Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Pro získání domácí uzené ryby je nutná kulinářská dovednost, udírna a vhodné dřevo. A samozřejmě dobrý rybář v rodině. Pokud toto všechno máte, riskujete závislost na domácích uzených výrobcích, které svou chutí lehce překonají ty koupené.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60,06 g |
Sůl | 150,00 g |
Sacharidy | 84,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj – časopis Rybářství č.2 a 3 ročník 1984.
Tip - kůži v masitých částech proříznětě, sůl s česnekem lépe proniknou do masa
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2014 11:27
Děkujeme za recept!
Udili jsme poprvé, riskovali jsme 4 kapry, dopadlo to fantasticky!
Dokonce tak fantasticky, že z obrovského úspěchu, který ryby sklidily, nám zbyla jediná podkova na ochutnání
Právě loupu česnek na další trojku ryb
Díky!
Udili jsme poprvé, riskovali jsme 4 kapry, dopadlo to fantasticky!
Dokonce tak fantasticky, že z obrovského úspěchu, který ryby sklidily, nám zbyla jediná podkova na ochutnání
Právě loupu česnek na další trojku ryb
Díky!
23. 7. 2013 11:31
23. 7. 2013 08:02
Ivana64 - jsem rád, že chutnalo. Snad jen dodat - ryby byly v oleji podle receptu. Toto další tepelné zpracování udělalo trošku jinou chuť, než mají právě vyuzené ryby. Ale obojí - čerstvě vyuzené i konzervované v oleji - jsou dobré.
22. 7. 2013 12:45
Měla jsem tu čest ochutnat takto upraveného kapra přímo od autora receptu. Bylo to vynikající a nepoznala bych, že je to ryba. Jemná uzená chuť zmátla i zapřisáhlého odpůrce ryb.
28. 6. 2013 07:40
Savlinka, Aničko - díky za komentář a fota.
Já udím zítra. Kapry, cejny a ouklejky. Ouklejky budou jako uzené šproty. Rošt na uzení malých rybek a ryb bez kůže jsme na klubovém rybníku měli. Ale moc se nepoužíval. Každý raději udil porce kapra v kůži.
Já udím zítra. Kapry, cejny a ouklejky. Ouklejky budou jako uzené šproty. Rošt na uzení malých rybek a ryb bez kůže jsme na klubovém rybníku měli. Ale moc se nepoužíval. Každý raději udil porce kapra v kůži.
27. 6. 2013 19:53
Tak dovolím si vložit také fotku
27. 6. 2013 16:55
Jiříku,kamarád rybář ulovil nádherný kus(nebudu psát,jak byl velký,ať není problémale bylo to na soukromém rybníce)Chtěla jsem jeho dlouholetý receptík přidat a našla jsem Tvůj,úplně totožný
Takže Ti přidávám jen fotky hotové dobroty,kterou jsem jedla poprvé v životě a byla jsem nadšenaAle také velice mile překvapená,že kromě dvou velkých kostí a kousku páteřní,jsem si nemusela dávat majzla na drobounké kůstky,ze kterých mám obrovský respektSmaženého kapra miluji,ale od této ochutnávky uzeného kapříka ještě víc+14
Jinak k dotazu o uzení bez kůže-kamarád takové kousky udí na specialním roště,který udělal z pletiva s velice drobnými očky
Takže Ti přidávám jen fotky hotové dobroty,kterou jsem jedla poprvé v životě a byla jsem nadšenaAle také velice mile překvapená,že kromě dvou velkých kostí a kousku páteřní,jsem si nemusela dávat majzla na drobounké kůstky,ze kterých mám obrovský respektSmaženého kapra miluji,ale od této ochutnávky uzeného kapříka ještě víc+14
Jinak k dotazu o uzení bez kůže-kamarád takové kousky udí na specialním roště,který udělal z pletiva s velice drobnými očky
24. 3. 2013 21:47
Vážený pane Jiří .
Velice si vážím Vaší nabídky a pokud si nebudu vědět rady, s radostí se na vás brátím s prosbou o radu. Nyní vím na koho a kam se obrátit. Děkuji Vám velice.
Zdraví Vás Milan P.
Velice si vážím Vaší nabídky a pokud si nebudu vědět rady, s radostí se na vás brátím s prosbou o radu. Nyní vím na koho a kam se obrátit. Děkuji Vám velice.
