Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelovo-ořechové řezy

Tyto karamelovo-ořechové řezy se hodí pro slavnostní příležitosti. Každý jejich kousek je neodolatelnou kombinací křupavých ořechů a sladké karamelové polevy, ozvláštněný svěžestí citronového krému.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení)

29. 9. 2008 22:07

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie41 490 kJ / 9 916 kcal
Bílkoviny127,21 g
Tuky602,46 g
Vláknina31,02 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 3,67 g
Sůl0,77 g
Sacharidy950,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáte 2 stejně velké plechy, ustřihněte si 2 stejně velké papíry na pečení a rozválejte na nich těsto až do okrajů.

Těsto je po upečení tvrdé. Pokud se vám pláty těsta polámou, nevadí, sestavte je dohromady, krém to slepí. Krájíme až moučník zvlhne.

Nejsem autorem receptu, ale pekla jsem mnohokrát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 3. 2024 09:56

:-)<3:yes::yes: Řezy jsou moc dobré, dělávám je už dlouho ale mám je pod názvem Medové řezy s ořechy. :-K Líbí se mi recept , popis i foto. :-K

Marie Mikulenková

3. 4. 2017 14:55

Dělám na vánoce s týdením předstihem,protože neslavím svátky doma.Po svátkách se vrátím a přijede celá rodina.řezy plním karamelovým salkem vyšlehané s máslem.

Hanka

13. 11. 2014 21:09

Fakt jsou výborné,nutno odležit 2-3 dny,jdou výborně zamrazit.I když návod vypadá složité při druhém a dalším pečení jednoduché.

Hella Hella

10. 12. 2013 12:38

Elis: Vydrží tak dlouho, jak vydrží máslo, než žlukne. Pokud to chcete dělat jako vánoční pečivo, upečte si jen placky a plňte až tak 3 dny před vánocemi. Asi bych si ty placky nakrájela na menší pruhy (tak 4), aby se s nimi lépe manipulovalo, jsou totiž dost křehké, ale možná máte možnost je uchovat v celku (třeba na skříni). Pokud chcete zvolit tento druh vánočního pečiva (nakrájené čtverečky) asi bych vám doporučila jiný recept. třeba http://www.toprecepty.cz/recept/2250-orechove-rezy...

Elis

10. 12. 2013 11:51

Dobrý den,

jak dlouho vydrží hotové?
Když tam dám rum vydrží to do Vánoc?

Děkuji Vám:-K

Terezzz Terezzz

1. 12. 2012 13:20

Děkuji za recept, právě jsem dopekla, tak jsem zvědavá jak bude chutnat po odležení, nakrojíme asi hned jak krém ztuhne, nevím čím to, těsto bylo po učenení hned měkké. Bála jsem se že bude tvrdé jak jste psala...

Hella Hella

5. 3. 2010 21:13

Annabi, jsem ráda, že chutnalo. Mám tyhle řezy ráda, jsou takové "trvanlivé", nedrobí se, dobře se přenáší, jdou dobře zmrazit. No co víc si přát :-D

annabi

5. 3. 2010 20:50

Helo tento řez jsem jedla u kamarádky které ho upekla dcera a moooc mi chutnal. hledala jsem ho až se mi to podařilo.Moc Ti děkuji ýže jsis udělala čas a podělila jses s náma.;-)

Severinka

7. 12. 2009 15:36

Tento recept znám, ale někam jsem založila recept. Jsou výborné - honem si tisknu a přidávám bodík:yes::-*

ivulinka ivulinka

25. 10. 2009 19:15

Už jsem měla také možnost ochutnat a až teď jsem tu objevila recept. Vřele doporučuji, pochutnáte si!

Zdenka1

2. 10. 2009 13:25

Tento recept znám pod názvem Nebe v hubě a je vynikající. Vždy s ním sklidím velký úspěch.Líbí se mi na něm,že se připravuje dopředu a zbyde čas i na jiné dobroty. Dávám bodík.:yes:

pipre pipre

1. 10. 2009 09:44

Hello, vynikající recept a už se těším, až si moučník upeču.:yes:Nějak mi tato dobrota unikla. Dávám velký bodík:yes::yes::yes:5.

vybusna vybusna

1. 10. 2009 09:37

ked som upiekla tieto rezy, priniesla som ich mamke a ona bola taka hrda na mna, ze som dokazala upiect takuto fajnotku, ze ich zaniesla svojej byvalej ziacke...vynikajucej cukrarke a tam ho analyzovali a jedli doslova po stipkach aby si ho vychutnali. pretoze to s tymi karamelom a orechami oni vonkoncom nepoznali.

bobinacap

6. 11. 2008 01:54

Milá Helo, tak těch řezů jsem si nevšimla;-(, jsou skoro stejné,nevadí zkus to s těma povidlama a ze tří placek. Jsou vynikající;-).

Hella Hella

2. 11. 2008 11:13

Martino, stačí se podívat na obrázek a je jasné, že jádra jsou nasekaná. Ale můžeš si je tam dát, jaká chceš.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ořechové řezy výborné rychlé ořechové řezy ořechové řezy na plech ořechové řezy s karamelem medové řezy na plech s karamelem medovníkové řezy orechový rez řezy s ořechy a karamelem ořechové řezy recept větrníkové řezy ořechové řezy krém kondenzované mléko ořechové moučníky ořechove řezy na oplatku ořechové řezy s karamelovým krémem ořechovo-karamelové řezy ořechový řez s karamelem slepované oplatky ořechový řez na plech medové řezy s ořechy ořechový řez na oplatku

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, med, soda jedlá, mléko, ořechy vlašské, máslo, cukr moučkový, med, cukr, máslo, mléko, mouka hladká, solamyl, cukr vanilkový, citron, rum

TopRecepty.cz

Karamelovo-ořechové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82z2