Celestýnské nudle s medvědím česnekem
Celestýnské nudle jsou oblíbená vložka do vývarů a drůbežích polévek. Pokud do těsta přidáme úžasnou sezónní bylinku, jako je medvědí česnek, polévka získá další rozměr a výbornou chuť. Stojí za to nakrájet pár listů a připravit jarní variantu polévky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 886 kJ / 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,36 g |
Tuky | 20,87 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 86,65 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 3. 2024 21:40
Merylas: som rada, že ťa inšpirujem.
17. 3. 2024 21:35
Medvědí česnek se dá využít opravdu na mnoho způsobů. Já dnes dělala do polévky nočky, příště zase udělám podle Tebe.
9. 4. 2023 18:01
Geryyy: asi ako slané palacinky...alebo ceĺestýnske nudle.
9. 4. 2023 12:56
Vyzkoušela jsem a je to rychlý ale musí se tam dát dost bylinek jinak je to takové bez chuti.
4. 5. 2012 16:10
magdalenka: no to mám.. a metrový libeček, heč
4. 5. 2012 16:05
rebeka: teda, gúgluj ďalej... ale vidíš, že tepelnou úpravou stráca svou peprnou chuť... voľačo tam nasekaj a bude. Kopřivu vraj máš v záhrade, tak čo s ňou?
4. 5. 2012 15:57
magdalenka: hele, co jsem "vygúglila"
Listová zelenina patřící do brukvovitých rostlin. Díky tomu, že příbuzná například ředkvičky má i jemně štiplavou chuť. Původem je ze Středomoří a nejčastěji je proto využívaná v italské a francouzské kuchyni. Lze ji konzumovat jak syrovou, tak i krátce tepelně upravenou. Tepelnou úpravou ztratí svou peprnou chuť. Obsahuje cenné vitaminy a minerály pro povzbuzení vitality, zlepšení obranyschopnosti a pro očistu organismu. Rukola je často zaměňována s podobnou rostlinou jménem ROKETA. Ta má podobnou chuť a stejně se využívá v kuchyni jen má trochu jinak vykrajované listy - okrouhlejší.
Listová zelenina patřící do brukvovitých rostlin. Díky tomu, že příbuzná například ředkvičky má i jemně štiplavou chuť. Původem je ze Středomoří a nejčastěji je proto využívaná v italské a francouzské kuchyni. Lze ji konzumovat jak syrovou, tak i krátce tepelně upravenou. Tepelnou úpravou ztratí svou peprnou chuť. Obsahuje cenné vitaminy a minerály pro povzbuzení vitality, zlepšení obranyschopnosti a pro očistu organismu. Rukola je často zaměňována s podobnou rostlinou jménem ROKETA. Ta má podobnou chuť a stejně se využívá v kuchyni jen má trochu jinak vykrajované listy - okrouhlejší.
4. 5. 2012 15:49
rebenko, je na tebe, čo tam dáš...tepelne upravená rukola sa mi ale nezdá...daj posekaný listový špenát a sušený cesnak...s pažítkou nudle sú tiež fajn, alebo s petržlenovou vňaťou. Však ty niečo vymyslíš...
4. 5. 2012 15:22
krásné zatočence.. já mám alergii na medvěda.. dám tam něco jiného zeleného.. mě furt někdo nebude rozčilovat s nějakým česnekem od medvěda.. Magdi, máš bod za krásné foto.. a už dost co rukola ta by tam nešla
4. 5. 2012 09:23
magdalenka: Kopřivy taky nemám Ale mám pažitku, už juká i libeček, tak tam vrazím co mám, jo ještě petrželku mám
4. 5. 2012 08:58
Marcela: a co takhle kopřivy?
4. 5. 2012 08:33
magdalenka: No aspoň tak Za chvilku budou cukety a to sem servíruj, to se dá koupit i tu
4. 5. 2012 08:25
Marcela: mrazeného ani sušeného medveďa neuznávam...
4. 5. 2012 08:19
4. 5. 2012 07:22
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 8 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 8 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 1 hodinou
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 1 hodinou
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 2 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 2 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 3 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 3 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 4 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 4 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Poctivý vývar, základ podzimního jídelníčku. Jak ho ozvláštnit? Zkuste noky nebo svítek
Další recepty
Tématické fráze: celestýnské nudle medvědí česnek recepty celestýnské nudle původ celestýnské nudle do polévky medvedi česnek recept recepty z medvědího česneku celestýnské nudle recept výborné celestýnské nudle recepty s medvědím česnekem celestýnské nudle původu recept na celestýnské nudle recepty na medvědí česnek celestynské nudle recepty top recept na celestýnské nudle celestýnské nudle původ názvu nudle s medvědim česneková pomazánka celestýnské nudle kde koupit bezlepkove celestynske nudle recept s medvědím česnekem nudlesmedvedim cesnekem
Suroviny: vejce, sůl, mouka hladká, mléko, česnek mědvědí, olej
Celestýnské nudle s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mo0G
25 názorů