Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina pro pokročilé

K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 6. 2012 19:16

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 781 kJ / 4 011 kcal
Bílkoviny88,48 g
Tuky150,17 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 2,68 g
Sůl2,26 g
Sacharidy564,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!

Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 7. 2013 08:55

petulinaS:Děkuji za foto ! Dobře jsi šlehala ,třešničky jsou krásné nahoře ,tam kde mají být ! Dobrou chuť ! Bodík předávám tchýni,jestli se na nás kouká z nebe , tak má radost,že její recept někdo zkusil.;-)

petulinaS petulinaS

30. 6. 2013 22:07

Uděluji bodík :yes: , je opravdu luxusní, s čerstvě natrhanými třešničkami :-p a děkuji za skvělý receptík, dovolila jsem si také vložit foto ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2013 13:08

Irrena:Jo, to ty fotky od Rebeky ,dělají tady reklamu bublanině !
Vždycky když na ně kouknu,jenom si představím tu chuť těch šťavnatých třešniček a nebo jahod, měkounké šťávou nasáklé těstíčko kolem !
Huš ,aby ta zima brzy skončila !!!:-D

Irrena Irrena

14. 2. 2013 10:35

Jelikož mám v mrazáku ještě hodně třešní, přišla opět na řadu tahle skvělá bublanina:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2013 23:44

Irrena: A jakou jsi dělala třešňovou nebo meruňkovou ? Já budu zítra péct třešňovou ! Ať se ty kompoty spapají ,už aby byl červen a byly čerstvé ,zralé a šťavnaté třešnicky ! :-p:-p:-p

Irrena Irrena

28. 1. 2013 11:28

Provelký úspěch dnes znovu upečena:yes::yes::-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 7. 2012 08:41

Tresnicka80:Fotečkááááá?????Nebude???????:-O:-D

Tresnicka80

29. 7. 2012 16:25

Bodík letí, bublanina je luxusnííí :-8, díky moc za receptík :-K:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 7. 2012 21:04

Pajaja: Já měla problém ,ze začátku rozeznat tuhý sníh a našlehat sníh z bílku,taková " šikovnice " já byla! Tak proto pro pokročilé. Mně to naučila až moje tchýně.Já byla takové kuchařské nemehlo ,jaké asi nenajdeš. Ze začátku vařil manžel,než jsem se naučila držet vařechu ,dodnes si ze mné utahuje, že mně utáh na vařenou nudli"mimochodem byl to "pečený zajíc na zelenině" žádná nudle!:-//:-):-p

Pajaja

5. 7. 2012 18:24

Bublanina je pěkná, jak malovaná, pravda! :-p:yes: Jen na tom nějak nechápu, proč se jmenuje "pro pokročilé". Myslím, že je postup napsaný dost podrobně na to, aby to pochopila i začátečnice.

Veronika.Hrozna

4. 7. 2012 10:55

Bibinka: Děkuji za bodík !:-D Doufám,že bude chutnat ! :-D

Bibinka Bibinka

3. 7. 2012 13:36

Veronika.Hrozna: Verunko, tak tuto báječnou bublaninu jsem úplně přehlídla;-), ještě že jsou tu náhodné recepty, kde se objevila a možná ji udělám s jahodama:-pDávám ti krásnej kulatej 10.bodík:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 6. 2012 21:54

Veronika.Hrozna: Fakt, Albert 69,90 :-((. Dražší, než jahody:-//

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 6. 2012 20:31

Jana Remkova:Kolik 70 za pul kilo ,to snad jsou pozlacený ,nebo có ? Tady v Bratislavě už třešně nejsou ,teď jsou višně, meruňky a rybíz.Bohužel,také drahota ! Jídlo asi šlo nahoru nejvíc ,za poslední tři roky.:-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 6. 2012 20:24

Veronika.Hrozna: Tak aspoň vidíš, že zaujala;-). Já jsem si jí všimla na FB, jak tam dala rebeka fotku;-). taky jsem chtěla z třešní, ale teda 70kč za půl kila nedám!:-// a teď zrovna niko nemá a kámoš je má ještě nezralé. Takže rybíz a byla fakt skvělá. Ta výška..no, mám menší plech, tak asi proto;-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina

Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Bublanina pro pokročilé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22Oj