Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

12. 2. 2012 11:29

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie2 314 kJ / 553 kcal
Bílkoviny83,62 g
Tuky16,55 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy16,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro zvýraznění chuti omáčky můžeme přidat i kousíček kostky kuřecího bujonu - je dost slaný, tak raději opatrně.

Do šťouchaných brambor je výborná také trocha osmažené cibulky nebo na malé kostičky nakrájený a opečený špek či anglická slanina. Jako příloha se ale hodí téměř cokoli - rýže, opečené brambory, hranolky, těstoviny,...

Pokud nemáme vhodnou misku/formičku na brambory, můžeme použít například obyčejnou plechovku od paštiky, ze které odstraníme oba konce (víčka), položíme na talíř, brambory vložíme do plechovky a pak ji opatrně odstraníme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

12. 2. 2012 13:03

Danielle72, i když jsi tady už od loňského roku, neznám tě, až teď, že jsi přidala první recept, tak dovol, abych tě přivítala do naší Topkové rodiny jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tu s náma a receptama líbilo;-)
Jsi nová, tak ti dávám 4.boda do začátku:yes:

Jana Pá

12. 2. 2012 12:44

Já nejsem osůbka:-O, která zde vítá první autorky receptu, ale i tak jsem ráda, že si u nás-zde:yes::-)), takže vítám:yes::-)):-K

danielle72 danielle72

12. 2. 2012 12:30

Jana Pá: Díky, Jani ;-). Když jsem se tu rozepisovala, vzpomněla jsem si na své kuchařské začátky kolem roku ´92, kdy jsem byla ze všeho vykulená a v tehdy vydávaných kuchařkách byly recepty hodně strohé a málo popisné.

Navíc není třeba se bát, že kuřecí maso bude vysušené - je krásně šťavnaté.

Tento recept mě naučil syn, který se učí kuchařem, a musím uznat, že fakt nemá chybu. A je to super, jak si teď navzájem předáváme triky.

Jana Pá

12. 2. 2012 12:22

Dobrý recept a ještě musím pochválit popis, který danielle72 rozepsala úplně na 1, chválím a posílám bodíka:yes:, jo, ještě, brzy vyzkouším:-D:-K,pokud je to první recept a hned takovej:-p, tak gratuluji:-K:-))

danielle72 danielle72

12. 2. 2012 12:01

BILKOVAI: Tak to jsem moc ráda. A ještě čtyři poznámky: 1. toto je můj první recept vložený na TOPky, 2. děkuji Ti za úplně první, navíc pozitivní komentář, 3. naložený zelený pepř jsem teď koupila v Německu, 100 g lahvička má v sobě 60 g pepře a vyšla na 79 centů, což je, myslím, o dost méně než u nás. A ještě poslední, čtvrtý dodatek: díky za bodík :-8

BILKOVAI BILKOVAI

12. 2. 2012 11:57

Zelený pepř je u nás v oblibě a s kuřecím steakem nemá chybu:-p:-*.+1:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smetanova omacka se zelenym peprem omáčka se zeleným pepřem kureci steak v troube omáčka na zeleným pepři na stejk kuřecí steak na zelenem pepri kuřecí na zeleném pepři kuřecí maso se šťouchanými brambory servírování šťouchaných brambor smetanová omáčka se zeleným pepřem recept omacka s zelenym peprem servírování brambor kuřecí steak s bramborem kuřecí plátek se zeleným pepřem formička na šťouchané brambory se zeleným pepřem kuřecí maso štouchané brambory recepty se zeleným pepřem jak se vaří kuřecí steak steak s bramborem steaková omáčka se zeleným pepřem

Suroviny: prsa kuřecí, olej olivový, pepř drcený, sůl, smetana ke šlehání, pepř zelený sterilovaný, sůl, brambory, máslo, petrželka, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP8A