Kysané zelí do sklenic
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 10. 2011 12:29
Pepinka: moc děkuji fa fotky a za odpovědi holek, co za mne v mé nepřítomnosti "zaskočily". Já dávám té soli 3dkg na kilo. Samozřejmě, ubrat jde. Já pak, když otevřu sklenici už zelí nijak nedochucuji, nesolím a říká se, že čím víc soli, tím křupavější zelí.
25. 10. 2011 09:58
Vy jste mi odpověděla spíše než jsem to stačila napsat díky
25. 10. 2011 09:56
Né já nemyslela že je slané to zelí ale ta voda co zbala tak co sní vypít se jí bojímaby mě nepokrutilo,jak se říká,ale hlavně se ptám jestli už hotové zelí mátesice šťavnaté,ale tak samovolně bych z toho vodu nevylela a dala jsem tam své fotky mého díla a chystám se na třetí dávku
25. 10. 2011 09:52
Pepinka:Já bych z té zbylé vody uvařila polévku. dala bych tam brambory, ty vytáhnou přebytečnou slanost a nějakou klobásku, možna smetanu
25. 10. 2011 09:46
Pepinka:Pepi je to tak,toto zelí je slanější,vloni jsem ho dělala,ale druhou várku už jsem si upravila na 2dkg na kilo zelí a nám to stačilo!!je to podle chutě každéhoAle jinak je vynikající!!
25. 10. 2011 09:27
Dobrý den,paní Jano tak už jsem natlačila druhou várku zelí a v kuchyni to tak voní,že se sliny sbíhají i naší kočičce,ale mám dotaz už jsem nevydržela a jednu předešlou sklenici otevřela,zelí je moc dobré křupkavé,ale není tam tolik šťávy jako v tom kupovaném i když jem to na závěr než jsem to zavřela dolila puštěnou šťávou se zelí až povrch,ale není suché má to tak být,když se to dělá do sklenic a dost vody z toho zelí mi zbylo co s tím-bych to vypila,ale... no nevím,co by to se mnou udělalo a navíc je to slané což-co vy na to jako zkušená zelařka
19. 10. 2011 09:59
Pepinka: noo, to je
19. 10. 2011 09:20
ach bože to je týránímlsného jazýčku
19. 10. 2011 09:05
Pepinka: No, já taky ještě nezkoušela, mám to tam tak 8 dní. Vydržať!! Aspoň 3 týdny!!
19. 10. 2011 08:49
Dobré ráno:Ještě jeden dotaz,jak se tak dívám na to zelíčko tak mám sliny až na bradě,takže ktomu dotazu,kdy už mohu koštovat? jazyk už mám na vestě!!!
18. 10. 2011 10:15
Taky už se zase chystám na zelíčko,vloni jsem dělala prvně a moc se mi tato metoda líbí!!!
18. 10. 2011 10:10
Pepinka: určitě splaskne!!
18. 10. 2011 10:01
Moc děkuji za odpověď mám ho udělané asi z 3 kg zelí"zatím"tj 5 0.7sklenic a už se připravuji na další ale všechny po 14 dnech už splaskly až na 1 ta je pořád vypouklá takže normálně nechat ona snad splaskne což? dělám to poprvé a je krásně bíloučké no ze začátku to bylo citět když kvasilo ale teď už né mám to v bytě a stačí když po vykvašení dám na chodbu do kumbálu máme tu kumbál ke každému bytu já myslím že to bude stačit jako na chlad né?
18. 10. 2011 09:26
Pepinka: já ho nikdy nesterilizuji a mám ještě asi 2 sklenice z loňska a jsou naprosto v pořádku. Může se stát, že obsah některé ze sklenic zhnědne, ale jen proto, že je v ní málo vody ze zelí. Stalo se mi to z 25 kilo zelí asi u 3 sklenic.
18. 10. 2011 08:36
To zelíčko na obrázku vypadá moc dobře,krásně bíloučké,ale mám dotaz mohu ho po vykvašeni i sterilovat,jak dlouho a na kolik stupňů,abych měla jistotu,že se mi nezkazí,chci ho letos udělat více a bydlím v paneláku,takže toho chladna tu zase moc není.Předem moc děkuji za radu.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Banana split
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 1 hodinou
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 3 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 4 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 5 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 6 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 7 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 7 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Alsaské zelí neboli šukrut: Vydatná specialita s klobásou a bramborami voní po česneku a víně a skvěle zasytí celou rodinu
Jak na dokonalé domácí kysané zelí? Jednoduchý postup zaručí dobrý výsledek i v paneláku, stačí dodržet několik zásad
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma kysané zelí. Jak ho naložit a ochutit, jak dlouho zelí kvasí a jak ho používat
Další recepty
Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty
Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
242 názorů