Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové zeleninové omáčce, které podáváme s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 695 kJ / 1 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,80 g |
Tuky | 86,90 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 14,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná více, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250 ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku (v papiňáku připravíme za 25 minut), hodí se i plátky z drůbežího masa (v papiňáku 15 minut).
Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky, které jsem dělala jako přílohu http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 11. 2012 01:43
12. 8. 2012 11:44
23. 7. 2012 11:46
23. 7. 2012 11:37
22. 7. 2012 13:03
21. 6. 2012 09:29
9. 5. 2012 15:01
7. 5. 2012 08:00
1. 2. 2012 19:26
1. 2. 2012 10:31
31. 1. 2012 11:54
Hanka B.-když se maso zalije horkou vodou,také se ZATÁHNE a šťávu i veškeré živiny si uchovámmj.můžeš se zaregistrovat a přidat svou verzi ze svého komentáře,která není vůbec špatá a zde v receptech ještě není
Děkuji všem za přízeň i komentářeNechtěla jsem tímto receptem rozvířit žádné negativní vlnky,pouze jsem hlavně začátečníkům chtěla nastínit jednouduchou a na přípravu snadnou variantu"svíčkové"
31. 1. 2012 04:34
30. 1. 2012 23:59
Svíčková pečeně na smetaně - varianta 1. cca týden naložené maso = lepší omáčka, varianta 2. den naložené maso se používa u mladších mas.
Další úprava je zhruba stejná, osobně preferuji omáčku pasírovanou a s karamelem.
Pro Haničku B. a začátečníka - stačí znát a umět nebo prostudovat pár kuchařek.
30. 1. 2012 21:45
30. 1. 2012 19:29
Svíčkových je opravdu spoustu druhů,ale myslím,že název na zde uvedený recept je dost výstižnýAno,svíčková se marinuje v chladnu,obložená zeleninou a pak se peče v troubě,ale to je už zase jiný recept.Nikoho nenutím tohle jídlo vařit,pro mne je to rychlá,nevysušená verze,kterou máme doma rádi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 1 hodinou
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 9 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 17 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 21 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 22 hodinami
Plněný croissant
Přidáno 22. 4. 2024 08:26
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 48 minutami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 1 hodinou
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 1 hodinou
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 10 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 12 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 13 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková na smetaně v papiňáku králík na smetaně v papiňáku svickova v tlakovem hrnci svíčková omáčka v papináku svíčková na smetaně v tlakovém hrnci svíčková v tlakáči jednoduchá svíčková omáčka svíčková z kližky svíčková na smetaně z papinaku jednoduchá svíčková na smetaně hovezi svickova v papinaku vaření v papiňáku svíčková z tlakového hrnce svíčková na smetaně v tlakáči králík v papiňáku papinak svíčková na smetaně vařená recept na svíčkovou v papinaku recept na jednoduchou svickovou svíčková omáčka v tlakovem hrnci
Suroviny: kližka hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, smetana ke šlehání, mouka hladká, ocet, sůl
Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGOk
66 názorů