Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 071 kJ / 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,00 g |
Tuky | 38,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 266 mg |
Sodík | 3,72 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 13,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že se dají přidat různé dobrůtky, ale kombinace těchto tří potravin je prostě úúžasná. Vyzkoušejte.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2012 11:52
+7
11. 3. 2012 21:59
zizala:Máš plnou pravdu,navíc někteří lidé potírají závin olejem což zpomaluje pečení,z těsta také se vysouší tuk a závin se spíš smaží jak peče.Vaden má závin správně potřen vajíčkem (podle fotky)i když v receptu to není uvedeno,což by mělo být.
11. 3. 2012 18:11
vaden: Všechna listová těsta by se měla péct na vysokou teplotu, 220-250°C. Při nižší teplotě z těsta rychle uniká tuk a těsto nelístkuje, je, jak píšeš, cítit octem a je průhledné a pod pečivem se utvoří loužička z tuku. To je důsledek pomalého pečení Při vyšší teplotě těsto krásně naskočí a ocet se horkem vypaří a cítit není.
11. 3. 2012 18:05
tak tedy nevím,jestli se to děje jenom mě nebo co.chlazené těsto co kupuji já,je dost cítit octem.je ale moc dobré,dobře se s ním pracuje,ale peču ho pomaleji,protože se pak stane,že je místy těsto průhledné(laicky řečeno)což je důkaz,že je ještě syrové a taky se stane,že štrůdlík jde i po upečení cítit stále tím octem.tak proto peču chlazené těsto pomaleji a déle,než mrazené.
11. 3. 2012 16:50
fb.lib: no právě... taky jsem čučála jak puk ale člověk se učí celý život možná, je to pravda, já to nezkoumala.. ale je fakt, že např. čerstvě udělané nudlové těsto se vaří dýl než sušené.. tak nevím
11. 3. 2012 16:46
rebeka:Já teť nevím jak to vaden myslela.Pro mě mražené a chlazené je jedno a to samé(myslím na pečení) a pak čerstvé dělané doma.To je upečené rychleji.Já mražený nerozválím,musí se rozmrazit a je chazený.Těchto obměn je nespočet dělají se i pizzové náplně.Zajímavější by bylo nový recept na těsto nebo zakompování do jídla jak nedávno ze špenátem jako příloha.Ale závin vypadá moc hezky
11. 3. 2012 14:55
11. 3. 2012 14:35
Závin často dělá dcera a je moc dobrý . Koukám, že máš stejné talíře jako já - celou sadu talířů mám už snad 40 let +3
11. 3. 2012 14:22
tak pro mě je novinkou to, že se chlazené listové těsto peče dýl, než mražené.. to jsem nevěděla
tyhle kombinace se dají donekonečna obměňovat a jsou dobré všechny tahle nebude vyjímkou
tyhle kombinace se dají donekonečna obměňovat a jsou dobré všechny tahle nebude vyjímkou
11. 3. 2012 14:18
já sem ho měla bez porku a s kečupem
11. 3. 2012 14:17
jednoduché a dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 2 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 7 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 8 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 1 hodinou
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 1 hodinou
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 1 hodinou
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Nejlepší špenát
simei uvařila před 3 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 3 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 3 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 3 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
Jak na nejlepší lívance? S čerstvými jahodami chutnají skvěle. Máme pro vás výběr nejžádanějších receptů
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Další recepty
Tématické fráze: závin z listového těsta se šunkou a sýrem slaný závin s porkem závin se šunkou a sýrem listové těsto se šunkou a sýrem závin s porkem slaný závin së sunkou a syrem listové těsto s porkem listový závin se sýrem jak správně péct listové těsto závin z listového těsta s pórkem slany zavin z listoveho testa s porkem závin se sýrem slaný listový závin se šunkou závin se sýrem a šunkou závin z listového těsta se šunkou listové těsto - se šunkou a sýrem šunkový závin z listového těsta slany listovy zavin s porkem slaný listový závin se šunkou a sýrem závin se šunkou
Suroviny: šunka, sýr plátkový, pórek
Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/44Jn
11 názorů