Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá "svíčková " z papiňáku

Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové zeleninové omáčce, které podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

29. 1. 2012 17:47

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 695 kJ / 1 600 kcal
Bílkoviny188,80 g
Tuky86,90 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 682 mg
Sodík 849 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy14,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná více, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250 ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku (v papiňáku připravíme za 25 minut), hodí se i plátky z drůbežího masa (v papiňáku 15 minut).

Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky, které jsem dělala jako přílohu http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Renata

9. 11. 2012 01:43

Zrovna teď jsem dovařila svíčkovou. Náhodou ji vařím úplně stejně. I dokonce v tlakáči. Hledala jsem na netu jestli mužů chladit tlakový hrnec studenou vodou a dostala se až sem . Takže zítra k obědu bude svíčkováz,určitě výborná a z takového hrnce.:-p

Naty73 Naty73

12. 8. 2012 11:44

Tento recept taky používám , jen maso nejdřív orestuji. Dřívě jsem vařila maso jako na polévku a pak z toho dělala omáčku.Něco jako tento recept.Určitě pro začátečníka jednoduše popsané:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 7. 2012 11:46

Kanecek:kdopak ti to nakukal:-O:-D:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2012 11:37

Kanecek:Holt jsem prase už 34 let;-)já už jiná nebudu:-*:-D:-D

Kanecek

22. 7. 2012 13:03

v papiňáku vaří jem prasata.

savlinka savlinka

21. 6. 2012 09:29

DĚLÁM jí také tak jen do ni ještě dávám osmaženou cibulku;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 5. 2012 15:01

maja f:Děkuji za komentář,který mě potěšil:-KJsem ráda,že jsi vyzkoušela a byla jsi s přípravou v papiňáku spokojená;-):yes:

maja f maja f

7. 5. 2012 08:00

Včera večer jsme svíčkovou vařili s manželem a mile nás tento receptík překvapil. Maso se po zalití horkou vodou pěkně zatáhlo, takže není třeba ho osmahnout, je to tím pádem bez tuku a dietnější. Místo smetany jsem dala mléko a na konci citrónovou šťávu, cukr a hořčici. Ocet taky. Přes noc se omáčka pěkně rozležela. Velká výhoda je, že je to opravdu rychle hotové.

Anna Kocikova Anna Kocikova

1. 2. 2012 19:26

Dana61:Díky za přízeň:-K

Dana61

1. 2. 2012 10:31

"svíčkovou" milujeme:-D:yes: dělám velmi podobně a jen tak mezi námi - vždy v papiňáku a vždy ho otevírám prudkým ochlazením víka, takže také umím prd, no nic já se s tím také vyrovnám a nadále to budu dělat stejně, protože když potřebuji dovařit tak jak píšeš, zavřu a postavím zpátky na plotnu a vařím do cca 1 min.- katty po 10 minutách otevřít, zkontrolovat a vrátit zpět na plotnu - vařím cca za 10 minut:-D úsporu tedy nevidím,ale také nikomu nepřikazuji, co má s papiňákem dělat

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 1. 2012 11:54

poradě děkuji za podporu;-)Pochopil/a,že toto je opravdu jedna z mnoha verzí,jak lze jídlo připravit:-)
Hanka B.-když se maso zalije horkou vodou,také se ZATÁHNE a šťávu i veškeré živiny si uchová;-)mmj.můžeš se zaregistrovat a přidat svou verzi ze svého komentáře,která není vůbec špatá a zde v receptech ještě není:yes:
Děkuji všem za přízeň i komentáře:-KNechtěla jsem tímto receptem rozvířit žádné negativní vlnky,pouze jsem hlavně začátečníkům chtěla nastínit jednouduchou a na přípravu snadnou variantu"svíčkové";-):-)

spagetka spagetka

31. 1. 2012 04:34

Já sice taky maso orestuju,pokud nenakládám, dělám stejně, ale nevidím důvod kuchařku napadat, prostě má svůj postup, tak co by ne, jak víme že ten náš postup je ten nejlepší? Svíčkovou taky nepeču, vařím v papiňáku a ještě si nikdo z mé velké rodiny nestěžoval,(ale je pravda, že děda z Bozkova svíčkovou dělal v troubě) takže si nechme každý svůj systém vaření. ;-);-):-p:-p:yes::yes:

porada

30. 1. 2012 23:59

Tak musím podpořit Aničku, protože tzv. svíčkových je opravdu mnoho. Svíčková omáčka se dělá ze základní smetanové omáčky a podává se k vařenému hovězímu masu.
Svíčková pečeně na smetaně - varianta 1. cca týden naložené maso = lepší omáčka, varianta 2. den naložené maso se používa u mladších mas.
Další úprava je zhruba stejná, osobně preferuji omáčku pasírovanou a s karamelem.
Pro Haničku B. a začátečníka - stačí znát a umět nebo prostudovat pár kuchařek.:-8

Hanka B.

30. 1. 2012 21:45

Tady nejde o kritiku, že svíčková se nepeče v troubě, ale o to, že maso autorka receptu hodí do vody a neorestuje ho. Vaří maso se zeleninou jako hovězí polévku a někteří jásají. :-// Nevím jestli by tak jásali i u méně známého autora. Taky dělám svíčkovou v papiňáku, ale maso nejdřív v tom papiňáku orestuji, aby se ZATÁHLO.;-) Orestování masa a zeleniny trvá cca 3 minuty.;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 1. 2012 19:29

Za názory,komentíky i bodíky děkuji:-K:-)
Svíčkových je opravdu spoustu druhů,ale myslím,že název na zde uvedený recept je dost výstižný;-):-)Ano,svíčková se marinuje v chladnu,obložená zeleninou a pak se peče v troubě,ale to je už zase jiný recept.Nikoho nenutím tohle jídlo vařit,pro mne je to rychlá,nevysušená verze,kterou máme doma rádi.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně v papiňáku králík na smetaně v papiňáku svickova v tlakovem hrnci svíčková omáčka v papináku svíčková na smetaně v tlakovém hrnci svíčková v tlakáči jednoduchá svíčková omáčka svíčková z kližky svíčková na smetaně z papinaku jednoduchá svíčková na smetaně hovezi svickova v papinaku vaření v papiňáku svíčková z tlakového hrnce svíčková na smetaně v tlakáči králík v papiňáku papinak svíčková na smetaně vařená recept na svíčkovou v papinaku recept na jednoduchou svickovou svíčková omáčka v tlakovem hrnci

Suroviny: kližka hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, smetana ke šlehání, mouka hladká, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Jednoduchá "svíčková " z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGOk