Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 392 kJ / 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,88 g |
Tuky | 53,57 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 72,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj receptu: Kuchařka Jak šmakuje Moravskoslezsko? Recept je od paní Heleny Felbrové.
Trochu jsem si ho poupravila, v původním receptu se taky nedával ocet a pepř, a místo vodou se řepa zalila 1 dl červeného vína a mohlo se ještě dochutit citrónovou šťávou.
Závin se hodí jako příloha hlavně k pečené drůbeži.
Zkusila jsem do části nádivky vmíchat trochu Solamylu, řepa držela víc pohromadě, ale nebyla tak nadýchaná a vypadala sklovitě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2012 11:48
21. 2. 2012 20:31
21. 2. 2012 20:26
21. 2. 2012 19:05
21. 2. 2012 18:56
Dávám bodík a určitě vyzkouším!!!
21. 2. 2012 17:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 48 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak krásně ozdobit chlebíčky a jednohubky? Máme pro vás inspiraci a tipy, jak a čím zkrášlit slavnostní tabuli
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Další recepty
Tématické fráze: karpačo s červené řepy štrůdl s červenou řepou jak šmakuje moravskoslezsko recepty štrúdl z červené řepy jak dlouho se peče závin příloha k pečeným žebrům jak šmakuje moravskoslezsko délka vaření červené řepy slaný štrůdl s červenou řepou karpačo z pečené červené řepy štrudl červená řepa závin z řepy příloha k pečeně u kureti štrůdl s řepou jak dlouho pect závin jak dlouho se peče listové těsto červená řepa k masu jak šmakuje moravskoslezsko kniha slany strudl s repou délka pečení zavinu
Suroviny: těsto listové, řepa červená, cibule, jablko, olej, cukr krupice, sůl, kmín drcený, pepř, ocet, vejce
Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGGl
6 názorů