Krůtí bylinkové závitky v papiňáku
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 3 436 kJ / 821 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,55 g |
Tuky | 43,32 g |
Vláknina | 7,42 g |
Cholesterol | 189 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 14,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hotová šťáva má velice příjemnou pikantní chuť a krůtí maso je díky máslu nevysušené a křehoučké. Zahušťovat moukou není třeba, rozmixováním se šťáva hezky zahustí sama. Pokud nemáme papiňák, můžeme připravit i v obyčejném kastrolu. Postup přípravy je stejný, jen po zatažení závitků podlijeme horkou vodou tak, aby maso bylo do necelé poloviny ponořené a během dušení, které se protáhne cca o 20 minut, horkou tekutinu po troškách doplňujeme.
Příprava je velice snadná a snad moje dnešní improvizace příjde někomu vhod.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2012 07:12
Aničko, krásné jídlo i fotky.. Papiňák jsem přestala používat, ale " normálně " to jde taky, že jo
21. 3. 2012 00:59
to je odfotene dakde v drahej restauracii
super bod odo mna vyborne jedlo, krasna prezentacia
super bod odo mna vyborne jedlo, krasna prezentacia
20. 3. 2012 23:39
Přilákaly mě krásné obrázky... Prostě - kdo umí, ten umí. Aníí, někdy uvařím...alespoň doufám, že většinu těch zdejších výzev v jednom životě stihnu...
20. 3. 2012 22:09
Vypadá to moc chutně a hlavně ne-tučně. Musíme s bundami i nějaké to kilečko shodit. Sice je tam anglická, ale ne moc.
20. 3. 2012 21:18
Anna Kocikova:
.... já tušil, že šlo o foto ozdobu
.... já tušil, že šlo o foto ozdobu
20. 3. 2012 21:13
Krása
20. 3. 2012 20:55
Colombo65:Salátek byl pravda blíže k masu s tou šťávou trošku"povadlejší"ale zbytek byl křupavýJá jsem ho přidala na talíř jen jako barevnou kulisu,jinak byl v misce s octovou sladkokyselou zálivkou a osmaženou slaninkouDnes byly opravdu pouze dvě porcena přidání nezbylo
Díky všem,potěšili jste mě
Díky všem,potěšili jste mě
20. 3. 2012 20:37
20. 3. 2012 20:30
Aničko je to parádní foto a určitě výborné jídlo.Bod ti patří právem.
20. 3. 2012 20:12
Velmi pěkné, jen ten salát s tou teplou šťávou bych já nedal. Mám rád tu přirozenou křupavost listového/ledového salátu. Jinak bych si dal a klidně dvakrát.
20. 3. 2012 20:05
Připisuji 12. bodík , Anička nám opět dělá chutě. A nepříjemné to rozhodně není.
20. 3. 2012 19:33
Ty brďo!!
20. 3. 2012 19:32
Krásné a šťavnaté fotky a u tebe, Ani, jsem přesvědčená, že to nebude jen fotkama. Bude to mňamka! +
20. 3. 2012 19:07
Jejda vy jste rychlíciTerve teď jsem docpala poslední foto s popisky a už tolik hřejivých komentíků
Haničkojen ty červené líčka přimalovat
Špagetko Ty víš,že já bez papiňáku ani ránuAle jo,někdy vařím i v obyč,ale papiňáček je moje srdeční záležitost
Peťko opravdu to není kumšt tohle vařeníZa těch víc jak 30let je to brnkačkaale na stravu holky klidně dojeďte
Drůbeží jsem z počátku také vařila obyčejně,ale když jsem jednou vyzkoušela a zjistila,že je chuť stejná,tak už i tu drůbež tlakáčuji
Moc Vám děkuji za milé komentáře
Haničkojen ty červené líčka přimalovat
Špagetko Ty víš,že já bez papiňáku ani ránuAle jo,někdy vařím i v obyč,ale papiňáček je moje srdeční záležitost
Peťko opravdu to není kumšt tohle vařeníZa těch víc jak 30let je to brnkačkaale na stravu holky klidně dojeďte
Drůbeží jsem z počátku také vařila obyčejně,ale když jsem jednou vyzkoušela a zjistila,že je chuť stejná,tak už i tu drůbež tlakáčuji
Moc Vám děkuji za milé komentáře
20. 3. 2012 19:02
Jak vidím zmínku o papiňáku, tak vím naprosto přesně, čí to bude recept. Velmi pěkné to máš Aničko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Krůtí maso: Jak je vařit a péct, aby se povedlo
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: krůtí maso v papiňáku krůtí prsa v papináku krutí zavitky zavařování krůtího masa krůtí plátky v papinaku bylinky na krůtí maso chvilka pro tebe recepty na krůtí maso zavařování hotových jídel v papińáku krůtí závitky s bylinkami zavařujeme krůtí maso kruti stehenni zavitek krutí plátky s bylinkami jidla z papinaku hovězí krk závitky jak dlouho se vaří krůtí maso kruti stehenni maso v tlakovem hrnci stehenní kruti řízky s bylinkami krůtí maso v tlakovém hrnci krůtí guláš v papinaku krůtí závitky nejlepší recept
Suroviny: stehno krůtí, slanina anglická, slanina anglická vcelku, cibule, zázvor čerstvý, bujón slepičí, sůl, pepř mletý, petrželka zelená, máslo, petrželka, rozmarýn
Krůtí bylinkové závitky v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpK6
38 názorů