Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zpracovat a upéct kynuté těsto

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2012 11:21

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

JAK VYROBIT KYNUTÉ těsto je popsáno v http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Betyna

24. 1. 2012 13:31

:yes: +1

zizala zizala (moderátorka)

24. 1. 2012 12:41

;-):yes::yes:

Jiřička

24. 1. 2012 12:39

Já první prohnětení udělám vařečkou a pak si vezmu ruční šlehač, ale s nástavci na hnětení a hnětu tak dlouho až se těsto nelepí na stěnu misky ( to je zase rada mé maminky) , urovnám a posypu moukou, přikreji utěrkou, nechám kynout, a když zdvojnásobí objem tak ho jen vařečkou prohnětu, nechám znovu vykynout a mohu pracovat. Těsto mám vždy pěkné.

Irrena Irrena

24. 1. 2012 12:15

cathleen:Cathleen netrhá se, jen prostě nemůžu ten malinko okoralý povrch (z pečky) zapracovat řádně do těsta a je pak takové vrásčité.Nedokážu to pořádně popsat, asi ho nepropracuju pořádně:-8:-8

cathleen cathleen

24. 1. 2012 12:09

Pavla: zkuste těsto, po asi půlhodince kynutí, znovu promísit a dokynout...to mu taky dělá moc dobře.;-)

Irrena: :-Oco to znamená...těsto není tak hlaďounké a celistvé...můžeš mi to upřesnit? Těsto se trhá nebo jaké tedy je?

Irrena Irrena

24. 1. 2012 12:05

Já mám spíš problém s tím, že po vykynutí a následném propracování těsto není tak hlaďounké a celistvé, v pekárně těsto na povrchu tak trochu osychá,nemohu ho dostat do krásně celistvé hmoty, jestli to málo propracuju?Nechávám jednotlivé hromádky znovu odpočinout a přesto po ukoulení do bulek se mi stává že těsto někde praskne:-8

Pavla

24. 1. 2012 11:50

To mě právě maminka vždycky "vyhrožovala", že budu mít buchty jak beton, když nepůjdou bubliny,bubliny to prý dělají "nadýchaný". Ale dám na Vás (maminka je hooodně stará škola, tak peče holt po staru), o víkendu to zkusím jenom pořádně propracovat, pak sem napíšu ;-). Děkuju.

cathleen cathleen

24. 1. 2012 11:32

Pavla: Pavli, ještě když jsem těsto dělávala pouze rukou (později robotem, pak v pekárně) nikdy jsem nevymíchávala až do bublin. Jen pěkně promísit, ať nikde nejsou hrudky, ať je těsto hladké a pružné a hotovo. A vždycky bylo výborné;-)

Pavla

24. 1. 2012 11:27

Jůů, krásný postup, díky :yes:, ale já mám spíš ten problém, že těsto neumím tzv. vymýchat. Nejde mi to, nebaví mě, bolí mě ruka a já nevim co všechno :-D. Maminka mě vždycky učila, že musím těsto vymýchávat "do bublin", ale kdo to má vydržet ;-(. Pekárnu nemám a asi jen tak mít nebudu, pořád nemám zbytečnou tisícovku na její nákup...;-(

spagetka spagetka

24. 1. 2012 11:26

To jsem zvědavá, kolik se ti tu objeví dotazů, kde a jak na to kynuté těsto:-O, protože si nepřečtou odkaz v Poznámce ;-);-), jinak prima :yes::yes::yes:
Jo a naprostý souhlas tím, že každá trouba opravdu peče jinak - i téže značky a že je nutno se spolehnout na tu svou a hlídat.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak dlouho kyne testo jak dlouho péct kynuté těsto jak péct kynuté těsto jak na kynute testo co z kynutého těsta kynute testo co upect z kynuteho testa jak dlouho má kynout těsto co upect jak dlouho se pece kynute testo kynute testo se trha na kolik pect kynute testo jak pracovat s kynutým těstem těsto se trhá pečení kynutého těsta jak má vypadat kynuté těsto jak dlouho kyne kynuté těsto co s kynutym testem jak dlouho kyne těsto? co upect na vikend

Suroviny: vejce

TopRecepty.cz

Jak zpracovat a upéct kynuté těsto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5YA