Zdraví Vás Milan P.
19. 3. 2013 08:44
Milan P., děkuji Vám za milý komentář. Pokud by jste se chtěl zeptat na další kolem uzení či přípravy ryb, napište mi, prosím, do vzkazů (po registraci) zde na Topreceptech. Rád, pokud budu vědět, pomůžu......a pokud nebudu vědět, zeptám se kolegů rybářů, snad poradí a pomůžou. Mnozí mají mnohem větší zkušenosti s úpravou ryb než já.
18. 3. 2013 22:01
Vážený pane , musím říci "Klobou dolů" .Tak podrobný recept udělá radost i laikovi , jako jsem já. Zkoušel jsem to jednou, ale kapřika jsem přesolil a nějak to nebylo ono.Inu zařekl jsem se, že se do toho nebudu hrabat, ale po Vašem podrobném popisu to mám zase chuť zkusit.Za což děkuji jen Vám. Myslím si , že předešlé komentáře jsou na stejné vlně.Děkuji a zdravím Vás.www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/15.gif
Milan P.
Milan P.
12. 10. 2012 08:41
Andy - Jesetera jsem ještě neměl, nerad bych ti špatně poradil.
Zkus ve vyhledávači zadat - grilování ryb - určitě nějaký recept najdeš.
Pokud grilujeme kapra , tak jen jednoduše....nasolit, potřít rozmačkaným česnekem, nechat odležet.....
Zkus se podívat i na - http://www.grilovani-barbecue.com/
Andrea - do síťky, to by šlo. Dobrý nápad.
Zkus ve vyhledávači zadat - grilování ryb - určitě nějaký recept najdeš.
Pokud grilujeme kapra , tak jen jednoduše....nasolit, potřít rozmačkaným česnekem, nechat odležet.....
Zkus se podívat i na - http://www.grilovani-barbecue.com/
Andrea - do síťky, to by šlo. Dobrý nápad.
12. 10. 2012 08:35
Jiri V.:A co tu rybu bez kůže dát do síťky, do které se dávájí třeba rolky před uzením, aby se nerozpadla?
12. 10. 2012 08:27
Dakujem za radu. nerad by som spravil nejaku chybu.A neviete poradit ako by sa dal ugrilovat?
12. 10. 2012 07:48
Andy, ryby bez kůže jsem ještě neudil, ani na klubovém rybníku jsme nikdy ryby bez kůže neudili. Tak nemám zkušenost. Snad by mohla ryba bez kůže být při uzení na roštu z drátěného pletiva, aby se při uzení nerozpadla.
Tak jsme udili - na roštu z pletiva - malé rybky, ale ty byly v kůži. Je mi líto, nezkoušel jsem, nemám zkušenost. Ani toho jesetera jsem ještě neměl.
Tak jsme udili - na roštu z pletiva - malé rybky, ale ty byly v kůži. Je mi líto, nezkoušel jsem, nemám zkušenost. Ani toho jesetera jsem ještě neměl.
12. 10. 2012 07:25
mam otazečku... Mam jesetera ale je stiahnuty z kože možem ho udit?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake od Evy
Přidáno před 14 minutami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 3 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 13 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 15 minutami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 33 minutami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 15 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 15 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 16 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 16 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 16 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 18 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 19 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zlepšováky vánoční rybí polévky: Žemlové knedlíčky, staročeská zavářka z mlíčí nebo trocha fenyklu? Vyberte si sami
Řekni mi, jaké ryby doma jíte aneb Společenské postavení ve starém Římě podle jídelníčku
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Další recepty
Tématické fráze: uzení ryb uzeny kapr postup uzeni uzeni kapra jak vyudit kapra jak udit kapra jak naložit ryby na uzení uzené ryby naložení kapra na uzení domácí uzení ryb recepty uzení ryb jak udit ryby konzervace uzených ryb jak naložit kapra a vyudit uzené ryby v oleji uzený kapr v oleji jak uchovat uzené ryby recept na uzení ryb jak naložit kapra na uzení naložení ryb na uzení uzene ryby recept
Suroviny: sůl, česnek, olej, bobkový list, pepř, koření nové koření
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
43 názorů