Nejlepší špenát
Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do slaných palačinek. Vyzkoušet můžeme tento osvědčený recept na lahodný krémový špenát.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 268 kJ / 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 30,02 g |
Vláknina | 15,95 g |
Cholesterol | 11 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 40,13 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 1. 2016 21:26
Velice jemný, lahodný. Doporučuji...
16. 4. 2015 16:53
Dobrý den za mě je špenát opravdu vynikající jak na příravu tak do chuti a co je pro mě ještě moc a vlastně taková zlatá medaile ...že ho začal po dlouhých letech jíst přítel a jedí ho i děti..moc děkuji jiný už ani dělat nebudu
2. 4. 2015 15:55
Dávam ešte mleté čierne korenie-a ja teda dosť ale inak robievam takto a je mooooooc dobrý
23. 3. 2015 15:44
s tou moukou si myslim je to tak ze driv byly spenatove zmrazene kostky plne vody tak bylo treba dohustovat.. dnes uz koupite v sacku zmrazene listy ktere tolik vody nemaji..lepsi kvalita..
14. 3. 2015 13:40
Já ho varim stejně, ale podle me babičky tam patří ještě muškátový květ. Zkus te to...Hezky den
2. 2. 2015 18:45
pájina: u nás dáváme též vajíčko,nebo zahustíme jíškou.
2. 2. 2015 17:48
tedy zahušťovat špenát moukou? Nejlepší je rozkvedlané vajíčko ;)
5. 12. 2014 14:37
.... dochucuji trochou majoranky.
16. 11. 2014 11:24
omlouvám se, ale nechala jsem se nachytat na nadpis nejlepší špenát. Špenát máme moc rádi, ale nastavený moukou to nemůžu, zvedá kufr. Rodince bych ho nikdy nepředložila.
6. 11. 2014 15:20
já doma dělam špenát s houskovým knedlikem a kuřecíma nudličkama ! To je potom mňamka ! :))) Doporučuju vyzkoušet . Jednou jsem to zkusila a od te doby už s ničim jiným než s kuřecím a knedlikem , přítel si to taky moc vychvaluje ! :)
3. 9. 2014 13:37
U nás cibulka dočervena, česnek a mléko až v závěru vaření a špetka pepře
A dát do názvu jakéhokoli receptu slůůůvko NEJLEPŠÍ, tak to bych si při své drzosti nedovolil ani já
A dát do názvu jakéhokoli receptu slůůůvko NEJLEPŠÍ, tak to bych si při své drzosti nedovolil ani já
3. 9. 2014 12:30
Výborný!! hledala jsem variantu bez vajec a smetany, vyzkoušela a chválím, jednoduchý a moc dobrý, nepoužila jsem jen mouku, vařím bezlepkově a i tak byl dost hustý.
2. 8. 2014 11:28
Petr Majer: Mléko se dává na neutralizaci kyseliny šťavelová, což vůbec není tělu prospěšná látka. Zahuštění moukou nebo lépe jíškou je zcela běžné, každý nemá rád zelenou vodu mezi špenátovými lístky. A vajíčko jak kdo má rád, někdo dělá špenát bez vajíčka - ale s volským okem, jiný si dá vajíčko do špenátu, a k tomu si dá třeba klobásku. Pokud Vám stačí listy jen tak, klidně se běžte napást, ale netvrďte tu cosi o zastaralých zvycích.
18. 6. 2014 10:19
Dávat do špenátu mouku,mléko či vejce jsou nesmysle....které zůstaly z dob minulých.Já si raději koupím mražené špenáty 3 a jen na cibulce rozpustím a dochutím česnekem....aspoň nemám zalepený žaludek moukou a nekazím si chuť moučnou přívhutí. A mléko,nebo smetana nezjemňují špenátu chuť,ale zcela ji likvidují a navíc mléko neutralizuje prospěšné látky ve špenátu....Dobrou chuť,ale příště bez přísad.
28. 5. 2014 12:43
Dnes jsem zkoušela,ale trochu od každého
Dala vařit 2 špenáty, přidala 3stroužky česneku vcelku,trošinku vody na podlití než se špenát rozvaří, půlku masoxu,sůl,pepř.pak česnek rozmačkala, zalila jednou smetanou ke šlehání a zahustila rozkvedlaným vajíčkem. Vždy musím manželovi a synovi špenát nutit,ale tentokrát to zblajzli a ještě si i přidali.mnam doporučuji )
Dala vařit 2 špenáty, přidala 3stroužky česneku vcelku,trošinku vody na podlití než se špenát rozvaří, půlku masoxu,sůl,pepř.pak česnek rozmačkala, zalila jednou smetanou ke šlehání a zahustila rozkvedlaným vajíčkem. Vždy musím manželovi a synovi špenát nutit,ale tentokrát to zblajzli a ještě si i přidali.mnam doporučuji )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 1 hodinou
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 11 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Klobásy
Přidáno před 22 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 13 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 13 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 14 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 14 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 14 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 16 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 16 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 17 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 17 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit nejlepší špenát. Oblíbený retro recept má v naší kuchyni stále své důležité místo
Jak udělat špenát z kopřiv? Na jemnou jarní přílohu k masu stačí jen pár ingrediencí, zahustí ji vejce a ochutí pár kostiček špeku
Kde vzal Pepek svaly aneb Pravda o špenátu: Kolik železa ve skutečnosti obsahuje?
Další recepty
Tématické fráze: špenát recept špenát recept na špenát recept špenát špenat recepty recepty špenát mražený špenát recept jak uvařit špenát jak se dělá špenát top recepty jak udelat spenat jak se vaří špenát mražený špenát recepty ze špenátu recepty na spenat recept na mražený špenát špenát vaření špenát recept mražený výborný špenát palačinky se špenátem
Suroviny: protlak špenátový, olej, cibule, mouka hladká, mléko, česnek, sůl, pepř mletý
Nejlepší špenát
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LR
168 názorů