Svatební vdolečky (koláčky)
Suroviny pro 110
110
Nutriční hodnoty
Energie | 35 732 kJ / 8 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,59 g |
Tuky | 438,51 g |
Vláknina | 38,00 g |
Cholesterol | 2,88 g |
Sodík | 350 mg |
Sůl | 0,78 g |
Sacharidy | 964,86 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2022 17:53
Přesně takové koláčky milujeme všichni v rodině i okolí. Ano, toto jsou klasické svatební koláčky, malinké a moc dobré.
Jen tedy...myslíte, že by šlo těsto udělat i v pekárně? Bez ní mi jaksi nic kynutého nevyjde
Jen tedy...myslíte, že by šlo těsto udělat i v pekárně? Bez ní mi jaksi nic kynutého nevyjde
10. 4. 2014 10:53
Kolibricek: Samozrejme, skúsený pekár to spozná. Bez soli to nie je ono.
10. 4. 2014 10:37
Dávám bodík, zkusila jsem a byly moc dobré, moje první koláčky, tento víkend budu dělat druhé, tak snad budou ještě lepší. Jaká je velikost je myslím na každém z nás, vždyť je to jedno a s tou solí - poznali byste ve kterém je špetka a ve kterém není, kdybyste je dostali hotové na ochutnání? ))
8. 10. 2012 19:05
Ahoj Evčo:)Jsem nesmírně ráda, že se Ti koláčky povedly. Naučila mě je moje mamča a souhlasím, že jsou nesmírně dobré. Mě samotné je 22 a zkušenosti teprve pořádně nabírám...Takže jsem slečna:) Paní mi určo říkat nemusíš:)Děkuji za to, že ses mě tu zastala a koláčky se Ti povedly i bez tolik zmíněné soli...Ale je jasné, že bez soli to podle některých lidí nebude nikdy dobré:D Ale hádat se tu s nimi nehodlám:) Děkuji za Tvůj pěkný komentář a přeji Ti mnoho dalších vydařených jídel a třeba i koláčků:) Zdiška
8. 10. 2012 14:27
Za mě teda 100%. Velmi oceňuje, že je recept takto pěkně do podrobna, protože jsem mladá a nezkušená kuchařka a koláčky jsem pekla jednou v životě (a byly tvrdý jako šutr, že by se dalo s nima někoho ukamenovat). Podle tohoto receptu se mi opravdu povedly a byly hned pryč. Nechápu, proč se někdo v diskuzi tady do paní "obouvá", proč prostě nepřidá jen svou zkušenost a hotovo. Co se týče velikosti, tato je naprosto vyhovující, nedokážu si představit, jak dlouho bych je dělala o velikosti štamprdlátka.... Autorce receptu moc děkuji - díky Vám - moje první povedené koláčky PERFEKTNÍ RECEPT!
21. 6. 2012 07:20
Haribacek:tak já se taky připojím u nás se sice jakékoliv kynuté koláče solily, solí a solit budou a to je věc názoru, zvyku a chuti jako svatební se plní tvarohem s rozinkou, někdy balí se malinké, potřené vajíčkem a ozdobí drobenkou jako hodkové potom mohou být i větší, ale v podstatě stejné a jako nedělní tzv dlaňáky Před svatbou se pekly až ze středy na čtvrtek na svícu, bránu či zpívání(říká se tomu všelijak) a ze čtvrtka na pátek na svatbu a byly jich stovky
21. 6. 2012 07:12
MajkaM:Konečně někdo s rozumným názorem:) U nás se ty prťaté buchtičky taky dělaj ale dělaj se i tyhle koláčky:) A jsou mňamózní:) Hlavně s tvarohem nebo povidly:)
21. 6. 2012 07:05
Náhodou jsem dnes narazila na tuto debatu. Dívala jsem se na recept na koláčky od mojí mamky a sůl v něm také nemá. Bohužel se jí už nezeptám, jestli ji dávala nebo ne. Ale u nás na střední Moravě se také dělají takové větší svatební koláčky. Tam totiž není zvykem rozvážet koláčky předem, ale pečou se jako poslední po všem cukroví a dortech a dávají se spolu s cukrovím na svatební tabuli nebo do výslužky. S malými koláčky, které se rozvážejí týden nebo i 14 dní před svatbou jsem se setkala až na Vysočině a to už jsem byla nějaký rok vdaná. U nás se tento zvyk nedržel nikdy a nedrží ani dnes.
