Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí do sklenic

Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení zelí a kvašení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení zelí a kvašení)

7. 10. 2008 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 10. 2011 12:29

Pepinka: moc děkuji fa fotky a za odpovědi holek, co za mne v mé nepřítomnosti "zaskočily":-D. Já dávám té soli 3dkg na kilo. Samozřejmě, ubrat jde.;-) Já pak, když otevřu sklenici už zelí nijak nedochucuji, nesolím a říká se, že čím víc soli, tím křupavější zelí.;-)

Pepinka Pepinka

25. 10. 2011 09:58

Vy jste mi odpověděla spíše než jsem to stačila napsat díky:-K

Pepinka Pepinka

25. 10. 2011 09:56

Né já nemyslela že je slané to zelí ale ta voda co zbala tak co sní vypít se jí bojím:-*aby mě nepokrutilo,jak se říká,ale hlavně se ptám jestli už hotové zelí mátesice šťavnaté,ale tak samovolně bych z toho vodu nevylela a dala jsem tam své fotky mého díla a chystám se na třetí dávku:-):yes:

1974andrea 1974andrea

25. 10. 2011 09:52

Pepinka:Já bych z té zbylé vody uvařila polévku. dala bych tam brambory, ty vytáhnou přebytečnou slanost a nějakou klobásku, možna smetanu;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 10. 2011 09:46

Pepinka:Pepi je to tak,toto zelí je slanější,vloni jsem ho dělala,ale druhou várku už jsem si upravila na 2dkg na kilo zelí a nám to stačilo!!je to podle chutě každého:-pAle jinak je vynikající!!;-)

Pepinka Pepinka

25. 10. 2011 09:27

Dobrý den,paní Jano tak už jsem natlačila druhou várku zelí a v kuchyni to tak voní,že se sliny sbíhají i naší kočičce:-D:-)),ale mám dotaz už jsem nevydržela a jednu předešlou sklenici otevřela,zelí je moc dobré křupkavé,ale není tam tolik šťávy jako v tom kupovaném i když jem to na závěr než jsem to zavřela dolila puštěnou šťávou se zelí až povrch,ale není suché má to tak být,když se to dělá do sklenic a dost vody z toho zelí mi zbylo co s tím-bych to vypila,ale... no nevím,co by to se mnou udělalo a navíc je to slané což-co vy na to jako zkušená zelařka:-):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 10. 2011 09:59

Pepinka:;-(;-( noo, to je;-)

Pepinka Pepinka

19. 10. 2011 09:20

ach bože to je týrání;-(:-p:-//mlsného jazýčku:-!:-!:-!

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 10. 2011 09:05

Pepinka: No, já taky ještě nezkoušela;-), mám to tam tak 8 dní;-). Vydržať!!:-D Aspoň 3 týdny!!:-D

Pepinka Pepinka

19. 10. 2011 08:49

Dobré ráno:Ještě jeden dotaz,jak se tak dívám na to zelíčko tak mám sliny až na bradě,takže ktomu dotazu,kdy už mohu koštovat?:-D:-p jazyk už mám na vestě!!!

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 10. 2011 10:15

Taky už se zase chystám na zelíčko,vloni jsem dělala prvně a moc se mi tato metoda líbí!!!:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 10. 2011 10:10

Pepinka: určitě splaskne!!;-)

Pepinka Pepinka

18. 10. 2011 10:01

Moc děkuji za odpověď mám ho udělané asi z 3 kg zelí"zatím"tj 5 0.7sklenic a už se připravuji na další ale všechny po 14 dnech už splaskly až na 1 ta je pořád vypouklá takže normálně nechat ona snad splaskne což?:-D dělám to poprvé a je krásně bíloučké no ze začátku to bylo citět když kvasilo ale teď už né mám to v bytě a stačí když po vykvašení dám na chodbu do kumbálu máme tu kumbál ke každému bytu já myslím že to bude stačit jako na :-)chlad né?

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 10. 2011 09:26

Pepinka: já ho nikdy nesterilizuji a mám ještě asi 2 sklenice z loňska a jsou naprosto v pořádku;-). Může se stát, že obsah některé ze sklenic zhnědne, ale jen proto, že je v ní málo vody ze zelí. Stalo se mi to z 25 kilo zelí asi u 3 sklenic.;-)

Pepinka Pepinka

18. 10. 2011 08:36

To zelíčko na obrázku vypadá moc dobře,krásně bíloučké,ale mám dotaz mohu ho po vykvašeni i sterilovat,jak dlouho a na kolik stupňů,abych měla jistotu,že se mi nezkazí,chci ho letos udělat více a bydlím v paneláku,takže toho chladna tu zase moc není.Předem moc děkuji za radu.:-D

1 11 12 13 14 15 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty

Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen

TopRecepty.cz

Kysané zelí do sklenic

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ywq