Frgále
Frgále jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale také pro svou křehkost a měkkost, která se rozplývá v ústech. Díky svému tradičnímu českému původu jsou frgále také spojeny s kulturním dědictvím a oslavami.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 30 513 kJ / 7 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,12 g |
Tuky | 277,22 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 760 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 1 021,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi přišel emailem od kamarádky a hned jsem ho vyzkoušela a je bezvadný. S těstem se dobře pracuje. Já jsem dala tvarohovou a švestková a jablková domácí povidla. Také makovou náplň asi ze 100 g máku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 2. 2012 18:34
5. 2. 2012 18:16
5. 2. 2012 18:12
5. 2. 2012 17:48
5. 2. 2012 17:45
5. 2. 2012 17:10
5. 2. 2012 16:43
5. 2. 2012 16:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 20 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 17 minutami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 21 minutami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 55 minutami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 58 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 3 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 5 hodinami
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Hrníčkový recept – úžasné univerzální kynuté jogurtové těsto na slané nebo sladké pečivo
Co je české, to je dobré! Díl II.: Jak na pravá povidla, tradiční koláče a typické škubánky?
Frgály jsou oblíbené velké koláče s různými náplněmi a drobenkou. Dají se koupit, ale můžeme si je snadno upéct sami
Další recepty
Tématické fráze: frgale recept frgale recept na frgále recept frgale domácí frgále frgál recept na 4 frgále hrušková povidla recept na frgále frgále z domácí pekárny frgaly hruškové frgále těsto na frgále recepty na frgale frgaly recept recepty frgale hruškové frgály recepty nejlepší recept na frgály makovy frgal recept koláče frgále koláče frgaly hrušková povidla na frgále
Suroviny: mouka hladká, mouka hrubá, sádlo, máslo, cukr krupice, droždí, mléko, žloutek, sůl, tvaroh, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, povidla švestková, povidla švestková, povidla hrušková, náplň maková, drobenka, vejce, máslo
Frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpLK
38 názorů