Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kontrabáš z pohanky zapečený

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 9. 2008 16:29

Suroviny pro 4

4

4

Nutriční hodnoty

Energie6 487 kJ / 1 550 kcal
Bílkoviny61,85 g
Tuky15,96 g
Vláknina45,81 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,00 g
Sacharidy271,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem našla před časem na Labužníku a od té doby miluju pohanku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

24. 10. 2014 11:09

cathleen: :-D Tímto jsi mi připomněla, že jsem kontrabáš už dlouho nedělala, musím napravit, máme ho taky moc rádi :-p
Děkuju za krásnou fotku :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 10. 2014 09:27

Měli jsme k obědu předevčírem - opět :-D
Naše rodina má tohle voňavé jídlo moc ráda:yes: (přidávám uzený bůček a před dopečením zasypu strouhaným sýrem).

Sylva01 Sylva01

2. 7. 2012 11:04

tejaja: Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno mechanicky oddělí od oplodí. Výhodou tohoto způsobu je větší výtěžnost krup, nevýhodou energetická náročnost a některé chuťové změny. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, a umožňují vznik karcinogenních sloučenin. :-!:-!:-!
http://www.pohankovymlyn.com/mlyn.php?kapitola=rem...

tejaja tejaja

2. 7. 2012 09:20

Veruu: nekupuj lámanku, ale normálnu pohánku - celé zrná. Daj ich do misky, zalej vriacou vodou ( nie z konvice ), zakry a daj do perín ( zabaľ dobre do paplónov a pod, čo máš doma. Vodu zalievaj asi 1 cm nad pohánku. Nechaj cca 25 min v perinách a máš krásnu pohánku, zrnko od zrnka ;-) Takže lámanku nie, je to zbytok, ktorý vznikne pri lúpaní pohánky, prípadne mletí na múku. Kupujem termicky lúpanú pohánku, je to na obale napísané a je hnedá, nie biela. Tým si zachováva všetky minerály, ak je termicky lúpaná.;-)

Veruu

2. 7. 2012 08:39

Dobrý den, zkoušela jsem pohanku, ale podle některých receptů jsem jí pouze spařila horkou vodou a vznikla mi takoá kaše s divným slizem :-( Chtěla jsem se zeptat, zda je to normální nebo se musí lámanka jen vařit? Moc děkuji :-K

zizala zizala

26. 5. 2010 16:18

Evi, to jsem ráda, že Ti chutnalo, za fotku dík :-K

eva hubova eva hubova

26. 5. 2010 15:36

Jaruš,pohanka výborná:-pjen ty brambory jsem si nakrájela na menší kousky a opražila zároveň s uzeninou a už jsem nezapékala:yes:+4přidala jsem Ti fotečku:-))

magdalenka magdalenka

1. 2. 2010 20:01

Tu je tá nádhera!!;-)+

hedus

9. 3. 2009 11:57

zizalo já;-( i po vodě:-O

zizala zizala

7. 3. 2009 13:45

Heduš, tak to nejez sama, s někým se rozděl:-D:-D Z jedné porce určitě nepřibereš 2 kila:-8

hedus

7. 3. 2009 11:28

Ahoj žížalo, no toje právě vtip, že když to sním že přiberu alespon 2 kila pa heduš:-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 3. 2009 20:53

Tak se tady se zájmem dívám na tohle jídlo. Ještě nikdy jsem nevařila pohanku a čím déle tady chodím, tím víc si uvědomuji, kolik jsem toho ještě nevařila, např, kapustovou polévku s hrachem a jak byla výborná!:-p Takže, tohle si ukládám a určitě prubnu a určitě bych to dala zapéct do trouby;-):yes:

tejaja tejaja

6. 3. 2009 18:56

Ale je to dobré na cievy:-D Pohánka obsahuje rutín. :yes:

zizala zizala

6. 3. 2009 15:04

No, Heduš, na hubnutí to tedy není, to musíš najít jiný recept:-D Ale dobré to je:-p

hedus

6. 3. 2009 13:55

hm- to vypadá velice dobře upně cejtím jak hubnu to skusím dík:-D:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty na jídla z pohanky pohanka recepty nejlepší recepty z pohanky pohanka lámanka recepty pokrmy z pohanky recepty jídla z pohanky jidlo z pohanky zapecene brambory s pohankou kontrabáš z pohanky recepty z pohanky zapečená pohanka s brambory zapékaná pohanka jídla s pohankou valašský kontrabáš recepty pohanka pohanka recept pohanka kontrabáš jídla s pohanky recept na pohanku valašské recepty s pohankou

Suroviny: pohanka, brambory, kmín celý, cibule, česnek, klobása, sůl, pepř, majoránka, sádlo

TopRecepty.cz

Kontrabáš z pohanky zapečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82W5