Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 110 kJ / 1 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,60 g |
Tuky | 31,13 g |
Vláknina | 21,64 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 216,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z Bulharska, i když některé ingredience jsem pozměnila. Nemohla jsem dlouho recept najít, tak jsem dělala jiný-je v podobných. Místo lilku jsem dala cuketu....tento Monastýr je výborné jídlo a do horkých dnů přímo dělaný, dá se jíst i studený! Doporučuji vyzkoušet!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2013 08:34
tyhlety džuveče, kavarmy, jachnie apod. Bulharské (balkánské) jídla je skvělé dělat v našich originál bulharských zapékacích hrncích "džuvečích".
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
12. 5. 2013 07:33
paráda
1. 9. 2012 12:50
sasulka:Sasulko, jsem ráda, že chutnalo
1. 9. 2012 11:54
džuveč byl výborný
20. 6. 2012 21:17
+
20. 6. 2012 12:41
No tak toto vypada senzacne tuhle kombinaci do cervena mame tuze radi a kdyz ctu ingredience, tak vim, ze to bude tutovka šmakovka
prubnu to, to si manžula pochutna
jo a po dlouhe dobe si ukladam
prubnu to, to si manžula pochutna
jo a po dlouhe dobe si ukladam
20. 6. 2012 11:57
Tak já bych si taky pochutnala, tuhle kombinaci surovin já můžu. A krásná fotka Jani
20. 6. 2012 11:12
Joj, to musí být dobré
20. 6. 2012 09:54
cathleen:Cathleën, děkuji za pochvalu, od tebe mě to obvzlášť těšííí
20. 6. 2012 09:31
Recept vypadá slibně, vyzkouším. A opět se ti, Jani, povedly nádherné fotky
19. 6. 2012 21:13
19. 6. 2012 21:07
19. 6. 2012 20:32
Džuveč znám, velká dobrota a tahle varianta vypadá skvěle. To se musí zkusit!
19. 6. 2012 20:23
džuveč je super jídlo, vyzkouším,
19. 6. 2012 18:56
pamatujete,jak se kdysi prodával v konzervách? i ten jsem měla moc ráda natož tuhle dobrotu..zítra bych chtěla uvařit..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 5 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 14 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Císař Nero měl rád maso plněné masem, během hostin jedl vleže a mezi chody vyžadoval sex
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Buchty po ránu: Makové houstičky podle Josefa Maršálka jsou tmavší a aromatičtější díky chlebové mouce
Další recepty
Tématické fráze: džuveč z mletého masa balkánský džuveč džuveč dzuvec s mleteho masa bulharský džuveč dzuvec recept rybí džuveč recept na džuveč djuvec masový džuveč džuveč konzerva džuveč z mletého masa recept recept džuveč džuveč s mletym masem vyborny dzuvec rybí džuveč recept bulharský džuveč recept recepty džuveč jídlo džuveč džuveč z mletého
Suroviny: míchané mleté maso, cibule, vejce, rajče, brambory, česnek, protlak rajčatový, rýže, pepř, paprika sušená sladká, olej, strouhanka, pažitka, sůl
Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wp1o
21 názorů