Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frgále

Frgále jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale také pro svou křehkost a měkkost, která se rozplývá v ústech. Díky svému tradičnímu českému původu jsou frgále také spojeny s kulturním dědictvím a oslavami.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

5. 2. 2012 16:06

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie30 513 kJ / 7 293 kcal
Bílkoviny160,12 g
Tuky277,22 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 760 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy1 021,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mi přišel emailem od kamarádky a hned jsem ho vyzkoušela a je bezvadný. S těstem se dobře pracuje. Já jsem dala tvarohovou a švestková a jablková domácí povidla. Také makovou náplň asi ze 100 g máku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivka

22. 2. 2012 21:10

Tak jsem vyzkoušela, a ..... bomba. Krásné vláčné těsto, rozválet malým válečkem do tenka a pak.... dejte tam co chcete, výsledek je ůžasný. V práci jsem rozdala tento recept a všechny baby jsou nadšené, pochvala a díky paní pekařko;-):-K:-*

AjinkaS

7. 2. 2012 19:10

Zdravím, teď jsem dopekla... :-p s těstem se pracuje úžasně a chutnají \"jedna báseň\". Posílám bodíka :yes:

Jaruna18 Jaruna18

6. 2. 2012 15:23

Taky mně to napadlo,ale udělala jsem to přesně podle receptu a těsto bylo bezvadné.:-K

Pajaja

6. 2. 2012 12:47

Krásné koláče! :-O Jen mě hned po přečtení ingrediencí napadlo: nešla by tam dát rovnou polohrubá mouka? :-)):yes:+

anomis

6. 2. 2012 11:41

Mňam,krásný!! :yes::yes::-p:-p

BILKOVAI BILKOVAI

5. 2. 2012 19:46

To jsou nádherný frgále:-O:-O Mě nevadí, že je jich tady víc. Alespoň má člověk větší výběr;-):yes:...+1

Jaruna18 Jaruna18

5. 2. 2012 19:26

Tak ještě jednou díky holky,už budu vědět pro příště.Někdy fakt nevím jak to najít.:-):-(:-K

zizala zizala (moderátorka)

5. 2. 2012 19:13

Jaruna18: O nic vážného se nejedná, já jen reagovala na Tvůj komentář ;-) Lépe je zadávat jen část názvu, kořen slova, pak je vyhledávání spolehlivější :-)

senky senky

5. 2. 2012 19:13

Dobrých frgálů néni nikdá dosť:yes::yes:

rebeka rebeka

5. 2. 2012 19:08

ale jak jsem tak pročítala ty podobné, tak úplně stejný není ani jeden;-) poměry tuku, mouky, droždí i gramáže jsou jiné;-):-K

Jaruna18 Jaruna18

5. 2. 2012 18:59

zizalo,máš pravdu,já jsem hledala pod frgále a tam opravdu nic nebylo.Nenapadlo mně dát jen frgál,tak promiň,omlouvám se.:-*

chocolate chocolate

5. 2. 2012 18:59

Jaruna18 Jaruna18

5. 2. 2012 18:55

Tak to tedy zkus,pod Frgále nic nebylo.

zizala zizala (moderátorka)

5. 2. 2012 18:51

Pěkné je máš :yes: Ale s tím, že jsi je nenašla - to si děláš legraci, že? Stačí zadat frgál a je to. Tak jednoznačný název se přece hledá dobře ;-):-8

Irule Irule

5. 2. 2012 18:43

frgále zbožňujeme, halavně hruškové a makové:-p:yes::-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frgale recept frgale recept na frgále recept frgale domácí frgále frgál recept na 4 frgále hrušková povidla recept na frgále frgále z domácí pekárny frgaly hruškové frgále těsto na frgále recepty na frgale frgaly recept recepty frgale hruškové frgály recepty nejlepší recept na frgály makovy frgal recept koláče frgále koláče frgaly hrušková povidla na frgále

Suroviny: mouka hladká, mouka hrubá, sádlo, máslo, cukr krupice, droždí, mléko, žloutek, sůl, tvaroh, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, povidla švestková, povidla švestková, povidla hrušková, náplň maková, drobenka, vejce, máslo

TopRecepty.cz

Frgále

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpLK