkový chlebíček datle a fíky recepty ořechový chlebíček cukroví vánoční ořechový chlebíček cukroví z datlí a fíků vánoční cukroví s fíky vanocni ovocný chlebíček cukroví s fíky krájené cukroví cukroví z fíků a datlí krájený chlebíček vanoční cukroví z datli vanoční cukroví datle cukroviz fiku ořechový chlebíček vánočníchlebíček

Suroviny: datle, fíky, ořechy, rozinky, kůra pomerančová, cukr, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, bílek

TopRecepty.cz

Vánoční chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J7gv