Jehněčí na meruňkách
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a koření. Poté maso upečeme a z výpeku připravíme jemný přeliv.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 972 kJ / 1 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,91 g |
Tuky | 90,35 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 40,36 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 2. 2012 14:13
šušli,Paji děkujiOno to ní ani moc sladké,ta chuť je taková navinulá sladkokyselejší,ale opravdu dobrá
22. 2. 2012 21:36
Anni,pěkné.U nás je jehněčí vzácné a tak ho dělám na česneku,nebo na grilu,podle toho, jaká část to je.S těmi meruňkami,to nemusí být špatné.My maso ,,nasladko" rádi máme a tak budu muset vyzkoušet.
22. 2. 2012 20:30
nádhera+6
22. 2. 2012 11:55
Všem děkuji za komentáře i bodíky
Špagetko,maso jsem měla ještě v mrazáku,už není,ale jehňátka jsou už tři týdny stará
Jani R.-jestli Ti nevadí pikantnější navinulá chuť šťávy,tak udělej z vepřového masa
Špagetko,maso jsem měla ještě v mrazáku,už není,ale jehňátka jsou už tři týdny stará
Jani R.-jestli Ti nevadí pikantnější navinulá chuť šťávy,tak udělej z vepřového masa
21. 2. 2012 23:33
Máš to vymazlené +
21. 2. 2012 21:53
Jehněčí nemám, ale vypadá to úžasně. Krásně sis pohrála s fotkama
21. 2. 2012 20:32
na jehněčí jezdíme do Černé Hory .Asi zruším chov králíků a prasátek
21. 2. 2012 20:31
Aničko, máš to krásné. Jehněčí milujeme, dělám ho různě - s rozmarýnem, česnekem, na víně apod., ale takhle "nasladko " neznám.
21. 2. 2012 20:04
Krásné, ale maso na sladko není moje hobby, ale proti gustu ....
21. 2. 2012 20:03
Já jsem ještě jehněčí nejedla Musím to napravitAničko, máš krásné fotečky.
21. 2. 2012 19:38
Hezký obrázek, zajímavé je to, ale jehněčí mám ráda na česneku, upečené a s bůčkem vedle také upečeným a s bramborovým knedlíčkem, jejeje, už je to tady zase
21. 2. 2012 19:21
Ani, nemám slov, skoro jsem myslela, že to sem dala Tejajka, sakra kam chodíte na to jehněčí. Maso a ovoce můžem, mňááám
21. 2. 2012 19:20
nemam rada jahnacie, ale musim uznat, ze jedlo na taniery vypada skvostne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 10 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 6 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 7 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 8 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí recepty jehneci kyta na meruňkách jehněčí s meruňkami susene merunky maso recept jehněčí plátek recepty z jehněčího masa moje maso marinované jehněčí kotlety jehněčí recept recepty na jehněčí jehněčí s s meruňkami recepty černé hory z jehněčího maso na meruňkach recept z mleteho masa jehněči z bučkem jehnečí plátky králík na vině a merunkách merunky na sladko gulas na merunkach jehněčí plátky recepty jehněčí plátky recept kralik na merunkach
Suroviny: kost, meruňky sušené, máslo, pomeranče, víno, vývar zeleninový, olej olivový, marmeláda meruňková, pepř mletý, skořice mletá, česnek, rozmarýn čerstvý
Jehněčí na meruňkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lnnv
13 názorů