Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na meruňkách

Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a koření. Poté maso upečeme a z výpeku připravíme jemný přeliv.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min + 24 hodin marinování

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování)

21. 2. 2012 19:18

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 972 kJ / 1 666 kcal
Bílkoviny154,91 g
Tuky90,35 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 430 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy40,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 2. 2012 14:13

šušli,Paji děkuji:-):-KOno to ní ani moc sladké,ta chuť je taková navinulá sladkokyselejší,ale opravdu dobrá;-)

Pajaska Pajaska

22. 2. 2012 21:36

Anni,pěkné.:yes::yes:U nás je jehněčí vzácné a tak ho dělám na česneku,nebo na grilu,podle toho, jaká část to je.S těmi meruňkami,to nemusí být špatné.My maso ,,nasladko" rádi máme a tak budu muset vyzkoušet.;-):-)

suslajda suslajda

22. 2. 2012 20:30

:-pnádhera:yes::yes:+6

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 2. 2012 11:55

Všem děkuji za komentáře i bodíky:-):-K
Špagetko,maso jsem měla ještě v mrazáku,už není,ale jehňátka jsou už tři týdny stará;-):-))
Jani R.-jestli Ti nevadí pikantnější navinulá chuť šťávy,tak udělej z vepřového masa:-p:yes:

Bahula Bahula

21. 2. 2012 23:33

Máš to vymazlené :yes:+

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 2. 2012 21:53

Jehněčí nemám, ale vypadá to úžasně. Krásně sis pohrála s fotkama;-)

aanet3

21. 2. 2012 20:32

:-p:yes: na jehněčí jezdíme do Černé Hory :yes:.Asi zruším chov králíků a prasátek :-))

maris maris

21. 2. 2012 20:31

Aničko, máš to krásné.:yes: Jehněčí milujeme, dělám ho různě - s rozmarýnem, česnekem, na víně apod., ale takhle "nasladko " neznám.:-)

Colombo65 Colombo65

21. 2. 2012 20:04

Krásné, ale maso na sladko není moje hobby, ale proti gustu ....;-);-);-):-K

BILKOVAI BILKOVAI

21. 2. 2012 20:03

Já jsem ještě jehněčí nejedla:-8:-8 Musím to napravit:-8;-)Aničko, máš krásné fotečky.:-O:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

21. 2. 2012 19:38

Hezký obrázek, zajímavé je to, ale jehněčí mám ráda na česneku, upečené a s bůčkem vedle také upečeným a s bramborovým knedlíčkem, jejeje, už je to tady zase :-)):-)):yes:

spagetka spagetka

21. 2. 2012 19:21

Ani, nemám slov, skoro jsem myslela, že to sem dala Tejajka, sakra kam chodíte na to jehněčí. Maso a ovoce můžem, mňááám :-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

vybusna vybusna

21. 2. 2012 19:20

nemam rada jahnacie, ale musim uznat, ze jedlo na taniery vypada skvostne

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jehněčí recepty jehneci kyta na meruňkách jehněčí s meruňkami susene merunky maso recept jehněčí plátek recepty z jehněčího masa moje maso marinované jehněčí kotlety jehněčí recept recepty na jehněčí jehněčí s s meruňkami recepty černé hory z jehněčího maso na meruňkach recept z mleteho masa jehněči z bučkem jehnečí plátky králík na vině a merunkách merunky na sladko gulas na merunkach jehněčí plátky recepty jehněčí plátky recept kralik na merunkach

Suroviny: kost, meruňky sušené, máslo, pomeranče, víno, vývar zeleninový, olej olivový, marmeláda meruňková, pepř mletý, skořice mletá, česnek, rozmarýn čerstvý

TopRecepty.cz

Jehněčí na meruňkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lnnv