Veselé vepřové jazýčky
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 6 196 kJ / 1 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,37 g |
Tuky | 127,84 g |
Vláknina | 31,04 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 55,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Měli jsme chuť na něco pikantního a přes noc v ochuceném vývaru naložený jazyk a pak podušený v zelenince potěšil naše chuťové buňky. Pokud vyzkoušíte také, nebudete litovat:-)
Ze zbytku vývaru byl základ na zeleninovou polévku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 10. 2012 18:40
MajkaM:Moc mě to potěšilo,že jsi recepík vyzkoušela a chutnaloDěkuji Ti,Maruško
8. 10. 2012 05:11
Měli jsme v sobotu k obědu a mooooc jsme si pochutnali.
25. 1. 2012 21:31
Merylas:Díky Maruško
25. 1. 2012 16:15
Hezké jazýčky jsi připravila
25. 1. 2012 10:53
Díky moc
Mysko-já nevím,jak Ti poradit při tom stahování kůžeNěkdy to jde skoro samo,někdy se to musí vzít i s kousíčkem masa.Na té boční straně jazyka je kůžička velice jemná,tak ta se může nechat.Já občas použiju keramickou škrabku na zeleninu,ale pouze u uzeného jazyka,který se opravdu stahuje velice špatně.
SusliTy se na ty jazýčky chystáš už delší dobu,viďAle fakt ,neboj se toho a když si do vyhledávače dáš jazyk v pokrmech z vnitřností,nebo jiné maso,tak velice dobrých receptíků najdeš hodně
Mysko-já nevím,jak Ti poradit při tom stahování kůžeNěkdy to jde skoro samo,někdy se to musí vzít i s kousíčkem masa.Na té boční straně jazyka je kůžička velice jemná,tak ta se může nechat.Já občas použiju keramickou škrabku na zeleninu,ale pouze u uzeného jazyka,který se opravdu stahuje velice špatně.
SusliTy se na ty jazýčky chystáš už delší dobu,viďAle fakt ,neboj se toho a když si do vyhledávače dáš jazyk v pokrmech z vnitřností,nebo jiné maso,tak velice dobrých receptíků najdeš hodně
25. 1. 2012 07:59
Doma mi taky žádné vnitřnosti nejedí, ale já bych si pochutnala
25. 1. 2012 07:16
nádhera mám dva jazyky v mražáku a né a né se odhodlat je uvařittak je co nejdřív vyndám a vyzkoušímtobě Aničko 11 bodík
24. 1. 2012 22:52
Anna Kocikova: Aničko, prožívám totéž co Ty, od Vánoc a ani se neptej, jaké s tím mám problémy,takže vím, o čem píšeš, mám fotek někdy asi 25 a pak je mažu a mažu a dokola a zatím se "trápím" jako Ty
24. 1. 2012 22:50
Krásně povedený receptík a jazýčky se takto perfektně upravily.Aničko, máš nějaký dobrý "fígl" na oloupaní jazyka, i když to dělám, tak, jak píšeš, tak to není ono, třeba víš, jak na to. Vím, že již zde máš několik rcp. s jazýčkem
24. 1. 2012 22:01
Teda....
24. 1. 2012 21:18
Jurajdo,Vašíku,Maruško-děkuji moc
Vašíku kup-je to opravdu moc dobré maskoa uvař
Maruško,když byly děti malé,také jazyk nechtělyVyřešila jsem to tak,že jsem je po uvaření nakrájela na kostky,nebo proužky,pak dál upravila a po jídle se jen zaprášiloAle dá se to opravdu nahradit libovolným masem,co je zrovna doma,ale muselo by se naložit do vývaru z kostky a té sojovky naklepané a syrové-nemuselo by být špatné kuřecí
Vašíku kup-je to opravdu moc dobré maskoa uvař
Maruško,když byly děti malé,také jazyk nechtělyVyřešila jsem to tak,že jsem je po uvaření nakrájela na kostky,nebo proužky,pak dál upravila a po jídle se jen zaprášiloAle dá se to opravdu nahradit libovolným masem,co je zrovna doma,ale muselo by se naložit do vývaru z kostky a té sojovky naklepané a syrové-nemuselo by být špatné kuřecí
24. 1. 2012 21:09
rebeka:ano,anoboda chcííí
Děkuji Všem za príma komentíky i ty přidělené bodíky
Bibinko jazyky jsou i u nás velice oblíbenéještě mám nějakou zásobičku v mrazáku z Ostravy,ale až mi dojde,tak nevím,jestli dám 95,-kč/kg,co to stojí tadyAle asi jó,taková bašta za to stoj튝ávičky jsem udělala hodně,máme to rádi a když je jídlo pěkně barevné,tak to chutná ještě víc
Ivi,Rebi-kdyby jste holky věděly,co mě stojí úsilí a nervů to foceníRok starý foťák mi v listopadu spadl,tak mám nový a ne a né si na něj zvyknout.Někdy naflákám i 20 snímků,než se ten pravý povedeDíky za pochvalu,cením si toho
Děkuji Všem za príma komentíky i ty přidělené bodíky
Bibinko jazyky jsou i u nás velice oblíbenéještě mám nějakou zásobičku v mrazáku z Ostravy,ale až mi dojde,tak nevím,jestli dám 95,-kč/kg,co to stojí tadyAle asi jó,taková bašta za to stoj튝ávičky jsem udělala hodně,máme to rádi a když je jídlo pěkně barevné,tak to chutná ještě víc
Ivi,Rebi-kdyby jste holky věděly,co mě stojí úsilí a nervů to foceníRok starý foťák mi v listopadu spadl,tak mám nový a ne a né si na něj zvyknout.Někdy naflákám i 20 snímků,než se ten pravý povedeDíky za pochvalu,cením si toho
24. 1. 2012 21:09
Přiznám se, že mi rodina jazyky odmítá, ale recept se mi líbí a určitě by šel použít i na maso, ať už vepřové nebo bovězí. Máš to, Aničko krásné - recept i fotky+
24. 1. 2012 21:04
Jazyk jsem ještě nedělal, ale tenhle recept mě asi donutí to zkusit. Parádní recept, krásné fotky.
24. 1. 2012 21:04
To je krása!!! Určitě co nevidět vyzkouším, úplně se mi sbíhají sliny!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající tvarohová bábovka: Tvaroh dodá vláčnost a šťavnatost, nadýchaný moučník je přitom snadný a chutná božsky
Klobása na našem štědrovečerním stole? Samozřejmě. Vinná klobása totiž patří na vánoční stůl již celá staletí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: vepřové jazýčky loupání vepřového jazyka vesele veprove jazyky vepřová jazyk loupaní jazyka loupání vepřových jazyku vepřový jazyk loupání uzené vepřové jazýčky recept s čím podávat uzený jazyk veprovy jazycek recept jak naložit vepřový jazyk loupani jazyku loupání vepřového jazyku vepřové uzeny jazicek vyvar z veprovych jazyku veprovy jazýček loupání uzeného vepřového jazyka vepřové jazyky loupání vepřové jazyky v konzervě stahování vepřového jazyka
Suroviny: jazyk vepřový, česnek, cibule, koření nové koření, pepř, sůl, omáčka sojová, olej, špek valašský, pórek, rajče loupané, rajče cherry, libeček
Veselé vepřové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlkK
19 názorů