Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj chleba - favorit č.1

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2012 22:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 379 kJ / 2 003 kcal
Bílkoviny62,80 g
Tuky12,78 g
Vláknina32,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy392,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Základ těsta se odvíjí od receptu Merylas /Farmářské bagety nebo bulky/ a různým přidáváním ingrediencí jsem docílila chleba, který peču nejčastěji a je pro nás a naše známe jednička. Vydrží být několik dní velmi měkkoučký a vláčný. Vůbec není suchý:-)

Pokud nevlastníte pekárnu, tak můžete tento chleba samozřejmě udělat i ručně. Není to tak pracné, protože těsto je volnější. Můžete do těsta též přidat škvarky, cibuli, česnek, bylinky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kori

9. 1. 2013 13:49

Ahoj Ivet, dneska zkouším tvůj recept, mamka říkala, že je prej moc dobrej :) Snad se povede, jsem začátečník :)) Dám vědět ;)

Irrena Irrena

29. 11. 2012 11:48

Právě se mi peče v troubě;-)Měla jsem obavu že se mi moc rozjede, ale celkem to jde;-)Ještě pak dopíšu jak dopadl celkově:-8

BILKOVAI BILKOVAI

20. 3. 2012 20:15

Alice, omlouvám se, že tak pozdě reaguji. Dlouho jsem zde nebyla. Mrzí mě, že se Ti nedaří:-(. Napiš mi na email BILKOVAI@seznam.cz a zkusíme tomu přijít na kloub.;-)

Alice

16. 3. 2012 17:31

Móóóóóc prosím o videorecept - nějak se nedaří ! Nebo alespoň vyfotit pytlíky s ingrediencemi . Už jsem zkoušela mockrát, ale těsto je stále hrozně řídké. Tu nakupuji v Kauflandu jak píšete, ale nikde není napsáno že je jemně mletá - jen žitná chlebová hladká ! Už jsem zoufalá - je chuťově dobrý a tak mě moc mrzí, že to dá takovou práci nežli má chlebík tu správnou konzistenci .kde dělám chybu ?Musím vždy doplňovat hrozně moc mouky a to dávám už i méně vody nežli je v receptu. Kvasnice dávám čerstvé. Brambor nastrouhám na jemno - sííím;-(;-(

ferda30

21. 2. 2012 09:38

Tento chlebík je nej, co jsem zatím dělala:-!:-!Luxusní! Konzistence je hodně mazlavá, ale výsledek stojí za to:-!:-*

BILKOVAI BILKOVAI

6. 2. 2012 23:33

Bibinko, no já nevím, kde jsi se celou dobu courala a mě přehlížíš, jak měsíčnou krajinu:-8 Tak Bibinko, s chutí do toho, ať si můžeš upéct můj nejmilejší chlebík. Jsem zvědavá, jak Ti bude chutnat:-8 Všem děvčatům moc děkuji za komentáře a že jste recept vyzkoušely:-K:-K:-K

Bibinka Bibinka

6. 2. 2012 18:52

BILKOVAI: Ivetko, nevíš, kde jsem byla, že mi taková krása unikla:-? Nevíš viď, já taky ne:-D chlebík vypadá úúúžasně a podle reakcí kdo ho dělal je výborný. Musím ho taky vyzkoušet:-! Víc než 1 bod dát nemohu, tak máš 34.bodík:yes:

alena.kyp alena.kyp

6. 2. 2012 18:36

NADEI:Dnes jsem vyzkoušela, a jelikož se mi těsto po vykynutí v pekárně zdálo hodně řídké:-(, tak jsem ho nechla v pečce a upekla:-))Přidala jsem pak ještě 10minut. Přidám foto:-)

monikaK

6. 2. 2012 11:38

Chleba mi kyne v pečce už podruhé - hned jsme ho totiž zbaštili,jak je výborný - mě chutnal s doma vyškvařeným sádlem.Blaho v hubě:-*:-p:-D:yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

5. 2. 2012 21:55

Leenour, to je bezva nápad s těma škvarkama. K pivu, vínu to musí být výborný. Ty škvarky jsi pomlela nebo dala kousky škvarek? Musím to vyzkoušet.Myslím, že kousky by byly lepší, že?

Leenour

5. 2. 2012 21:24

Výborný chleba, lepší jsem v životě nejedla, přidala jsem hrst škvarků a sušený česnek a nemá chybu!!! Děkuji za bezva recept:-O:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

4. 2. 2012 17:19

Jirholu, krásný chlebík:-O:-O:-ODíky za fotky:-)):-K

BILKOVAI BILKOVAI

4. 2. 2012 16:00

Nadei, já osobně jsem ho nezkoušela, protože dáváme přednost klasickému bochníku chleba s kůrčičkou, ale nevidím důvod, proč by se nemohl upéct v pekárně. Určitě bude výborný.;-) Jestli vyzkoušíš, tak podej prosím zprávu pro ostatní, kdo chtějí vyzkoušet v pekárně. Děkuji:-K

NADEI

4. 2. 2012 15:19

Ahojky všem pekařům.Tento chleba je opravdu vynikající,naučila mě ho před lety moje tchýně.Zadělávala jsem vždy růčo,ale co mám pekárnu snažím se jí co nejvíc využít a tak se ptám,jestli jste někdo tenhle chleba nepekl v pekárně a jaký byl.Díky přeji hezký den:-))

BILKOVAI BILKOVAI

2. 2. 2012 17:33

Nadi, udělala jsi mě radost, že jsi se do něho pustila:-K Je fajn, že Tě recept nezklamal;-):-)

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vláčný chléb pumpernickel recept vlacny chleba chlebové koření recept můj favorit domácí favorit konzistence těsta na chleba konzistence chlebového těsta tuhé těsto na chleba muj favorit c.1 chleba ktery vydrzi vlacny chleba bez hnětení videorecept chleba videorecept můj nejlepší chleba č. 1 sama doma recepty chleba z domací pekárny konzistence chleba chléb z pekárny videorecept je lepší na chleba řidší konzistence? chleba za 20 minut chleba z obyčejne hl mouky do pekárny

Suroviny: voda, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín drcený, ocet, brambory, sůl, cukr, koření chlebové, droždí čerstvé,

TopRecepty.cz

Můj chleba - favorit č.1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Yp1