Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj chleba - favorit č.1

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2012 22:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 379 kJ / 2 003 kcal
Bílkoviny62,80 g
Tuky12,78 g
Vláknina32,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy392,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Základ těsta se odvíjí od receptu Merylas /Farmářské bagety nebo bulky/ a různým přidáváním ingrediencí jsem docílila chleba, který peču nejčastěji a je pro nás a naše známe jednička. Vydrží být několik dní velmi měkkoučký a vláčný. Vůbec není suchý:-)

Pokud nevlastníte pekárnu, tak můžete tento chleba samozřejmě udělat i ručně. Není to tak pracné, protože těsto je volnější. Můžete do těsta též přidat škvarky, cibuli, česnek, bylinky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BILKOVAI BILKOVAI

27. 8. 2015 12:11

Sarovka: tak to jsem ráda, že recept posloužil :-8;-)

Sarovka

26. 8. 2015 20:53

Iveto, děkuji za výborný recept. Konzistence jsem se lehce obávala, ale chléb je výborný a krásně drží tvar z ošatky. :yes: Rodina si ho vyžádala v krátné době znovu;-)

dexulka

27. 3. 2014 10:34

BILKOVAI:děkuji :-) jj,je to tak - však já se to naučím,chce to zkoušet a zkoušet :-8

BILKOVAI BILKOVAI

26. 3. 2014 17:02

dexulka:jsem ráda, že jsi spokojená, střídku máš úžasnou! Opravdu je potřeba, aby bylo těsto řidší ;-):yes:

dexulka

26. 3. 2014 16:46

Tak tentokrát jsem se nebála a udělala těsto řidší,musela jsem přidat dost vody po pravdě oproti receptu,ale stálo to za to - konečně tam jsou krásná oka a chlebík je nadýchaný,určitě se k němu budu vracet ;-) Příště možná víc vypeču do barvy ještě :-) Posílám důkaz :-D

Lůca

22. 2. 2014 16:22

Zrovna se peče :-)

BILKOVAI BILKOVAI

22. 2. 2014 15:12

Safirah:omlouvám se, že jsem nereagovala na dotaz, ale přečetla jsem si ho až nyní. Když se peče chleba v nádobě, tak není třeba dávat hrníček s vodou. Příště zkus dát chleba do menší nádoby, která nedovolí, aby se chleba rozjel do stran.:-) Jsem ráda, že tě tento recept zaujal a chleba chutnal :yes:

Safirah

21. 2. 2014 22:10

casino:už jsem měla zaděláno těsto, tak jsem ho dala nakynout do cedníku s utěrkou a upekla na plechu. Chuťově je výborný, jen trošku placatější. Druhý pokus bude určitě lepší. Chuť je ale úžasná:-8

casino casino

21. 2. 2014 17:16

Safirah:
Zkuste pro začátek tady tento rcp:
www.toprecepty.cz/recept/37772-levny-chleb-od-ladi-hrusky/

Safirah

21. 2. 2014 16:54

Dobrý den, jsem úplný začátečník a chtěla jsem se zeptat, zda je nutné dát do trouby kastrolek s vodou i když peču v hrnci. Mám docela malou troubu a když dám mřížku doprostřed, tak se mi tam hrnec nevleze a když dolů, tak se mi tam nevleze kastrůlek s vodou. Omlouvám se za přihlouplé dotazy, ale v pečení chleba začínám.

BILKOVAI BILKOVAI

20. 11. 2013 17:03

dexulka: dexulko, jsi příliš skromná, chleba máš moc pěkný a střídka nemá chybu :yes: Jsem ráda, že jsi si vybrala právě tento recept. :-K

dexulka

20. 11. 2013 14:13

Na tomhle receptu jsem prvně vyzkoušela ošatku,resp.kynutí v ošatce.Chlebík se myslím povedl,ikdyž není tak krásně vypečený a pórovitý uvnitř.Možná to bude i tím,že jsem 100g hl.mouky nahradila celozrnnou,aby byl chléb malinko zdravější ;-) Tím bylo těsto i malinko hustší,než na obr.Ale nechtěla jsem ředit,měla jsem strach,aby se mi chléb moc nerozjel.Tak to dopadlo,jak to dopadlo.Hlavně,že nám chutnal a určitě se k němu budu vracet :-p Posílám foto i bod :yes:

BILKOVAI BILKOVAI

9. 1. 2013 22:08

Tak to jsem ráda, že chutnal. Dala jsi tam i brambory? Ty právě tu sůl pohltí. Já používám odměrku z domácí pekárny. Příště vyzkoušej i s troškou žitné mouky. Ta právě dělá tu pravou chlebovou chuť, bez žitné mouky je to spíš buchta.;-)

Kori

9. 1. 2013 21:30

Přiznám se, že jsem ho udělala celý pšeničný, ale i tak je moc dobrý! Jen té soli je tam na nás moc. Příště dám max 1,5 a zkusím tu kombinaci s žitem :) Jinak ale opravdu povedený! Děkujeme za tip :-K

BILKOVAI BILKOVAI

9. 1. 2013 16:24

Ahoj Kori, jsem ráda, že jsi se do něho pustila:-)) Mamka ho sice nejedla, ale věřím, že by jí chutnal. Každý, kdo ho u nás ochutnal, tak nechtěl ani maso. A když vyzkoušíš i se škvarkama, ten je:-*:-*:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/29956-skvarkovo-br.... Budu Ti držet palce;-):yes: P.S. Po pravdě, mě chvíli trvalo, než jsem se naučila dělat dobrý chleba:-8

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vláčný chléb pumpernickel recept vlacny chleba chlebové koření recept můj favorit domácí favorit konzistence těsta na chleba konzistence chlebového těsta tuhé těsto na chleba muj favorit c.1 chleba ktery vydrzi vlacny chleba bez hnětení videorecept chleba videorecept můj nejlepší chleba č. 1 sama doma recepty chleba z domací pekárny konzistence chleba chléb z pekárny videorecept je lepší na chleba řidší konzistence? chleba za 20 minut chleba z obyčejne hl mouky do pekárny

Suroviny: voda, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín drcený, ocet, brambory, sůl, cukr, koření chlebové, droždí čerstvé,

TopRecepty.cz

Můj chleba - favorit č.1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Yp1