Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská omáčka s vepřovým masem

Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci.

Hodnocení receptu je 5,0 (96×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

15. 3. 2012 23:05

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie12 593 kJ / 3 010 kcal
Bílkoviny157,74 g
Tuky242,89 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 898 mg
Sodík 4,08 g
Sůl9,92 g
Sacharidy46,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsně před tím, než je omáčka hotová (tj. když už je zahuštěná a pouze probublává), přimáčknu trochu čerstvé šťávy z limetky, omáčku to příjemně zjemní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mony-c

22. 7. 2016 12:08

Je naprosto vynikající, už delší dobu nedělám jinou než podle tohoto receptu. Všem z rodiny chutná, takže paráda. :yes:Teď se na ní zase chystám, jelikož jsem jí slíbila přítelovi a on pořád otravuje kdy bude :-D

Eva

11. 3. 2016 18:42

Omáčku jsem právě dovařila a je vynikající :yes:
Příště ale určitě NE z kýty - maso je sice libové a měkké, ale moc suché.

konrade konrade

6. 1. 2016 15:08

já dělám k rýži maso na kousky, ke knedlíkům plátky. Jinak na výpeku z masa osmahnu cibuli (dávám tak 2-3), vrátím maso, přidám hořčici a pokrájenou slaninu, klobásku nebo párek. Nepodlévám! a nechám dusit ve vlastní šťávě. Když se maso vydusí až na tuk, tak pak teprv přidám vývar smíchaný s trochou mouky - dochutím ještě solí, pepřem a hořčicí - když je potřeba. Lupnu tam pokrájená vejce a okurku a nechám tak 15 min. probublávat.

Chantelle

16. 12. 2015 17:42

Zatáhnuté maso jsem zalila jen 2-3 naběračkami vývaru, aby se dusilo. Bez masoxu. Až po pořádném vydušení jsem dolila vývarem, zahustila, povařila a přidala zbytek surovin. Děkuji za recept, pochutnali jsme si :yes:

marketule

29. 10. 2015 14:57

vyzkoušeno, moc dobré. určitě nebyla naposledy :-) ty 2 litry vody opravdu nejsou přehnané, něco se vyvaří a je aspoň dost omáčky.

BlankaZ

12. 6. 2015 16:10

Pěkný recept,ještě dávám nálev z okurek :yes: Vajíčka ne,ta se myslím do znojemské nedává,ale komu to chutná,proč ne:-)

Jajnca

12. 6. 2015 14:02

Znojemskou jsem dělala úplně poprvé a Váš recept je vynikající. Omáčka je výborná! :-K

anubis

15. 1. 2015 14:34

Vy mě těšíte :-) Jinak, aby vysvětlila to množství vody- dělám tu omáčku ve velkém hrnci, velká část se odpaří a třetí a ten nejdůležitější, přítel potřebuje omáčky hodně a nejen, že si přidá, ale ještě si jí dá třeba po večeři :-)

Benesatka

6. 1. 2015 15:02

ýborná,chutnala všem.Mňam:-p:-p:-p

stewed

28. 10. 2014 13:35

tak omáčku jsem právě dodělal a na to že jsem začáteční (moje první majda) tak veliký ůspěch. jsem zvědav co na to přítelkyně :)

AdaJ

8. 10. 2014 19:33

Dnes jsem delala poprve..do tecky podle receptu a je to naprosta bomba!!!jak pro krale!!!takze vrele doporucuji!!!!:-p

makrelka

22. 6. 2014 11:19

ahojky,akorát co jsem v tom receptu změnila,že jsem to dala do trouby a pekla a zalívám vývarem,který jsem i předem připravila s masoxu,výborné,

Vera

20. 5. 2014 08:31

to jsou u nás rozlítaní ptáčci :):-D

ANA

11. 5. 2014 16:31

jE TO VYBORNE JEDLO ROBIEVAM TO A K TOMU ESTE PRIDAM JEMNU SALAMU MNAMKA :yes:

Endynka

1. 5. 2014 12:30

Jsem naprostý začátečník v kuchyni a tohle je přesně ta znojemská, na které jsem vyrůstala. Výborná a dokonce zachutnala i ostatním. Přidala jsem si jí do kuchařky. :) Děkuji.:-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: znojemska omacka recept znojemská omáčka znojemská omáčka z vepřového znojemská pečeně z vepřového masa znojemská omáčka z vepřového masa znojemská znojemská z vepřového masa recept na znojemskou omáčku omáčka z vepřového masa znojemská omáčka s rýží recepty z vepřového masa omáčky recept znojemská omáčka omacky z veproveho masa vepřové maso omáčky recepty znojemská recept znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně znojemska pecene znojemská omáčka recept z vepřového masa znojemská vepřová s rýží

Suroviny: kýta vepřová, cibule, slanina libová, hořčice plnotučná, okurky sterilované, vejce, olej, sůl, pepř, vývar masový, olej, mouka hladká

TopRecepty.cz

Znojemská omáčka s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jL9R