Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Red Velvet Cake - Červený samet

Red velvet cake je slavný dort výrazné barvy z Ameriky. Těsto obarvené potravinářskou barvou má jásavě červenou barvu a bílý krém. Hotový red velvet cake můžete polít polevou nebo potáhnout marcipánovou hmotou či fondánem.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby chladnutí a zdobení

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby chladnutí a zdobení)

25. 6. 2012 11:30

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 021 kJ / 6 936 kcal
Bílkoviny98,28 g
Tuky459,19 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 5,76 g
Sůl5,31 g
Sacharidy593,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucinka10

9. 7. 2023 09:18

Ahojte. Je mi 10 a nekdy mam problem s 1/2 a 0/5. Znamena to, ze 0/5 je půlka například hrnku mouky? A 1/2 ? Omlouvám se ale někdy se mi to plete hrozne<3

Betty

22. 11. 2017 19:59

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně krému. Šlehačku nejprve ušlehat a pak smichat s mascarpone atd? Jak připravujete krém? Děkuji:-)

Jana PL.

29. 6. 2017 19:46

Dort tohoto typu známe již delší dobu od skvělé cukrářky. Rozhodli jsme se ho zkusit péct sami. Tento recept je skvělý a moc díky za něj. Všem přeji dobrou chuť.:-K

Pavla

26. 6. 2017 15:50

Prosim na jak velkou formu je testo?Dekuji

ZdenkaZolik

24. 2. 2017 13:13

Katka.rce: Zdravím, mohu Vás poprosit o ten váš recept na red velvet, co máte od kamarádky, předem moooc díky ;-):-8 Zdenka :-)

Alex

8. 9. 2016 13:30

Prosim o radu..korpus mi praskl jiz pri peceni a kdyz jsem vyklopila rozprasknul se od stredu i z druhe strany..cim to?

pazderka83

7. 7. 2016 00:06

Vynikajicí záležitost. Nemám ráda marcipán,tak jsem udělala mufiny a musím opravdu pochválit. Chuťově výborné. Sice se mi nepodařili tak jak bych si představovala hned napoprvé,ale i tak... :yes: Neměla jsem žádnou výzdobu navrch a vzhledem k tomu, že jsem na tvoření střevo, tak jsem udělala klasická srdíčka (aby to nebylo jednotvárné,tak jsem do části přidala zbytek barviva). Krém jsem dělala z 1/2 dávky. Mufinů jsem měla 18ks. Příště jen zkusím dat 1/2 lžičky sody. Takže děkuji za recept :-K

Renáta

24. 6. 2016 08:50

Dobrý den,

prosím Vás, jak velkou jste měla dortovou formu (kolik cm v průměru)?

Děkuji.

Renáta

Jkj

19. 4. 2016 14:52

!Rose: Já chci taky ubycejny marcipán a také ale nevím!!:-(:-(8-(:-O

Jkj

18. 4. 2016 17:57

Jsem ještě malá zvládla bych tento recept bez problémů??:-(Jinak je to opravdu suprove!!:-p:yes::yes:

HelgaHedus

13. 6. 2015 10:01

srettka: Moc diky. :-) Ja jsem si to v noci googlovala a uz se mi povoluje maslo :-) Jinak uz vim co se mi loni stalo, zapomnela jsem na to a ted se to stalo zas....zbylo mi strasne moc kremu a to mam dortovou formu velkou. Loni jsem ten zbytek napatlala navrch. Ted nemuzu kyz davam potahovku tak ho budu muset snist s palacinkama :-D

srettka

12. 6. 2015 14:19

HelgaHedus:pod potahovou hmotu dej maslovy krém, nebo nugetu. Jinak ti to nebude držet. Smetanove a tvarohove kremy by ti potahovku naleptávaly. Když budeš dávat krém do prořezu, tak ne až ke kraji. Až to pak zkompletuješ, vmázni do spár máslový a nebo tu nugetu, aby se vnitřní krém nedostal do kontaktu s potahovkou.

HelgaHedus

12. 6. 2015 11:43

Dort jsem loni pekla a mel obr uspech. Zitra se ho chystam delat znovu a tentokrat jsem si koupila i Smartflex. A muj dotaz zni: Na korpus uz se nemusi matlat krem aby potahovka dobre drzela? Vsude jsem cetla, ze pod potahovku oatri krem, ale bojim se, aby se mi pak potahovka nerozpustila ;-( Drzelo Vam to dobre bez kremu?

Martina

26. 5. 2015 10:32

Tak tento recept je užasný, dort jsem udelala podle něj a dopadl skvěle, dala jsme ho mamince k narozeninam a všichni se po něm mohli utlouct. :)je jednoduchý a žadný složitosti tak to mám ráda :)

!Rose

15. 6. 2014 16:13

můžu místo gelového barviva dát práškové rozmíchané ve vodě:-?
jo a můžu to pokrýt marcipánovou potahovkou:-?
děkuju za odpovědi:-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dort red velvet red velvet dort red velvet dort originál recept red velvet dort recept red velvet original recept recept na dort red velvet dort cerveny samet korpus red velvet dortový korpus red velvet recept na korpus red velvet jak udělat dort red velvet red velvet korpus korpus na dort červený samet red velvet recept originál dort ret red velvet červený sametový dort dort ret velvet těsto red velvet dort red velvet recept dort red velvet original recept

Suroviny: mouka hladká, cukr, vejce, sůl, kakao, máslo, jogurt bílý, soda jedlá, ocet, potravinářské barvivo, extrakt vanilkový, mascarpone, smetana ke šlehání, cukr moučkový, smartflex, perlička, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Red Velvet Cake - Červený samet

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB6Q