21. 6. 2012 05:12
fb.lib:Tak já Vás ani přesvědčovat nepotřebuju, to vy mi tu pořád nutíte nějaký Váš názor, o který já nestojím. Nekomentujte mé recepty, aspoň se tu zbytečně nebudeme přít o takové blbosti. Hodně zdaru.
20. 6. 2012 23:26
Haribacek:Hloupost druhých rozhodně ne ale svoje ano.
Já se Ti omlouvám ale stále jsi mě nepřesvětšila že bez soli to nejde.
A žádnou práci neurážím ono dnes je unikum udělat dobrý posvícenský koláček.Už málo kdo váže svatební koláčky jako jsou posvicenské nebo pouťové.Toto je tvarohový bednařík ten jediný se neváže,tvaroch by při pečení vyschnul a ztvrdl proto se takto uzavírá.přeji mnoho hezkých receptů a pěkných chvil u vaření....
Já se Ti omlouvám ale stále jsi mě nepřesvětšila že bez soli to nejde.
A žádnou práci neurážím ono dnes je unikum udělat dobrý posvícenský koláček.Už málo kdo váže svatební koláčky jako jsou posvicenské nebo pouťové.Toto je tvarohový bednařík ten jediný se neváže,tvaroch by při pečení vyschnul a ztvrdl proto se takto uzavírá.přeji mnoho hezkých receptů a pěkných chvil u vaření....
20. 6. 2012 22:57
Jana Remkova:Já jsem v klidu:D Hloupost druhých mě nerozhodí:)
20. 6. 2012 22:50
Haribacek:Klídek
20. 6. 2012 22:41
fb.lib:Za prvé: pokud se Vám můj recept nelíbí tak na něj nereagujte. Za druhé: neurážejte práci někoho jiného, jste dost moudrý na to abyste měl aspoň trošku úcty...Za třetí: posuzujte až je ochutnáte. Asi jsme tady všichni divní když nám koláčky chutnají a mají už po mnoho let úspěch. Mějte se a nenavštěvujte moje recepty. Nechci být vulgární, ale když uráží někdo recept, který dělám bez soli a je vynikající, tak ať mi raděj nepíše. Já tady taky neurážím práci druhých.
20. 6. 2012 22:29
Haribacek:Zdiško,máš pravdu nemá cenu se hádat,já osobně dávám sůl i do piškotového těsta (do bílků když šlehám sníh).Není to žádný vsugerování ale hloupost.Nejhorší je že zmeužíváš svoji maminku,toktiž bez soli to nejde........dejte mi sůl a bude vám chutnat....i do lívanců přijde špetka soli.Ale s tím problém nemám nechceš nesol ale já posolím.Problém mám v tom že jako ženich bych se styděl takové koláčky rozvážet po známích a žádnou parádu by na svatebním stole určítě neudělaly.Jak už jsem psal pouťové nebo posvícenské koláčky.
20. 6. 2012 18:37
Tohle je vsugerovávání nic víc:D Kdybych řekla, že jsem tam sůl dala a přitom by tam vůbec nebyla a dala bych Vám ochutnat, tak byste rozdíl nepoznali:) Ale tak hádat se nebudu. My tam sůl nedáváme a koláčky jsou vždy hned pryč ale dejte si tam soli klidně deset kilo ať je to ta správná šmakuláda:D
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 46 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: svatební koláčky recept dobré svatební koláče převalované koláčky svatební vdolky svatebni kolacky svatební koláče recepty bednaříky svatebni kolacky prevalovane převalované svatební koláčky převalované svatební koláče recept svatební koláčky se sádlem svatební koláče recept svatební převalované koláčky převalovane vdolky svatební koláče top recepty koláčky se sádlem převalovane svatební koláče svatebni kolace prevalovane dobre svatebni kolacky recept na bednaříky
Suroviny: mouka polohrubá, žloutek, cukr moučkový, cukr krupice, máslo, mléko, droždí, mouka hladká, cukr moučkový, máslo
Svatební vdolečky (koláčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L07w
34 názorů