Sušené švestky (v troubě)
Nadúrodu švestek není třeba sbírat pouze do slivovice či povidel. Pěkné, zdravé švestky opláchneme, vypeckujeme a všechny najednou usušíme na plechu v troubě. Dobře usušené švestky jsou to nejlepší zdravé mlsání pro celou rodinu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 107 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,13 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 156,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při vyšších teplotách švestky naběhnou, popukají a pustí mnoho šťávy. Horko nad 85°C ničí vůni a barvu ovoce i obsah vitaminů. Je to sice zdlouhavé, ale o nic se nestaráte až na jedno vytažení. Ta pochoutka stojí za to.
USKLADNĚNÍ:
Nejlepší jsou vzduchotěsné dózy či sklenice. Ovoce by pak mělo být uloženo v temnu, nejlépe poslouží komora či spíž. Sušené ovoce může být i zmraženo a tím déle uchováno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 8. 2018 21:32
V sušičce (máme infrasušičku yden) suším, co se dá. Od ovoce po zeleninu i maso.
22. 9. 2015 17:45
Lenka: Ano, stačí je napěchovat vypeckované do skleničky a zavařit klasickým způsobem. Nic nepřidávat!! Jsou perfektní na koláče, do buchet, prostě všude, kde jste zvyklá je používat. Zavařujeme je takto spoustu let, takže je to sto pro odzkoušené.
16. 9. 2015 12:11
Dobrý den. Je možné švestky uchovat zavřením "nasucho" ? Děkuji za odpověď
5. 10. 2012 22:44
rebeka:Už se těším,mám jich za chalupou moc a moc.
16. 8. 2012 17:26
můžete ještě napsat jak dlouho jinak díky za odpověd´
16. 8. 2012 16:40
daniel1610: já suším v sušičce švestky rozpůlené a vypeckované
9. 8. 2012 16:00
špagetka můžete mi prosím napsat jak sušíte švestky v sušičce děkuji
9. 8. 2012 14:07
tejaja: To ano a v čokoládě by to byl ještě lepší dárek.
9. 8. 2012 13:54
Luxusné Kľudne by to mohlo poslúžiť ako darček, v peknom skle...
9. 8. 2012 11:50
Senky: Prijed,muzes si natrhat
9. 8. 2012 11:50
Iness,dekuji. Myslela jsem si ty dozy,jen bych jich nemela tolik mrazeni mne nenapadlo,mrazak mam
9. 8. 2012 10:25
Vaclav Fronek:
Vašku děkuji Ti a všem ostatním taky.
Vašku děkuji Ti a všem ostatním taky.
9. 8. 2012 09:51
To je náramná věc. To tě chválím a + bodík 10
9. 8. 2012 09:40
Oskeruska:
Nejlepší jsou vzduchotěsné dózy či sklenice, méně vhodnou možností jsou sáčky. Ovoce by pak mělo být uloženo v temnu, nejlépe poslouží komora či spíž. Sušené ovoce může být i zmraženo a tím déle uchováno.
A ohledně půlení...klidně švestky natrni tak, že uvidíš jestli tam nájemník je nebo ne. A nech ty půlky u sebe, neodtrhávej.
Nejlepší jsou vzduchotěsné dózy či sklenice, méně vhodnou možností jsou sáčky. Ovoce by pak mělo být uloženo v temnu, nejlépe poslouží komora či spíž. Sušené ovoce může být i zmraženo a tím déle uchováno.
A ohledně půlení...klidně švestky natrni tak, že uvidíš jestli tam nájemník je nebo ne. A nech ty půlky u sebe, neodtrhávej.
9. 8. 2012 09:25
Zkusila bych nemám trnky třeba někdo přivře oko a podaruje nebo odprodá
rebeka: při lupu musíš klamat tělem
rebeka: při lupu musíš klamat tělem
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chorvatsko na talíři: Jak připravit hovězí pašticadu, tradiční dalmatské jídlo? Chce to sušené švestky, víno a zeleninu!
Jak zpracovat podzimní ovoce. Nenechte si ujít ty nejlepší druhy
Domácí adventní kalendář: Recepty na měkké perníčky, karamelová lízátka, plněné pralinky i jednoduché sušenky zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: sušení švestek sušení švestek v troubě jak sušit švestky sušené švestky recept jak usušit svestky sušené švestky domaci sušene švestky sušení švestek v domácí sušičce sušené švestky recepty křížaly ze švestek jak se suší švestky recept na sušené švestky sušení švestek v sušičce suseni svestek v horkovzdusne troube jak susit svestky v susicce sušené švestky v sušičce sušení švestek v troubě recept sušení ovoce v troubě sušení trnek jak udelat sušené švestky
Suroviny: švestky
Sušené švestky (v troubě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7wD
28 názorů