Švýcarská specialita Berner rösti
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,27 g |
Tuky | 16,97 g |
Vláknina | 8,90 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 46,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dá se to dělat i z vařených brambor, ty se nemusí tak dlouho péct, můžete si přidat na kostičky nakrájený špek, česnek, houby, atd. Fantazii se meze nekladou :)
přeji dobrou chuť
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2021 15:25
Naturalizovaný Švýcar mě poučil, že pravé švýcarské rosti se připravují tak, že voda se nevymačkává, ale zahustí se bramborovým škrobem. Toto je originál, a pokud se placky dělají jinak, jsou to už odvozené variace. Tím nechci tvrdit, že nejsou dobré, jen to už nejsou rosti.
18. 12. 2017 08:04
znám ze švýcarska -dělám z vařených brambor,ještě popaprikuji a na hotové dávám rozteklé volské oko -pochoutka
31. 5. 2012 22:36
Bibinka:je dekuji mockrat , ja to take znam jako prilohu k masu , jako hlavni jidlo jsem to delala poprve ale chutnalo to moc , vsichni si moc pochutnali
31. 5. 2012 11:39
Lenka Morman:Lenko, znám moc dobře, dělávám menší a podávám i jako přílohu k jídlům, třeba se "smažákem" ap. Máme je rádi a hezky křupají Dávám ti 9.bod
31. 5. 2012 07:14
30. 5. 2012 21:22
spagetka:ano da se tam pridat vsechno mozne podle sve chuti mazel tam take chtel cesnek ale me to pak pripadalo az moc jako nas bramborak
30. 5. 2012 21:05
+6
30. 5. 2012 20:50
30. 5. 2012 20:41
Dělám velice podobně a máme móóóc rádi samotné i jako přílohu k minutkovému masu
30. 5. 2012 20:23
Drobek: dekuju za pripominku, ja zapomela napsat ze se musi vymackat voda ale uz jsem si to upravila
ja jsem se tohle naucila v Nemecku tam se to take podava k masu
ale je to opravdu svycarska specialita a existuje spousta variaci
www.mundo.cz/svycarsko/kuchyne
ja jsem se tohle naucila v Nemecku tam se to take podava k masu
ale je to opravdu svycarska specialita a existuje spousta variaci
www.mundo.cz/svycarsko/kuchyne
30. 5. 2012 20:11
Drobek: souhlas, svět je mrňavej a pak ty hádky o originální název jídla fáákt nemaj cenu
30. 5. 2012 20:03
Taky děláme a rádi, i jako přílohu k masům. Můj recept nemá mouku, musí se vymačkat voda, pak osmahnout na pánvi s olejem, máslem, solí a cibulkou (ta a ostatní nemusí být). Po chvíli z toho umačkat placku a tu nechat do zlatohněda opéct, pak otočit. To je trochu riskantní, skutečně nejlepší s dalším talířem, ještě lepší je rovná poklička, ta má dokonce i držadlo.
Ono je to i francouzské jídlo, Darphin (paillasson) brambory.http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t...
Jak je ten svět malej
Ono je to i francouzské jídlo, Darphin (paillasson) brambory.http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t...
Jak je ten svět malej
30. 5. 2012 19:34
Takový jiný bramborák
30. 5. 2012 19:32
Já věděla, že to mám v rodinné kuchařce , pod názvem Švajnfest, jen mám od babičky poznámku, lze přidat čenek nebo majoránku , a taky - lze i z vařených každopádně díky za připomenutí
30. 5. 2012 19:30
Vše, co je z brambor mi chutná. Zajímavý receptík+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 13 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 20 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 1 hodinou
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 10 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 10 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 11 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 11 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 11 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 11 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Další recepty
Tématické fráze: rösti recept bramborák po švýcarsku švýcarské rosti rösti bramborové rosti recept bramborové rosti z vařených berner rosti resti recept na rösti brambory rösti rosti z vařených brambor recept rösti bramborové rosti recept na švýcarské rosti svycarske rosti recept bramborové rösti z varenych brambor domácí rösti rosti bramborák po švýcarsku resti recept švýcarské resti
Suroviny: brambory, cibule, mouka hladká, sůl, pepř, ořech muškátový, olej, máslo
Švýcarská specialita Berner rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBYw
15 názorů